28 september 2012

Veckans fönster - bokligt

Bokhandeln på järnvägstationen Santa Apolónia i Lissabon är precis lika tråkig som den ser ut (trots renovering, skylten kanske är gammal) och sortimentet är inte mycket att hurra för heller, omoderna konst- och reseböcker, en del religion och självhjälpsböcker. Tur att läsplattan fanns med i ryggsäcken. Fler bokbilder finns hos Susanne på Veckans fönster.

22 kommentarer:

 1. Trist att det är så...men bilden är ju passande till temat *L*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade lite tid över i väntan på tåget så jag tänkte att jag går in och kikar men det fick jag inget för... intressant att se dock. Och en bild fick jag som sagt. :)

   Radera
 2. Ditt inlägg lockar ju inte till besök där i alla fall! Men kul ändå att böcker överlever även i denna trista omgivning. Och det kanske finns mer att upptäcka i Lissabon, lite portvin, lite god mat, lite ... :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev ett avigt inlägg... besvikelsen som lyser igenom... men bortsett från detta finns det mycket i Lissabon som lockar. Det är en härlig stad! :)

   Radera
 3. Försöker tyda vad det står, men min portugisiska är inte den bästa. Måste dock vara spännande att titta runt även om sortimentet inte var så stort. Det är ju lite mer exotiskt med en bokhandel utomlands.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jag snappar upp är ord som böcker, här och renoverad lokal... om det nu är det som står... mina kunskaper i portugisiska är på gissningsstadiet. =) Trots det och trots att sortimentet hade sina brister var roligt att gå och titta.

   Radera
 4. Det brukar ju vara mycket finare i Portugal och Lissabon. Tänker på den fina bokmarknaden i Chiado, snett emot Café Brasiliera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bokmarknad i Chiado?! Det hade jag ingen aning om... eller så var jag där på fel dag och fotade Pessoa. OK, det får bli en resa till. :)

   Radera
 5. Himmel här är det ord och inga visor..ditt betyg på bokhandeln är krasst o vasst ..och jag ler med hela kroppen..men det var väl härligt att du trots detta fick användning av just en av Lissabons boklådor..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte så mycket för att hymla, säger som det är. ;) Det kändes inte som en riktig bokhandel, faktiskt. Det finns säkert bättre och finare i stan. :)

   Radera
 6. Fy så tråkigt! Tänk att man kan göra något så oinspirerat av böcker!

  SvaraRadera
 7. Är du nöjd med läsplattan nu när du har haft den ett tag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte på det häromdagen, att det har gått ett halvår nu och jag borde skriva lite om det. Ska bli... men inte just nu för idag är det bio (Palme) som gäller. :)

   Radera
 8. Lite grå ser den ut ja men skylten livar ju upp...eller inte. Att fönstret är bokligt framgår iallafall och när det är från Portugal kan det aldrig bli fel :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del järnvägsstationer är tråkiga och här har vi praktexemplet. Väntsalen som jag visade här är också på Santa Apolónia. Och så finns det andra som är finfina som t.ex. São Bento i Porto.

   Radera
 9. Ja, det ser lite trist ut..men det FINNS i allafall en bokhandel! Bra;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lokala kunder som besöker den kanske är nöjda, vad vet jag. :)

   Radera
 10. Det var banne mig en tråkig bokhandel eller affär kanske man skulle kunna säga. Men bild blev som beskrev verkligheten.
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt är inte vackert och fint här i världen. :)

   Radera
 11. Man får väl vara glad att Saramago finns översatt till svenska ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, absolut! Fast jag undrar om hans verk fanns till salu här. Jag tvivlar.

   Radera