16 juni 2012

Veckans fönster - valfritt


Jag tänkte eventuellt ha ett Gissa temat-bidrag till Veckans fönster men det är rätt svårt att hitta en bild som de flesta associerar till ett och samma tema. Som bekant tänker folk väldigt olika, speciellt Pumita, och därför har jag valt en bild med relativt hög aktualitetsfaktor, i alla fall för en viss fönsterfotograf. Själv tar jag mig helst fram till fots eller med hjälp av åkdon med hästkraft... dock inte med den som går på havre. Absolut inte.

Näpp, nu hinner jag inte blogga mer. Agaat ropar. Bara 600 sidor kvar. 
Valfritt var det... men välj inte bort Marlene van Niekerks bok. Läs och se mer på Babel!

27 kommentarer:

 1. Det är trevligt att Pumita tänker olika. :)
  Jag har förresten glömt att fråga en viss fönsterfotograf om hon har skaffat någon cykelhjälm än.
  Detta är en dag som gjord för läsning eller varför inte lite bildbehandlande? Regnet vräker ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sist hjälmfrågan var uppe hade hen inte gjort det men lovade heligt att det skulle bli av innan nästa cykelfärd. Vi får lita på det.

   Två solstrålar imorse men nu är det genomgrått och duggregn. Inte så ledsen för det för jag har bara två veckors lånetid på boken. 712 sidor på 14 dagar blir ett redigt dagsverke även om jag är läsvan.

   Radera
  2. Retro..vintage..lovely rent av..

   Radera
  3. Tycker att såna här gamla cyklar är charmigare än nya och fräsiga men antagligen tunga att trampa på.

   Radera
 2. Snyggt säger som Anna, retro och vintage.

  Regn, regn o åter regns väntas här i Stockholm denna lördag!

  Ha en trevlig helg ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har det klarnat upp, som tur är. Jag var ute när det regnade som mest. Usel timing! :/

   Radera
 3. Med det här eländiga vädret lär du nog läsa klart boken under den här helgen.
  Vad gäller din bild så kan jag berätta att jag har två cykelaffärer nära mitt jobb. Vilka cyklar det finns nuförtiden. Håller mig till fötter och fyrhjult;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kanske det, en fjärdedel har jag avverkat snart. Fast nu på kvällen har det varit riktigt fint så då fick boken ligga. Och den är så jäkla tung att hålla i så jag får nästan träningsverk. ;)

   Jag är inte så insatt i de där moderna trots att även jag har två cykelaffärer nära mitt jobb... och har aldrig känt ngt större behov av att hoja. Min egen "står och rostar" i förrådet.

   Radera
 4. Klart smart fönsterval med tanke på Susannes äventyr nyligen. Valet är smart, klurigt.
  Jag tänkte också lite i dina banor, med gissa temat. ;-)
  Snyggt foto är det ju också, läckert bearbetad bild. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på hennes kommentar nedan tror jag att hon börjar tycka att vi är tjatiga. ;)

   Radera
  2. Något lite ja. :)

   Radera
 5. Skön bild med riktig retrokänsla! Det kanske är ett cykelbud som parkerat cykeln och gått in för att kolla om det kommit några nya fräscha modeller!

  712 sidor är ju en del så läs på Pumita! Läser du den på din nya läsplatta? Funkar den bra? Jag har just köpt en iPad och en av anledningarna var förstås att kunna läsa böcker på den. Fantastiskt att kunna ladda ner böcker från biblioteket, gratis dessutom! Det är verkligen kultur för folket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns gott om "antika" cyklar på stan så den här var en i mängden... och dessutom är ägaren precis lika laglydig som de andra... parkerar var som helst.

   Kul med en iPad! Visst är det super att kunna låna på bibblan utan att behöva släpa på en massa och inte kostar det nåt heller. Och att låna om är hur enkelt som helst. Ingen risk för böter heller. ;)

   Agaat är en mycket bra bok så jag läser gärna, trots att den väger bly! Lite jobbigt är det faktiskt. Nuförtiden slösar jag inte tid på halvbra böcker, max 100 sidor och blir det inte bättre får det vara. Jag är jättenöjd med min läsplatta och läser på den så ofta jag kan. Enda nackdelen är att utbudet inte är så himla stort ännu och de nyare böckerna verkar komma i bokform först. Jag har iofs inte nån superbra koll på det där, har inte tagit mig tid att hitta de bästaste sajterna där man kan ladda ner utan använder bara bibblans urval än så länge.

   Radera
 6. Mycket stiligt. Och det verkar som han har att göra den där cykelreparatören. Det är väl i Nederländerna förstås?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, Amsterdam igen. :) I en stad med såå många cyklar ser nog arbetsmarknaden rätt ljus ut för cykelförsäljare och -reparatörer.

   Radera
 7. Härlig bild! Men jag gillar inte heller riktigt att cykla. Cyklade ikull i tonåren och fick en saftflaska i benet. Kusligt nära att kroppspulsådern skars av...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det lät riktigt allvarligt! Du hade nog änglavakt.
   Själv cyklade jag omkull i samma backe tre gånger (i tonåren det med, påsen med badkläderna hamnade mellan ekrarna på vägen hem från badstranden och jag for som ett spjut förstås) och det kanske förklarar en del... ;)

   Radera
 8. Det var då väldans vad det diskuteras cykelhjälmar nu för tiden. Tycker vi ska diskutera fönster i stället. :)

  Hmm, noterar att du verkligen fått till en aktuell bild. Min cykel står faktiskt fortfarande hos reparatören eftersom det verkar dröja med klartecken från bilistens försäkringsbolag som i sin tur ska ha en rapport från polisen. Alltså är ingen cykel i bruk och heller ingen cykelhjälm. Så fick du och Della svar på den frågan. :)

  Undrar lite över den där förbudsskylten i fönstret. Visst står det förbud mot cyklar? Eller? Fin bild är det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Börjar det bli tjatigt? Vi är bara rädda om dig! Vem ska annars hålla i Veckans fönster? ;)

   Vad skarpsynt du är! Ja, det är en förbudsskylt mot att parkera cyklar utanför. Såna finns lite här och var i Amsterdam. Kan tänka mig att de är en plåga för affärsidkare och andra som får sina dörrar blockerade.

   Radera
  2. Fotografögon ser allt! :)
   Nåja, nästan i alla fall.

   Radera
 9. Historiska vibbar - den sadeln går inte av för hacker!!
  Gillar din redigering!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sadeln är säkert mycket bekvämare än de där nyare modellerna som man får ont i rumpan av. =)

   Radera
 10. Att få oss in oss i samma associationsbana måste vara lika svårt som att valla katter. Tror nästan du lyckats, respekt! Så inte ska jag komma här och bryta mönster inte. Bara lite. Viskar så det nästan inte hörs att jag gillar att cykla och sen säger jag snabbt bara på landet om sommaren :)
  Du kan det där med bildredigering du. Perfekt bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir jag lite besviken på dig. ;) Nej, inte för att du gillar att cykla utan för att du vill viska. Att bryta fönster är det bästa som finns. =) Men det är klart, det krävs mod att göra det... nu filosoferar jag bara, inget personligt mot dig alltså, snarare en insikt jag kommit fram till... och det är lätt att hamna utanför om man inte följer strömmen. :)

   Radera
 11. Aktuell cykelbild...verkligen en fin bild. Jag håller med dig, Susanne måste vara rädd om sig, absolut hjälm och aldrig cykla skodd så här till jobbet: http://larans.aminus3.com/image/2012-06-14.html!
  PS: Din cykelsadel från Amsterdam finns numera på en cykel i Flensburg, Tyskland. Se bildbevis här: http://larans.aminus3.com/image/2012-06-11.html

  SvaraRadera
 12. Nu verkar jag "få" kommentera även här, väldigt struligt att lämna kommentarer hos Dej idag, "Reply" verkar gå bättre men det blir ju fel;)
  Önskar Du hade tagit med den fina cykeln hem, jag hade köpt den av Dej, älskar sådana!
  Nu har jag en skylt;)

  SvaraRadera
 13. cykel är ett underbart fortskaffningsmedel, dels tar man sig fram lätt och smidigt och dels får man lite motion :) Vintertid är det ju lite mer motstånd men det går ändå.

  SvaraRadera