28 juli 2012

Veckans fönster - akademiskt

 
Igår kväll tog jag en snabb titt på Susannes fotoblogg för att se vad hon hade hittat på för spännande tema till den här Veckans fönster. Perfekt sysselsättning på en flygplats när man får vänta i fem timmar. Efter lite funderande slog det mig: "jag är ju stamkund på Akademibokhandeln... saken är klappad och klar. När jag är åter på svensk mark beger jag mig till närmaste butik med kameran i högsta hugg." Imorse kikade jag på de andra bidragen (Pumita är ingen copy cat) och fick till min stora besvikelse och förtjusning (idén är upptagen = jag kanske inte är så konstig iaf) se att Staren hade tjingat bokhandelsfönstret. OK, då får jag tänka om. Dellas tips om att fota samma fönster var förstås inte så dumt men det känns som att jag har farit och flugit mer än tillräckligt på sistone så Skåne får vänta.

Porto är en universitetsstad men jag har tyvärr inga bilder på stadens lärosäten. Fönstren ovan tillhör  Câmara Municipal, stadshuset alltså, på Avenida da República. Jag förutsätter att det finns gott om teoretiskt kunnande bakom fasaden här och hoppas förstås att de lever upp till de fina ledorden Verdade och Justiça, sanning och rättvisa. 

29 kommentarer:

 1. Det hade väl varit trevligt med en bild på Pumita, tycker jag. Hur kunde du missa denna chans? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, mina akademiska poäng är snabbt räknade men framför allt vill jag förstås bespara mina kära bloggvänner från den chocken. ;)

   Radera
 2. Vackert hus du hittat. Sanning och rättvisa är väl en viktig del för akademiker... och humanister...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns fyra ledord på fasaden men jag fick bara två med på bild och nu har jag glömt vilka de andra två var... lika viktiga de också. Tilltalar en humanist. :)

   Radera
 3. Nu när jag har haft tillfälle att besinna mig efter kommentaren jag hävde ur mig om att du kunde fota samma fönster, förstår jag att du inte ville flaxa iväg till Skåne direkt efter att du kommit hem. Äntligen kommit hem får jag väl tillägga, för nu har du varit både där och där, så det är väl dags att hålla sig lite hemma ett tag. Precis som jag (ve och fasa - inget resande än! Detta är förskräckligt). Tycker du löste situationen på bästa tänkbara sätt med ditt sanna och rättvisa fönster. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag uppskattade humorn i din kommentar så den var inte alls fel... inte trodde jag heller att du önskade mig enda bort till Skåne. ;) Det hade varit förfärligt för jag saknar ju mina bloggvänner när jag pausar, hur välbehövligt det än är, att pausa alltså. :) Men jag brukar iaf inte vara borta länge som en del andra, flera veckor och så. ;)

   Radera
  2. Det kan inte vara mig du menar, för ingen har väl så lite semester som jag nu i sommar. (*tycker synd om sig själv*)

   Radera
  3. Jo, faktiskt, fast inte nu i sommar. Under vintern och våren tyckte jag att du var mer på resande fot än hemma och det var inte bara kortisar utan kändes som en halv evighet varje gång, speciellt för en annan som får stanna hemma. ;) I sommar hade jag förstås unnat dig en resa eller tre (det gör jag iofs annars också när jag tänker efter) men tänk på att du kommer iväg till Centralamerika sedan. Det kunde jag ge mitt lillfinger för!

   Radera
 4. Välkommen hem!
  Du vet det första som slog mig var varför ingen fotade Akademibokhandeln. Det verkade ju så logiskt och enkelt. Ja åsså såg jag att Stare hade då äntligen gjort det.
  Men ditt bidrag är fin och utklurat det med:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, BP! Jag förstod att du skulle tänka i samma banor som jag. :)

   Radera
 5. Visste väl att du skulle fixa det ändå! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade jag nåt val, eller?! ;)

   Radera
 6. Man tager vad man haver....Arkivet är räddningen många gånger. Det här är ju alldeles säkert akademiskt..på ditt vis! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huvudet på spiken, tolkning à la Pumita! =)

   Radera
 7. Det var väl akademiskt, tycker jag :-)

  SvaraRadera
 8. Men, det hade varit intressant att se ytterligare ett bidrag på Akademibokhandeln - den ser säkert lite annorlunda ut där i huvudstan än här i Skåne. Fast att se bilder från Sydeuropa är ju ännu bättre förstås. Portos stadshus verkar ha anor men jag tror tyvärr inte de alltid har hållit sig till de vackra ledorden, med tanke på Portugals historia.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade tänkt mig ett fönster med ett litet hörn av loggan och så en hel hög med böcker men så blev det inte. Kom hem så sent på kvällen och var rätt mör efter en hel resdag så jag bestämde mig för att ta det lugnt i helgen (läs: ingen fönsterjakt). Och idén kändes inte lika rolig längre, vill helst komma med något eget.

   Vi tänker lika när det gäller ledorden men jag försökte uttrycka mig så diplomatiskt jag bara kunde. :)

   Radera
 9. Fina ord på stadshuset i Porto, sanning och rättvisa. Tror nog att en hel del akademiska kunskaper samlats även i detta hus. Hoppas att de ledorden gäller för våra lokala politiker också, även om det inte står på själva stadshuset här som där i Portugal! ;-)
  Du löste temat bra. Välkommen hem (ekar jag också). :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Känner mig verkligen välkommen. :)
   Hoppas som sagt att de lever som de lär, inte alla politikers starkaste gren, oavsett var i världen... och trots långa akademiska studier.

   Radera
 10. ...och varför ser jag inga akademiker/politiker som står där och vinkar lite avmätt med lilla näven ekar jag ;) Här kan de ju ändå inte vara jullov men ok då för sommarlov.
  Välkommen hem och hoppas att alla tassarna är pigga och redo för nya äventyr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackelitack! Lite sveda och värk ingår i paketet så det får gå ändå... och nu börjar jag ju jobba igen så att sitta vid skrivbordet är inte så ansträngande för tassarna. Det är värre med huvudet. ;)

   Ja du, mina akademiker kanske är i Bryssel med hatten i hand. ;)

   Radera
 11. I alla fall finns det säkert någon akademiker bakom dem, sedan om de är så mycket för rättvisa och sanning är en annan sak. De senaste händelserna i världen får mig tvivla på den saken ...
  Ha en skön vecka, ses nog för nästa Veckans fönster!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tvivlar också men samtidigt kan jag inte låta bli att hoppas. Är på nåt sätt obotlig trots att motsatsen har bevisats många gånger.

   Tack detsamma, Leena! Det ska mycket till att man prioriterar bort Veckans fönster. ;)

   Radera
 12. Säkert många akademiker där inne!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De gömmer sig bakom gardinerna. ;)

   Radera
 13. Åh har du varit i Porto, där var jag ett kort dygn i fjol. Hade velat stanna lite längre. Hann bara "nosa" på atmosfären.

  Tror att om man fotar samma ska, så kan det bli så otroligt olika, utifall man har samma ide'. Fast såklart vill man vara först :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, var där från fredagkväll till måndagmorgon men det kändes för kort också. Ett par dagar till hade varit bra men det är sånt som är svårt att veta i förväg.

   P.S. Du har rätt. 2:an räknas inte. ;)

   Radera
 14. Ja du Pumita, om det inte sitter akademiker där inne nu, så har det säkert gjort förr eller så kommer det sitta någon akademiker där i framtiden, det är bara att tolka det som man vill och se glad ut :)

  SvaraRadera