4 februari 2012

När börjar det riktiga livet

1. Vad heter boken du läser just nu?
När börjar det riktiga livet - Fredrik Lindström

2. Hur långt har du kommit?
 55 sidor av 212

3. Beskriv boken med tre ord.
lättsam smårolig besvikelse

4. På en skala 1-5, hur bra är den hittills?
Med mycket god vilja, en svag 3:a

10 kommentarer:

 1. Va??? Läser du bara en bok?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, faktiskt! Vad är det för konstigt med det? ;) Det är sällan jag har två böcker på gång samtidigt och absolut inte fler. Vill koncentrera mig på en historia, där kommer väl min berömda enkelspårighet fram igen. Multitasking är inte min grej, hur kvinnligt det än sägs vara. Att jag sedan visar upp ett par böcker i marginalen här på bloggen (under rubriken Under läslampan) betyder bara att jag läser en av dem och de andra är nästa på tur. Nu finns inte Lindströms bok där för jag är inte säker på att jag läser ut den. Vi får se.

   Radera
  2. Jag har oftast en huvudbok och flera sidoböcker. Huvudboken brukar vara någon skönlitteratur (typ) och de andra fakta av något slag. Jag vänder mig om nu och tittar bredvid sängen - det ser lite rörigt ut där på golvet...

   Radera
  3. I seee, jag läser inte så ofta faktaböcker (huvudbok får mig förresten att tänka på bokföring, haha) men det är klart när jag pluggade så läste jag flera samtidigt. I jobbet blir det annan typ av läsning och bara på arbetstid. Nu har jag inte så avancerade fritidsintressen att de kräver faktaläsning. Ska vara typ kartor och landfakta isf eller någon historiebok.

   Radera
  4. Och reseguider. Och böcker om foto och en massa andra intressanta saker. :-)

   Radera
  5. Reseguider, absolut! De kanske räknas som faktaböcker också men jag tänkte mig mer "torr information". Fotoböcker läser jag däremot inte. Finns några som jag gillar men det är inte instrutionsböcker utan mest bilder och lite text. ;)

   Radera
 2. Jag kan heller inte läsa mer än en bok åt gången. Annars blandar man ju ihop handlingarna. Multitaskning är min grej (eller rättare sagt har varit;-)), men böcker räknas inte in där.
  Själv är jag en utpräglad sommarläsare - du vet i solstolen på balkongen. Så just nu är jag bokbefriad...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt hopplöst fall är väl inte jag heller, kan gå och tugga tuggummi samtidigt, men gör det helst inte... iaf tuggar tuggummi för det gillar jag inte. Jag är också periodare när det gäller läsning men det har inget med årstider att göra. Det handlar om längre epoker. Jag läste ingenting på flera år och nu de senaste två-tre åren har jag läst jättemycket.

   Ja men om du är bokbefriad kan du ju läsa Pigeon English så du kan skratta högt, remember?

   Radera
 3. Är nog lite som Della, har ofta en skönlitterär plus lite andra små faktaböcker på gång, ibland oxå lite tidningar som innehåller nya rön inom mitt yrke!

  annette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidningar glömde jag bort. Läser inte så många nuförtiden men Språktidningen är en favorit.

   Radera