18 maj 2012

Veckans fönster - belyst


 

Jag brukar inte köra med dubbla fönster men att vara laglydig för jämnan... fy så trist! Det bor visst en liten anarkist i mig... hihi. Och så vill jag så gärna visa upp badrumsfönstret i min holländska svit, den nedre bilden alltså. Det finns spot lights som belyser fönstret både inne i badrummet och utanför. Tittar man noga kan man se duschen och handduken etc. genom dekorationen. Här finns en bild tagen från insidan.

Nåväl, till saken nu... den övre bilden som är mitt bidrag till veckans tema behöver kanske inte någon närmare förklaring. Som synes en lampa i skyltfönstret som belyser produkterna som saluförs. Om det råder någon oklarhet i huruvida jag har testat de mexikanska svamparna eller inte så är svaret nej. Så långt sträcker sig inte min äventyrslusta. Jag blir hög på resor och föredrar fast mark under tassarna istället för att sväva in the sky of diamonds.

39 kommentarer:

 1. fint och kul att se hur ditt badrumsfönster ser ut.....och jag är liiiiiitet mera anarkist än du...tre fönster idag ;-))

  har'ne bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ska alltid vara värst. ;)

   P.S. Det är sviten i Amsterdam som har så fina fönster, hemma har jag inga alls. :)

   Radera
 2. He he, i Amsterdam var annars... magic mushrooms, låter inte speciellt hälsosamt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser du inte vad det står: When nature calls. Skulle inte det vara nyttigt? ;)

   Radera
 3. Åh men du jag bara älskar sådana frostigt dekorerade finfönster..då har man liksom tagit ut steget..då har man brytt sig lite mer än mest..

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag läste om hotellet så var det många, framför allt amerikanska turister, som hade synpunkter på fönstret och badrumsdörren som också är av frostigt dekorerat glas (supersnyggt, tycker jag). Enligt dem är det bedrövligt att det inte finns ngn "privacy" i badrummet. Jag skrattade gott åt det när jag såg fönstren för man får trycka näsan ordentligt mot glaset för att se annat än konturer. Visst, man ska kanske inte bo ihop här om man bara är flyktigt bekanta men då brukar man ju inte dela rum annars heller.

   Radera
 4. Psykedeliskt i bägge delarna! Ha dé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, mer eller mindre. Jag föredrar badrumsångorna.

   Radera
 5. Kan inte låta bli att skratta! Jag menar dom säljer allt som den svenska polisen skulle få hicka av rakt över disk i Holland. Kan inte låta bli att gilla det faktiskt. Upp till var och en att prova utan att riskera att hamna i fängelse.
  Maken hörde på BBC häromdagen att alla dessa haschcaféer i framtiden bara får "utnyttjas" av holländare, intge av turister längre alltså. Löjligt.
  Nej, jag är inte för droger (har aldrig tagit några heller) men på något sätt gillar jag den erbjudna friheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår din tanke om frihet och tycker självklart att individen har ett eget ansvar men det är en knepig fråga. Hur långt ska samhället skydda dem som inte kan skydda sig själva, inte har vett att avstå från sånt här t.ex. De förstör inte bara sitt eget liv utan andras också.

   Intressant tanke att bara "holländare" ska få nyttja odlingarna. Hur definierar de en holländare? Räcker det med passet eller ska man ha bott i landet i ett antal år, första eller andra generationen osv. Jag bara undrar.

   Radera
 6. Perfekta val för temat :)

  SvaraRadera
 7. Ja, det där med att det som är "naturligt" ska vara bra, det har jag då aldrig förstått. Det är ett argument jag inte alls håller med om när det diskuteras både det ena och det andra. Bra du inte testade, för jag tror att sådana naturliga svampar definitivt inte är bra att stoppa i sig. Och som du skriver, man kan lätt bli hög på andra saker. För egen del blir jag ganska hög på att gå en sväng med kameran. :)

  Frostade rutor är vackra och den du visar här är ju hur fin som helst. Lyckost som fick stå och kika i en sådan. :)

  (Förresten så är din sida ganska seg att ladda sedan du ändrade tema.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med naturligt stämmer säkert i många sammanhang, som t.ex. hellre socker än aspartam, men det är ett alldeles för vanligt säljargument som bara försöker förvilla konsumenten... och då pratar jag inte om mexikanska svampar. :) Skulle aldrig falla mig in att testa. Jag som till och med dricker så lite att flaskorna möglar i skåpet, haha.

   Ja, sidan laddar lite längre, en sekund eller tre, har jag märkt. Menar du förresten från det gamla temat till det nya eller från Clipcard till Magazine? Antingen "ligger det i sakens natur" (att det är en dynamisk vy) eller att, som jag hoppas, det rättar sig med tiden när de har fått bort barnsjukdomarna. Temat är ju ganska nytt. Men det är smällar man får ta. ;) Och se nu till att ha senaste versionen av webbläsaren, det underlättar.

   Radera
 8. Det blev ju en intressant diskussion det här! Jag har ju också lite anarkistiska gener så det är helt OK att sväva ut lite grann ibland tycker jag. Men mexikanska mushrooms - ja där går nog gränsen! Sen tycker jag nog att holländarna nog bör tänka lite mer på jämställdhet mellan länderna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anarki i lagom mängd är bara nyttigt men jag håller mig också till champinjonerna. ;) Det där med att bara holländare får nyttja... skulle de ha bättre omdöme eller svårare att bli beroende? Vad är anledningen liksom.

   Radera
 9. Viktiga aspekter avseende fönstermängden men varför just fyra.

  SvaraRadera
 10. Ja där visar du ju det lyxiga badrumsfönstret i hela sin prakt (då blev det mindre hysteriskt än i min ((svampfria)) föreställningsvärd).
  Fotona från resan är genomgående väldigt intressanta och bra. Tror mig minnas att du skrev om en genomgående grå, eller nåt, hinna. Den har du verkligen lyckats trolla bort ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fönstret är visst inte lika psykedeliskt som du trodde, nej. ;)

   Jo, det där med grå hinna gäller mest mina utomhusbilder, inte bara handhavarfel utan det var ju molnigt väder också, men jag har försökt trixa med dem och lyckats delvis... pixlr, I love you! De värsta får du aldrig se. =)

   Radera
 11. Det är nog säkrast att göra en YTTRE tripp istället för en inre.
  Dessutom kan man fotografera och föreviga trippen istället för att bara ha den i minnet!
  Snyggt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara fördelar med de jordnära resorna med andra ord.

   Radera
 12. Jag gillar din "nya" hemsida. Enkelt och smart och otroligt snyggt. Och lätt att hitta och "förflytta" sig så att risken för att kommentera fel bild minimeras. :-)


  ...och javisst ja, dina belysande fönsterbidrag är klockrena på veckans tema...som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, larans! Som jag hattar runt så är det en fördel att minimera den risken för jag har säkerligen inte samma tur nästa gång... trots att jag uttrycker mig i svävande ordalag. Det verkar inte som att du störs av laddningstiden heller. :) Vad gör det om 100 år kan jag tycka.

   Radera
 13. Onekligen en viss skillnad på vad som är lagligt här i Sverige och nere i Holland.
  Belysta fönster visar du tydligt och klart, även om det första får mig att höja på ögonbrynen. Verkar vara noga med innehållsdeklarationen på de där svamparna och bra belyst är det också. :-) Ser ut som många mäklarfönster gör här i staden som erbjuder olika hus och lägenheter till försäljning. Fast i ditt fönster från Amsterdam är det ju helt andra varor som erbjuds!
  Gillar ditt snyggt slipade badrumsfönster. Klart läckert! :-)
  Klart nytt grepp på din blogg, verkar vara en fiffig lösning för att lämna kommentaren. Ska gå in på sidan och kolla mer. Funderar själv på att byta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev också förvånad över varudeklarationen. Undrar om man kan reklamera till konsumentombudsmannen ifall varorna inte ger önskad effekt. Det låter aningen makabert men skulle inte förvåna mig särskilt mycket. =)

   Jag gillar det här nya temat mer och mer, kul med ngt nytt. :) Kommentarsträngen fanns redan i den gamla versionen så den är inte ny. Den tycker jag är perfekt för det är mycket lättare att svara och läsa svar, se vilka kommentarer som hör ihop.

   Radera
 14. Magic mushrooms, jo jag tackar jag...men jag nöjer mig med det magiska i dina fönster *L*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra! Jag vill ju liksom inte lura mina oskyldiga läsare in i fördärvet. :)

   Radera
 15. Lite anarki mår vi bara bra av, särskilt sådan som visar upp fina fönsterbilder.
  Snyggt badrumsfönster, älskar Amsterdam. Senast var jag där på tjänsteresa, då handlade det mycket om prostitution o annat elände. Men han njuta lite av staden ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjänsteresa till Amsterdam låter inte helt fel... trots allvarliga teman. De är iofs viktiga att diskutera också.

   Radera
 16. Här var det nytt och snyggt! Den här gillar jag, din nya look alltså...kanske man skulle förnya sig lite.
  Belysta fönster hittade du flera exempel på, min favorit blir det frostade badrumsfönstret. Så snyggt! Inget fel på skyltfönstret heller men varorna är jag ointresserad av...tror att jag föredrar vanliga gula kantareller och smörsopp ;)
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Ninni! Jag kan iofs inte ta åt mig äran av mallen för den är ju Bloggers färdiga, bara en knapptryckning bort (förutom det orangefärgade som jag bytte till, inspirerad av Amsterdam-resan) men kanske att jag vågade byta. ;) Man vet ju aldrig vad som händer! Jag föredrar också kantareller. :p

   Radera
 17. Ante mig nästan att det var i Amsterdam dina belysta fönster finns.
  De har ju lite mer liberal inställning till den sortens experiment. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Belyst och möjligen upplyst, i betydelsen vidsynt men knappast omdömesgillt. :)

   Radera
 18. Magic mushrooms, nej tack. Jag föredrar också kantareller. Men väldigt intressant att se dina foton från Amsterdam. Snyggt badrumsfönster också! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar mina Amsterdam-bilder! Nu blir det inga fler olagligheter. :)

   Radera
 19. Jösses finns det något som är mer naturligt än champinjoner.Har missat detta helt!
  Attans vilken "otur" du hade med hotellet. Tvingas att ta en svit så där bara.
  Men jag är liiiite pryd och vill hels slippa se min rumskompis när hon/han duschar eller gör annat som amn kan göra där inne. HAr bott på hotell där fönstret inte har varit så där snyggt frostigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du förstår säkert att jag fick men för livet av det där hotellbytet. Är ju inte van vid så fint. Hur kan de behandla folk på det sättet? ;)

   Jag vill inte heller se allt folk gör i badrummet men det hade jag inte kunnat även om jag hade velat. Dels är fönstret inte genomskinligt (förutom dekorationen) och det sitter dessutom ganska högt. Och dörren är inte mot den delen av rummet där sängarna och allt det andra finns. Det där med "annat" kan man inte göra där i badrummet för toaletten är för sig, utan fönster.

   Radera
 20. Jag reagerade också på varudeklarationerna precis som Erik Semlan. Man har liksom accepterat att det är ok med droger per automatik och sedan genast hoppat över till nästa läge och visar effekt. Om du förstår hur jag menar.
  Jag håller mig till resor och kameran för att få kickar. :)

  Verkligen lyxig nivå på ditt boende. Tur du hade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår precis hur du menar för jag tänkte likadant. :)

   Boendet kändes både lyxigt och skönt men rätt ovant om jag ska vara ärlig. Jag var tvungen att bada i det tjusiga badrummet bara för att. Hemma badar jag två gånger per år, max. Första kvällen var det iofs svinkallt och blåsigt så det var perfekt.

   Radera