17 mars 2012

Veckans fönster - övergivet eller inteDen här lilla kattungen i skyltfönstret är troligtvis övergiven och därför till salu till högstbjudande. Ensam just på den här bilden men det fanns fler inte alltför välvårdade kissekatter i djuraffären.

***

Det här tänkte jag bidra med till Veckans fönster men till sist tog förnuftet överhanden. Så här nära att bli diskad har jag aldrig varit. Och dessutom, hur kul är det på en skala... så jag säger bara: Vem var det som f&*%ing snodde fönstret?! Och för att återgå till veckans tema kan jag försäkra att jag gör mitt yttersta för att hitta ett lämpligt bidrag senare under veckan. Om det inte skulle lyckas får jag väl hoppa... ut genom fönstret... över den här gången. Önskar er alla en finfin fönstervecka!

33 kommentarer:

 1. Men varför skulle inte det här platsa? Ju intressantare tolkning desto... intressantare. Ju.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett fönstertema förutsätter på något vis att att ska finnas ett fönster med på bild... inbillar jag mig. ;) Visst, man kan ana det, men mer än så är det inte.

   Radera
  2. Alltså, för mig som betraktare och tolkare är det ett fönster med en stackars övergiven katt bakom. Inget problem. Utom för katten.

   Radera
 2. Sicken sötnos! Bara för att du valde en så söt bild så får du i alla fall godkänt av mig ;0P
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Det här var ju en utmärkt och jättebra tolkning ! Jag ser helt klart ett fönster med den stackars övergivna katten bakom. Rörande och känslosamt. Ett fint bidrag till veckans fönster Pumita !! Trevlig Helg !

  SvaraRadera
 4. Tycker din tolkning är hur bra som helst.
  Och söt, den övergivna katten i fönstret ser så söt ut. :-)
  Egen och fin tolkning tycker jag.

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att ni är så förstående (misstänker att den söta kissen gör sitt till, hihi) men erkänn att man får kisa med ögonen - för allt vad man är värd - för att se fönsterglaset och karmarna kan man bara glömma! =)

  SvaraRadera
 6. Hi hi du tror att du lever farligt..det är roande..men här finns inga lagar..alla kreativa lösningar är tokhärliga att se o läsa.

  Stackars lilla katten då..voj voj..men kanske kommer det en köpare som gör allt för det lilla livet.

  SvaraRadera
 7. Hoppas kissen har övergivit detta trista fönster och hittat ett bättre hem.
  Klart godkänt om du frågar mig!

  SvaraRadera
 8. Bra inlägg och kreativ tolkning Pumita!
  Ja här i Spanien finns det en hel del kattungar och hundvalpar som ligger "övergivna" och till salu i skyltfönstren. Hoppas bara att de finner kärleksfulla människor som tar hand om dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chansen är nog större än om de bara skulle stryka omkring och kanske bli överkörda eller svälta ihjäl...

   Radera
 9. Fyndigare tolkning av veckans fönster får man leta efter tycker jag. Tycker bilden platsar med bred marginal. Katten ser såååå söt ut bakom fönstret som någon snodde och därför ersattes endast med ett galler;-)

  SvaraRadera
 10. Jag instämmer med övriga att det här är ett godkänt fönster...men det är klart, det är kanske inte fönstret som är övergivet utan katten... :-)

  SvaraRadera
 11. Jag blev helt förskräckt när jag så bilden, men så klickade jag mig vidare på kissekatter och såg att bilden var tagen i Alicante. För inte får man sälja katter i djuraffärer i Sverige!? Mitt hjärta blöder för den lilla kattungen, men jag tycker absolut att bilden platsar i veckans tema. Det är bara kul med lite udda tolkningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser verkligen torftigt ut där bakom fönstret men hen får iaf mat och tillsyn och förhoppningsvis ett nytt hem så småningom. Kan inte låta bli att tänka på alla sommarkatter som blir övergivna när hösten och vardagen kommer och folk inte har tid med lilla leksaken längre. Usch!

   Radera
 12. Hmm, jag diskar nog ingen - gillar för övrigt inte så värst mycket att diska. ;)

  Övergivet fönster skulle det i och för sig vara men ok, en övergiven katt genom ett fönster får väl duga då. Är det kanske självaste Pumita som blivit övergiven? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nejdu jag är inte hälften så söt! =) Och isf hade jag väl stått längre bort för att få med både kissen och fotografen. ;)

   Radera
 13. Håller med övriga: det här är så klart godkänt. Men det är klart, det är förstås den söta kattungen som är övergiven och inte fönstret... :-)

  SvaraRadera
 14. Nu bidde det två gånger eftersom jag har kommentarskontrollen på. Igår kväll fick bloggen vila och Pumita med... jag är dunderförkyld och låg som klubbad, frös och svettades om vartannnat... neej, det här ska inte bli någon sjukhistoria men kul var det inte. Piggare idag.

  SvaraRadera
 15. Jag kan bara instämma med de övriga...ett klart godkänt bidrag till övergivet. Du får leta andra fönster under veckan om du tar dig ut med din förkylning, din stackare. Hoppas du har lika grått och trist väder som vi har idag. Då behöver du inte ens längta ut.
  Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ninni! Ja, inte är det soligt precis så det underlättar förstås. Jag har lite svårt för att ligga still, blir så rastlös, men nu tror jag att jag går och bäddar ner mig en stund.

   Radera
 16. Gillar kissen, men inte förfarandet bakom gallret. Sotis instämmer för övrigt.

  För många år sedan när jag var i Barcelona tillsammans med min dotter, så blev hon så upprörd över alla djuren som var till salu på Ramblan.

  "När jag blir rik, ska jag köpa alla djuren och ge dem ett liv", sa hon.

  SvaraRadera
 17. Bidraget platsar väl mer än väl.
  Väcker tankar hur man bryr sig om djur.

  Tyvärr tror jag mer gallerförsedda fönster kommer.

  Ha en fin vecka. // Lissen

  SvaraRadera
 18. Ett väldigt bra val av bild till det temat, så synd om alla djur som far illa!

  annette

  SvaraRadera
 19. hmmmmm....jag förstod inte "problemet" först dvs hur du resonerade för att du skulle bli "diskad"....måste läsa kommentarerna innan poletten ramlade ned.
  Jag tyckte direkt att det är ett övergivet fönster...jag ser ett fönster med en övergiven katt....jaaa - det passar väl till temat tänkte jag direkt.

  Hoppas katten fick ett bra hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, problemet är väl att det inte finns ngt övergivet fönster i bild. ;)

   Radera
 20. Helt klart godkänt även om inte fönstret är övergivet. Vistt är den här utmaningen fri för egna tolkningar! Stackars kisse.

  SvaraRadera
 21. Fin bild! Visst ser man väl lite speglingar i fönsterrutan också? Klart godkänd tycker jag, som också håller mig i utkanterna!

  SvaraRadera
 22. En intressant bild var det i alla fall. Vi väntar otåligt på nästa. :-)
  Jag skulle aldrig ha kunnat fika i väntan på min buss. Schemat när jag ska till jobbet är väldigt tajt. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar den när jag släpper ut kattstackarn och springer iväg? Tyvärr den får du inte se, den behöll polisen. ;)

   Nej, det förstår jag att du inte hinner fika. Det var bara mitt önsketänkande om en lite lugnare livstil som pluppade upp där... :/

   Radera
 23. Lätt i otakt är jag och fototemerna
  så jag hoppas att du har piggat på dig och glömt dundersjukan nu!
  Ibland, någon enstaka gång, måste vi vara lite extra kreativa för att klara fönsteruppgiften. Det är väl bra det ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte konstigt alls, det är mycket att hålla reda på med inlägg hit och kommentarer dit. ;) Jag är piggare så det finns hopp om livet. :)

   Radera