13 april 2012

Veckans fönster - dukat


Dukat eller dukat*? Det är frågan. Äsch, nu ska vi inte krångla till det. Jag fick en snilleblixt: den där butikskedjan med tallrikar och glas och bestick i fönstret. Var finns närmaste... åh nej, den finns ju inte längre... eller jo, den har dukat klart och börjat med serveringen så det är kört. Suck och stön! Jag får rota i byrålådan igen... rota, rota, vad gör mormors löständer här? och mina gamla bokmärken med änglar på? rota, rota... Aah, det här kanske? Inte klockrent men det får duga. Jag kan bara hoppas att det finns en dörr med fönster bakom jalusin eller så säger vi att rutorna ovanför är fönster. I wish! Som tur är säger Sassa att hon inte tycker om att diska. Jag har kokat den här soppan så jag får offra mig. No hay problema, amiga! Jag kan diska. För säkerhets skull tar jag med mig kameran ut i helgen. Kanske hittar jag något mer träffsäkert men det lär inte bli lika färgglatt. Buen provecho!**

* venetianskt guldmynt
** Smaklig måltid!

46 kommentarer:

 1. Helt klart att det finns ett fönster där bakom, annars finns det ju ett ovanför den härligt dukade jalusinen.
  Underbara färger och så oerhört lockande med den dukningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag ska vara lite allvarlig (oh ja, jag kan, bara jag sätter den sidan till) så är jag säker på att det finns en dörr... om det sedan finns ett fönster eller inte... vore naturligt för mig men jag har tyvärr inte sett stället när det var öppet. Hade varit kul att se om det är lika charmigt inne.

   Radera
 2. Tur att du inte hade något eller fotade något mer träffsäkert, för då hade vi missat det här underbara och träffsäkra inlägget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och med tanke på vad som hände när jag drog upp persiennen i morse (den åkte ner lika snabbt igen) känns det inte som prio 1 att halka runt i snömodden upp till knäna och jaga fönster. Det blir inte bättre än så här. ;)

   Radera
 3. Du, klockrent skull jag vilja säga. Dessutom kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spanjorerna kan verkligen konsten med att dekorera de där trista gråa jalusierna.

   På tal om ngt helt annat, nu är hen på laddning, mitt underverk till läsplatta. Rotade runt lite i den och läste manualen i natt och det känns bara bra så här långt. Precis lagom svårighetsgrad för mig, haha. Nu önskar jag bara att jag hade min dataguru här för jag ska välja uppkoppling och jag vet inte ett smack om sånt. Kan förstås göra det enkelt för mig och gå via datorn men det var ju det som var grejen att jag skulle slippa. Men men, låter hen bli pigg och alert först, sedan får vi se.

   Radera
  2. Spännande det här. Räknar du med att få igång hen idag eller (i väntan på att snön smälter)?
   Förutom en fungerande dator och en läsplatta (spelar inte ens roll om det är en hen) önskar jag att jag hade en dataguru. ;)

   Radera
  3. Snön finns kvar men solen kom fram, så härligt!
   Får se hur det blir med min iRiver, kanske. Ibland är jag lite larvig när det gäller tekniska prylar. Min lapdog har jag iofs tagit hand om alldeles själv och det har gått hur bra som helst men å andra sidan har den inte strejkat än... Jag har iaf fått till den som jag har velat. Förnuftet säger: det är klart du fixar det, hur svårt kan det vara? Och vad är det värsta som kan hända? Men innan jag ska fixa nåt så kommer det där: Är den där uppkopplingen verkligen säker så att jag inte får en massa troll i min lilla söta läsplatta... hur ska jag göra då om jag får virus i den och bla bla bla? I vissa lägen är jag ganska bra på att ta sånt i förskott. Och då är det skönt att ha nån som tar hand om det så att det bara funkar.

   P.S. Läsplattan får gärna vara en hen bara den inte kacklar. ;)

   Radera
 4. Tror man går in i resturangen runt hörnet, när man sett den här bilden, kommer nog på att man är hungrig :-)

  Ha en skön lördag. // Lissen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, så kanske det var! =) Det var ju siesta så allt var stängt. Skulle ha väntat till lite senare.

   Radera
 5. Men det är väl ett fönster? Det tror jag i alla fall! En rolig och kreativ bild! Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr inte synligt iaf om man nu inte vill få de där luckorna ovanför jalusin till fönster. Med lite önsketänkande går det. För du ser trappsteget längst ner. :)

   Radera
 6. Jaja, bara för att du sköter om disken efter den framdukade middagen så godkänner jag väl det här fönsterbidraget. :)
  Härlig och fantasifull jalusimålning i alla fall, som jag är glad att du bjöd på. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Då kommer jag med efterrätt alldeles strax. Vad får det lov att vara? Jag kan rekommendera vår utsökta flan de coco eller vill frun hellre ha husets specialitet: bananas flambeadas? Om han nu har tid..." säger hon, ler stort och pekar på hovmästaren som speglar sig i det blanka fönsterglaset vid ytterdörren.

   Radera
  2. Njae, flan är jag inte speciellt förtjust i utan föredrar nog bananerna.

   Radera
 7. Förstår inte varför du alltid har sådana problem med att hitta ett fönster som passar, du lägger ju alltid upp självklara och kanonbra bidrag! ;0P

  Det här är verkligen ett uppdukar konstverk, gatukonst på hög nivå. Klappa dig på axeln och beröm dig själv ordentligt :0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är inte så illa som det låter... det kanske beror på att jag tycker om att göra mig till och gnälla? Kan bli lite tröttsamt i längden men försök att stå ut. ;) Det är framför allt konstnären som borde få en klapp på axeln och en puss på båda kinderna. :)

   Radera
 8. Åh, vilken perfekt bild du visar upp. :-)
  Kul med målningen på jalusin, läckert.
  Bjuds det även på musik på kvällarna?
  Snyggt med duken på bordet, så tydligt!
  Men hittar man tillbaka dit när det är öppet? Då försvinner ju målningen.
  Jag tolkade på annat sätt. ;-)
  Det var faktiskt inte jag, utan en gammal arbetskompis som "hittade" mig på Google Maps! Från vissa vinklar försvinner jag lite bakom ett träd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var tyvärr aldrig inne på pizzerian så jag vet inte men hoppas det fanns lite musik iaf. Bara de inte är lika närgångna som den gången jag var med min kanadensiske låtsasmake på restaurang i Managua. De överröstade vårt samtal och satte sig nästan i knäet på mig. Det var inte kul!

   Radera
 9. Det här var en riktigt kul lösning!!
  Du kanske får nytta av mormors löständer - man vet aldrig vad Susanne hittar på!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt!! Hon kan hitta på precis vad som helst så här slängs ingenting. ;)

   Radera
 10. Ja, vad säger man...jo, att du hittar då alltid en lösning på dessa fönster som Susanne lägger ut! Så himla bra tolkat! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl fördelen med livlig fantasi och framför allt för att Sassa är så snäll och tillåtande. Och hon slipper ju diska. Det kan vara värt en del... ;)

   Radera
 11. Jaha, då har heen anlänt? Det var då snabba ryck. Hoppas att den nya familjemedlemmen har vett att uppföra sig anständigt.
  Hade precis ett samtal med min Indienfrälsta dotter och i vanlig ordning talade hon sig varm för färggranna dörrar, hus och ja... allt! Hon hotade att komma hit och "styla"... Ja, det där med färger så där apropå ingenting. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i förrgår redan faktiskt men jag hämtade inte ut på en gång. Nä du, ingen familjemedlem... den ska veta sin plats och gör den inte som den blir tillsagd så åker den ut. ;) Färglada hus passar perfekt söderöver men jag är lite tveksam till dem här hemma, en vanesak antagligen.

   Radera
 12. En uppdukad tavla som jag tackar för! Tycker dessa handgjorda målningar är hur roliga och inbjudande som helst! Å ett fönster finns det ju faktiskt med! Du hade nog inte hittat nå't roligare i 08 idag.
  Tog bilen till Liljeholmen i eftermiddags. Hela Söder var totalt död!!! Inte att undra på. Det gick ju inte att gå där, än mindre att köra - översvämningar överallt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 08 ser betydligt trevligare ut idag, soligt och vackert, men se upp för pölarna! ;)

   Radera
 13. Absolut ett dukat fönster ....och som vanligt bjuder du på det litet "annorlunda ovanliga" fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med annorlunda ovanliga, det är lite grann av en sport för mig. ;)

   Radera
 14. Den bilden blev ju läcker! Helt annorlunda, skrattade o kände av atmosfären. Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, då har jag inte slitit i onödan! Den där disken efter Susannes middag... åh, kom och hjälp mig... för att inte tala om hovmästaren som klantade sig med efterrätten och höll på att bränna ner hela stället. ;)

   Radera
 15. Inte klockrent säger du.
  Helt klockrent säger jag.
  Uppdukat under fönstren och en intressant miljöbild med atmosfär på det.
  Grattis säger jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man säger så mycket. ;)
   Tack säger jag.

   Radera
 16. Men det där är ju verkligen dukat! Härlig bild :-)

  SvaraRadera
 17. Perfekt! Helt otroligt att ha en sådan bild på lut till det här temat och visst är där fönster!

  SvaraRadera
 18. Det där var ju en riktigt bra bild till temat. Och att hitta en dukat är nog knepigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade ingen aning om att det fanns dukatchoklad. Tack för tipset! :)

   Radera
 19. Jag ser då tydligt att det finns fönster också... Rolig målning och kul bild! Har du fått igång läsplattan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, läsplattan är igång. Har läst ut första boken och är supernöjd! Kan förresten varmt rekommendera Delhis vackraste händer. Boken är späckad med Indienkunskap (inget faktarabblande utan berättat på ett underhållande sätt), lättsam och rolig!

   Radera
 20. Kul att du blev nöjd! Vem har skrivit boken om Indien? Känner inte igen den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mikael Bergstrand heter han. Länkar till hans hemsida om du vill veta mer om boken.

   Radera
 21. vilken läcker målning. härliga färger och snillerikt tänkt.

  SvaraRadera