15 juli 2011

Veckans fönster - pittoreskt


En bil igen?! Det är en fas jag går igenom, haha. Inte pittoreskt? Googla på synonymer till pittoresk så får ni se! Bubbelfönstret är så charmigt det kan bli och kappsäckarna kunde jag ge mitt lillfinger för. Obs! Inget sudd...

Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Pittoreskt fönster från Mexico... det hade varit nåt... hm, förutsägbart... och det tilltalar mig måttligt... så det bidde inget. Jag väljer att smälla två flugor och önska alla en solig fruntimmersvecka! Vi skålar på torsdag kl 19 where ever you are för då har Pumita namnsdag. Alla tillfällen till att fira måste utnyttjas. Och så ses vi igen senast i början av augusti, kanske innan om jag har tur. Lev väl!

27 kommentarer:

 1. Himmel jag vet vad du heter..nu..jag leer o blir lycklig..ja jag ska skåla det kan du räkna med..

  Absolut..himmel så charmigt och pittoreskt..jag bara njuter..det är så galet skoj med det oförutsägbara ..perfekt..MVG till dig o ha det bäst..

  Caldaro heter byn..:)

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte än men får kolla i almanackan ;)
  Nostalgipittoreskt och kreativt tolkat - härligt!

  SvaraRadera
 3. ANNA: Haha! JO, jag heter nästan som du ANNA, fast med H. ;) Det är ingen hemlis... men jag har kanske inte basunerat ut det.

  BIRGITTA: Du får se till att ha en flaska tokaj hemma så du kan skåla då! ;)

  SvaraRadera
 4. Haha Pumita! Det var verkligen pittoreskt och nostalgiskt på en gång.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 5. Oj här har vi stora avslöjande på gång. Akta så du inte blir första sides stoff på löpen imorgon!
  Du en sådan bil vill jag ha med tillbehör. Påminner mig om min studentdag då jag o väninnan åkte runt i hennses grå bubbla och firade. Det var långt innan alla kaotiska flak.Vi drog en repa längs med Avenyn, ingen fattade något trots vi klätt bilen med björkris och ballonger.Spiknyktra dessutom!
  Fira nu ordentligt på din namnsdag!

  SvaraRadera
 6. Tack detsamma, LEENA! Ska du följa med på en åktur? ;)

  RAJSON: Haha, nej du, några fler avslöjanden blir det inte! Och ingen ska inbilla mig att jag skulle vara så intressant att jag hamnar på löpsedlarna. Kikki Danielsson och Pumita, liksom. Skulle inte tro det! =)

  Fast jag visste faktiskt inte att mitt förnamn var en så väl bevarad hemlighet. Jag har bloggat så länge att gamla läsare har försvunnit och nya kommit till så jag har inte så bra koll på vem som vet vad. Men tidigare använde jag mitt förnamn då och då.

  En bubbla låter klart trevligare än en lastbil, och säkrare också. Firar absolut och jag vill ha sällis! ;)

  SvaraRadera
 7. Jodå, jag tillhör ju en av de gamla så jag visste vad du heter sedan tidigare, men det är väl nästan det enda jag vet. Nää, inte sant, lite till vet jag nog. Fast inte visste jag att du var så förtjust i bilar. :)

  Och så är du lite glömsk också tror jag, för länken hit kom aldrig med. Jag stoppar in den åt dig. Det kan jag numera. ;)

  SvaraRadera
 8. Sassa: Ja, du vet massor. Mer än många andra. Medräknat såna som jag känner "på riktigt". Jag har varit mer frispråkig än vad jag är idag. :) Ojdå, glömde jag länken? Sorry! Jag är ju så upprymd nu när jag snart får ta en tur i min nya semesterbil, haha. Neej, den är inte min och kommer aldrig att bli. Och du, bilintresset - det är bara ljug alltihop. Nästan iaf men ibland fastnar det en fyrhjuling i min kamera.

  SvaraRadera
 9. Åh den är ju sååå läcker! Fast kanske varken rolig att köra eller trafiksäker förstås. Jag vet att jag för väldigt många år sedan fick provköra en. Det enda jag minns är att det var något krångligt med vindrutetorkarna och imma på framrutan...
  Grattis i förskott! Fast jag visste ju redan vad du heter ;)

  SvaraRadera
 10. Tack, NINNI, och skål på dig! Både idag och på torsdag! ;) Visst, bubblor är charmiga men inte speciellt praktiska. I Sverige är man inte riktigt lika uppfinningsrik som i Mexiko t.ex. En gång fick jag åka en taxibubbla där de hade tagit bort framsätet. Vet inte varför men det var lättare att kliva in. =)

  SvaraRadera
 11. Kul och fin bild, nog finns det någon bloggare med Bubbel-tema, där skulle du ha det lätt! :-)
  På torsdag firar vi dotterns namnsdag, så jag får väl passa på och skicka en hälsningskålstanke till dig då!

  SvaraRadera
 12. Hm, jag kanske ska ha en bubbelblogg - eller inte. Tror nämligen att mitt bilintresse är av ett snabbt övergående slag... om det finns öht. Mest intresserad av resväskorna där och så är ju bubblan rätt söt. Men vad trevligt, då skålar vi på torsdag. Grattis till dottern i förskott! :)

  SvaraRadera
 13. Haha - nu är vi åtminstone tre som gått till källorna för att kolla vad "pittoresk" egentligen betyder! Och du måste få godkänt, med spets!!!

  SvaraRadera
 14. På Veckans fönster kör vi inte med några hafsverk! Det är ordentlig research som gäller, visst? ;)

  SvaraRadera
 15. Jag gillar bilar som har mjuka former! :)

  SvaraRadera
 16. Åhå, så du ska "flaxa iväg" igen? Jag skriver Grattis! Så får du ha det så trevligt.
  Gillar din "folkabubbla", klar nostalgikänsla. ;-)

  SvaraRadera
 17. 4U2!: Jag me´! Bubblan är sensuell. ;)

  Erik Semlan: Ja, jag flaxar iväg men det blir inte lika långt bort som förra gången. Ska till mina rötter i De tusen sjöarnas land. Och lite flax hade jag också eftersom flygledarna har hotat med punktstrejker från samma dag som jag ska flyga... men igår kom ett pressmeddelande om att de har flyttat strejkhotet till den 2 augusti. Det var omtänksamt!

  SvaraRadera
 18. Nostalgi är ett annat ord som passar perfekt till din söta bubbla med medföljande kappsäck!

  Grattis på namnsdagen och skål! Ha en skön semester också Pumita!

  SvaraRadera
 19. Den här var ju jättegullig. Och pittoreskt. Hade nog varit ok med ett mexikanskt fönster också. Speciellt för mig som inte varit där :-)
  Ha en bra ledighet!

  SvaraRadera
 20. Hihi du är rolig du. Alltid lika spännande att gå in här och se vad du har hittat på.
  Läckert foto!!! Charmigt=Pittoreskt i min ordbok så det är ju klockrent!

  SvaraRadera
 21. *hehe* härlig pittoresk fönstertolkning och dessutom nostalgisk bil. =)

  SvaraRadera
 22. Ceci: Gracias och Salud!

  Tack, Della! Det lär komma fler mexikanska fönster. Jag har några till på lager. ;)

  Lisa: Det låter bra det. Meen, oj nu börjar jag känna att jag måste överraska varje gång... ;) Njae, tar inte det så allvarligt.

  Branded054: Folkan verkar väcka många minnen till liv. :)

  SvaraRadera
 23. Å, vilken charmig bil! Den skulle passa fint att åka runt i...
  Grattis på din namnsdag, och ha en härlig semester!
  Hoppas det inte regnar lika mycket där borta som här...(fast idag ser det ut att bli blå himmel, hurra!)

  SvaraRadera
 24. Ett "Folkafönster" är verkligen pittoreskt i mina ögon, var den föstra bil jag ägde i mitt liv!

  Grattis på namsdagen i förskott, har visst oxå namsdag den här veckan, mitt andranamn är Margareta, men det talar vi tyst om, spöregnade då;)

  Hoppas Du har en skön semester!

  annette

  SvaraRadera
 25. Fin bild, och nog kan den passera som pittoresk. Förresten har väl ett stort antal av dessa VW-modeller genom åren tillverkats i Mexiko.

  SvaraRadera
 26. Helt klart pittoresk så det förslår...både bil, fönster och kappsäck! Skål och ha en bra namnsdag! Om ca två veckor firar jag mitt namn.

  SvaraRadera
 27. En sådan bil vill jag ha! (Detaljer om säkerhet och bekvämlighet lämnar vi därhän!)

  SvaraRadera