25 mars 2012

Fototriss - utsiktDet är inte alltid man får sina förutfattade meningar bekräftade. 
Utsiktsbilderna kommer från Karibiens pärla, Havanna.

32 kommentarer:

 1. Snyggt i svart och vitt :)

  SvaraRadera
 2. Spännande med svartvit från Havanna! Som en gammal 30 tals film.

  SvaraRadera
 3. Ljuvlig utsikt. Rökte du en fet cigarr också ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart! Inte. :) Men jag åt en god lunch... fast jag kommer inte ens ihåg vad det var, haha. Det enda som har fastnat i minnet är efterrätten: sylt och riven ost. Ingen dålig kombination men lite ovant. :p

   Radera
 4. Spännande bilder på spännande stad! Dit vill jag gärna åka någon gång, och givetvis se lite mer av Kuba också. Kanske någon gång ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Havannna är förstås speciell men det finns andra städer som Trinidad, Cienfuegos och Camagüey som tilltalar mig mer.

   Radera
 5. Jättefina bilder, bra trissat :-)

  SvaraRadera
 6. Fint trissat, gillar det svartvita!

  SvaraRadera
 7. Så vackert! De svartvita bilderna ger mig en känsla av femtio-sextiotal...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänker att du hade fått samma känsla även om jag inte redigerat bilderna. :) Dels är de 7-8 år gamla och dels fanns det inte så mycket färg på den utsikten (förutom havet då men det var en molnig morgon så det var rätt grått). Några urblekta röda tegeltak såg jag från balkongen men det var i stort sett de färgklickar som fanns.

   Radera
 8. Helt underbar utsikt :)

  SvaraRadera
 9. Havanna, bara namnet låter ju lockande.
  Havanna med alla associationer på gott och ont.
  Havanna där jag aldrig varit, dit jag ibland på allvar tror att jag vill åka.
  om inte annat så för palmer hav och kuliga byggnader :)

  SvaraRadera
 10. Spännande bilder. Det är alltid lika intressant att se bilder från olika resmål.

  SvaraRadera
 11. tjusig triss, fint med svartvitt även om Karibien är färger för mig

  SvaraRadera
 12. Havanna, första fotot är inte vad jag väntar mig att se. Jag trodde staden var ganska likformad, relativt låg, inga höga hotell, ingen skyline.
  Då stämmer foto två och tre bättre in på min bild av Cuba.
  Lustigt att man får denna känsla av 50- och 60-tal bara för att dina bilder är svartvita. Undrar vad det är för gammal borg som syns på andra och tredje fotot? Anar influenser från Spanien...
  Väljer sista fotot, lite spännande utsikt tycker jag.
  Finns säkert mycket intressant att se där, är du sugen på att åka tillbaka?
  Tack för din kommentar, visst kan man förena både nytta med nöje under en fototrisspromenad. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst finns det höga hus i Havanna också. Det är visserligen ett tag sedan jag var där och stadsbilden kan ha förändrats mycket sedan dess. Närmare en skyline-siluett kanske man inte kommer någon annanstans än här på El Malecón, minns inte riktigt. De har till och med en kopia av Colosseum.

   El Malecón i gamla Havanna är en flera kilometer lång "paradgata" med vågbrytare som går längs Havanna-bukten, med spanska fästningen Castillo de los Tres Reyes del Morro i ena änden. Här flockas folk speciellt på kvällarna. De kör i sina 50-tals bilar, det är parader och konserter osv. Ja, det är klart jag vill tillbaka!

   Radera
 13. Vackra svartvita bilder och naturligtvis blir jag lite avis också, vill ju jag med...Finfint :0)

  SvaraRadera
 14. Havanna...himmel..du är en globetrotter..sanna mina ord. Så härligt att få se en glimt från staden där borta..

  SvaraRadera
 15. Då låter så exotiskt med Havanna och utsikten bekräftar litet av det. Men jag kom att tänka på att jag längtat sedan barnsben till Jamaica - vet ej varför. Sedan när jag kom dit så blev jag så besviken....man kunde inte röra sig var man ville och många hade ögonen i kors av olika substanser ;-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Substanser?! Ungefär som på Plattan då. =) Men dem slipper du på Kuba.

   Jag har aldrig drömt om att åka till Kuba och egentligen hamnade jag där av en slump. Bestämde mig på en vecka ungefär när jag såg att det fanns en plats ledig i gruppen jag åkte med. Och det har jag inte ångrat! Blev på alla sätt nöjd med min resa och kan tänka mig att återvända.

   Radera
 16. Dina svart/vita foton ger staden ett skimmer av "taget för väldigt länge sen" ;-) Snyggt, ger en känsla av nostalgi. Nu har jag ju aldrig varit i Havanna, finns säkert många vackra och spännande platser där att besöka. Vill resa så mycket mer men tidsbrist och annat gör att det blir mest i fantasin. Det finns ju så förbaskat många platser på jorden man vill hinna utforska.

  SvaraRadera
 17. Nydelige, nesten nostalgiske bilder. Flott triss.
  God kveld.

  SvaraRadera
 18. På Plattan har jag aldrig någonsin blivit attackerad...det blev jag i Kingston på flera ställen och jag rörde mig inte i de värsta kvarteren... ;-))

  SvaraRadera
 19. Jag hade inte vetat var det var om det hade visats på På spåret. :-)

  SvaraRadera
 20. Nu förstår jag ingenting längre;-) Du lägger upp Havanna i svart/vit (himla coola bilder faktiskt) å du kom inte på svaret i min häcktävling.
  Okej då, vi vänder på steken och säger som så att din triss självklart har inspirerats av mitt inlägg - nej jag skämtgar bara;-)
  Har sett några dokumentärer på tv och min chefs bilder därifrån (2004), så dina foton passar väl in. Men om man googlar på nätet om det "nya" Havanna så har det nog ändrats enhel del där också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men du har helt rätt! Det var någon eller några som hade föreslagit Havanna i din tävling om den fantastiska tavlan (värt ett lillfinger) och då tänkte jag att det inte kan vara möjligt att det är Havanna för min bild av staden är betydligt gråare. Jag var tvungen att rota fram en gammal cd med bilder från resan för att kolla hur de såg ut och då hittade jag de här. Det är klart att jag såg färggranna hus och bilar också (har såna bilder här på bloggen med) men helhetsintrycket var ganska blekt jämfört med många andra ställen i Karibien. Har googlat också och hittat massor med härliga bilder.

   Radera
 21. Svar: Det beror på vad man kallar dyrt. En medelmåttig svensk konstnär hade nog tagit 10 000 för Santiestibans tavlor. Vi tog in två av hans verk till vår vernissage på onsdag. 6 000 kronor tycker jag är en "bargain". Å den som jag visade på bloggen är "skadad". Inte ser jag någon transportskade och den går på 3 800:-. Den är 1,80 m lång och 50 cm hög. Bara så du vet:-)
  Galleriet har hur coola tavlor som helst. Vi tog in flera av deras tavlor även från andra länder. No blanco - inte vitt - som sagt:-)))

  SvaraRadera
 22. Fina bilder, ser ut att vara ett riktigt mysigt ställe =)

  SvaraRadera
 23. Där har jag aldrig varit. Det verkar intressant och annorlunda

  SvaraRadera
 24. Vilka fantastiska bilder. Min favorit är den första bilden =)

  SvaraRadera
 25. Pampig utsikt!! Snyggt fotoat! =)

  SvaraRadera
 26. Låter som en intressant plats att besöka.

  pillemarisk, uppfattar jag som något positvt, litte fiffig och busig. :-)

  Vårliga hälsningar,// Lissen

  SvaraRadera