4 december 2011

Vad ska han heta?

Jag blir antagligen beskylld för att humanisera döda ting men who cares...
Så här är det: jag har en ny cool knähund (lap dog) som jag i brist på annat har börjat kalla Jesus (han är av rasen Asus). Det känns dock lite respektlöst så jag behöver hitta ett bättre namn. Hjälp! Vad ska jycken heta?

Han är inte riktigt rumsren än men det finns gott hopp om att han kan ta med mig på spännande äventyr ute i cyberspace. Min gamla trotjänare har gått i pension (han med discolightsen om ni minns). Han packade ihop sina pinaler vid flytten och ser ut att ha fått med sig mina senaste Mexiko-foton. Med flit eller av misstag... jag vet inte... men risken finns att det inte blir fler Mexiko 2011-bilder hos Pumita. Nu ligger han där i sovrumshörnet och snarkar, hundskrället, men lämnar han inte tillbaka mina foton åker han ut. 

Det var allt för idag. Fortsättning följer när jag börjar få pli på valpen och ordning på hans rastgård.

16 kommentarer:

 1. Du har skaffat en lapdog iform av en laptop som heter Asus:-))) Snyggt jo´bbat Pumita. Har saknat dig och undrar var du finns just nu. Men inte visste jag att att en laptop kunde snarka... men med närmare eftertanke... japp, det kan den. Öronproppar kanske kan vara nå't.
  Välkommen tillbaka. Har saknat dig!!!

  SvaraRadera
 2. Jag har saknat dig också! Tar bara lite tid att lära upp valpen så vi får se hur detta ska gå... men allt går om man vill. Det är inte lapdogen som snarkar utan den gamle! Lyfte inte ens på ena ögonbrynet när jag ville koppla på strömmen... han var redan stendöd! Undrar om det var flyttkillarna som stressade ihjäl stackaren. Eller så dog han av förskräckelse när den nya gjorde entré. Och min dataguru är på andra sidan jordklotet - på obestämd tid, vojne vojne. :(

  SvaraRadera
 3. Kul att se ej här igen med ett "pumita" inlägg;)
  Du måste ju plocka ur hårddisken i den gamle och se till att rädda Dina sista Mexiocobilder, vi har ju bara fått se en bråkdel anar jag!
  Eftersom Misja tycks ha gett sig iväg för tid och evighet så kan väl den nya få heta Misja, och dyker Misja upp igen så får vi väl skit för det men det klarar vi väl av;)
  Japp, äventyr väntar runt hörnet, längtar oerhört, har ju inte rest på flera månader nu.
  Du får ju inte sätta fart och blogga en massa nästa vecka, för då får jag ju inte vara med;-))

  Saknad har Du varit, välkommen tillbaks, hoppas Du trivs i Ditt nya boende!

  annette

  SvaraRadera
 4. Jättekul att "se" dig också Annette! Du ska inte tro att jag inte har tänkt på er mellan varven och framöver tänker jag hålla mig nära bloggen så jag har inte koll på läget, med resor och så. Avis är bara förnamnet. Fast det lär inte bli överdrivet mycket nu i december så du behöver inte vara orolig. ;)

  Jo, det där med datorn får jag lämna över till proffsen, inser min begränsning, hehe. Och JA, jag älskar mitt nya hem!

  Ha det så underbart på resan och ta många kort!

  SvaraRadera
 5. Misja är inte dumt alls men jag undrar om man kan ge pingvinnamn till en hund. Hm, tål att tänka på.

  SvaraRadera
 6. Kasus kan han heta. Hur tänker hon nu då? Undrar du säkert. Men jo, dels ryms Asus i namnet, dels blir det som en anknytning till finskans sisådär 100 kasus. ;)

  SvaraRadera
 7. Haha, 15 är nog närmare sanningen... men okejrå, många är de! Och när han inte uppför sig som han ska får han heta kassus! ;)

  SvaraRadera
 8. Men hej, välkommen tillbaka igen! Har saknat dina inlägg...
  Så tråkigt med dina bilder! Hoppas de går att rädda?!?
  Jag blev av med en massa foton, bl.a. från Spanien och London, för några år sen när vår dator kraschade. Så himla trist...(Då lärde mig att spara viktiga saker på mer än en hårddisk..!) Men, men, man har ju ändå minnen i sitt huvud kvar. Och så får man väl göra om de där resorna igen istället, och ta nya foton ;)
  Hoppas du trivs o kommit i ordning i din nya bostad!

  SvaraRadera
 9. Kul att höra av dig! Förstår att det kan vara lite påfrästande en småtting i huset.Har också en ny. Just nu har jag lyckats få bort PS i den. Då den inte blev avinstallerad efter konstens alla regler i förra så förvägras jag en installation i den nya. GRRRr har ju en svindyr licens inget fusk.
  Dessutom har jag ytterligare en extern hårddisk som surar A Lá din gamling. Saknar några månaders bilder. Har ju kopierat högt och lågt men misslyckas ändå. Det där med ordning och reda......

  SvaraRadera
 10. Me again: Don't call him Jesus, whatever you do;-) Blasfemi är det ju å det straffar sig alltid, eller hur Jesus;-)

  Paseo ska han heta:
  P = Pumita
  Paseo = ja det vet du väl vad det betyder. Du kan ju spanska å du ska väl gå på bloggpromenader lite mera regelbundet framöver eller;-)

  SvaraRadera
 11. En snabb morgonhälsning: Kul att se dig igen! Ses igen snart, hoppas jag. :)

  SvaraRadera
 12. BP: Visserligen är jag född hedning men risken för missuppfattningar är för stor om jag pratar om Jesus och cyberspace i samma mening. Ger inte mycket för new age heller. ;)

  Absolut, paseo vet jag vad det är. Mer mitt område än det där kristliga ovan där. Jaa joo, jag ska bättra mig. Jag antar att han behöver rastas flera gånger om dan, haha.

  Susanne: Ut och jaga kineser, menar du? ;) Får se hur det blir idag för jag misstänker att stan vimlar av smånassar (arggh), motdemonstranter och nobelfolk idag.

  SvaraRadera
 13. Jag vill bara säga att Misja funkar inte, för han har blivit siktad av en kompis som just kommit tillbaka från de subantarktiska öarna nedanför Nya Zeeland. Misja skulle inte gilla om någon gick och snodde hans namn. :-)

  SvaraRadera
 14. Jaassååå, är det där han är?! Glömt att messa Pumita... igen! Nåväl, jag tror att du har rätt. Han verkar lite lynnig och egensinnig, hur söt han än är. :)

  SvaraRadera
 15. Aha, då kanske den skall heta "fjutten" då, det heter alla mina prylar;)
  Jäkla Misja som inte hör av sig, lite dålig stil på han;)

  annette

  SvaraRadera
 16. Haha, fjutten?! Det måste vara lilla dvd-brännaren jag köpte till. =)

  Ja, eller hur! Misja står inte högt i kurs hos mig just nu ;) Ungefär på samma nivå som mitt gamla datorskrälle...

  SvaraRadera