14 september 2012

Veckans fönster - majestätiskt

Monarki och kungligheter står inte så högt i kurs hos Pumita men att besöka Amsterdam den 30 april utan att fotografera födelsedagsbarnet måste betraktas som ett oförlåtligt klavertramp som kan skada de diplomatiska relationerna mellan Sverige och Nederländerna för all framtid. Jag kan förstås tycka att de kunde ha fixat lite solsken istället för grådasket när fotouppdraget skulle genomföras men jag är inte småsint. Minst lika viktigt är det att få med sig en bild på det lutande museet i Amsterdam. Jorå, jag vet hur man gör men nu gjorde jag inte det. Om jag hade tagit en bild rakt framifrån på plats hade jag stått i vatten upp till knäna... och så viktig är inte konsten. Damen ovan heter alltså drottning Beatrix av Holland och pryder fasaden på Riksmuseet i Amsterdam. Turistloggan i bilden (I amsterdam) är fyndig och träffsäker. Fler majestätiska fönster finns här.

25 kommentarer:

 1. Stackars dessa kungligheter. Vem sjutton vill ha sitt gamla trötta ansikte hängande där uppe!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon ser rätt glad ut ändå. ;)

   Radera
 2. Den här var riktigt bra! Bra och finurlig tolkning på temat.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Hihi, loggan är riktigt bra! =))

  SvaraRadera
 4. Jo, jag tänkte väl att temat möjligtvis inte skulle falla Pumita i smaken så mycket, men du löste det ändå med en kunglighet, om än en majestät som lutar så hon nästan faller. Är månne monarkin på fallrepet?

  Visst är det så att även vår monark firar sina fyllda år på samma dag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så att jag dissar temat men du förstår säkert hur jag menar. :) Vulkaner är bland det mest majestätiska som finns men hur ofta passerar man en vulkan vid ett fönster liksom. När det gäller monarkin får jag ta det lilla lugna så jag inte får en stämning på halsen. Javisst, knugen fyller år den 30 april (kan tyckas lite konstigt att jag vet det pga mitt ointresse men råkar känna en av hans undersåtar som fyller samma dag och hen har varit föremål för en del skämtsamma kommentarer under åren) men det gör inte Beatrix! Hon fick ärva födelsedagen tillika nationaldagen av sin mamma Juliana. Tack Wikipedia för den infon! :)

   Radera
 5. Vid första anblicken får man lite diktatur-stat-känsla när man ser henne hänga där. Fast samtidigt är det ju få diktaturer som har styrs av kvinnor. Fint fångat, gillar skylten också :0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon kanske styr med järnhand fast hon ser sympatisk ut. ;)

   Radera
 6. Det skulle vara värt mycket att kunna avsluta sitt namn med ett litet -trix. Kanske inte särskilt majestätiskt men just därför :)
  Kul att du har med loggan, den är välfunnen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du?! I mina öron är Tjenixen bland det bonnigaste som finns. =)
   Dags för en bekännelse: det var egentligen loggan jag fotade, haha. Bilden ovan är bara en liten prick i en större helhet, kanske därför så grusig när jag var tvungen att "fixa till den".

   Radera
  2. Vad då bonnig? jag säger bara Obelix :))
   Majestätiskt anar jag att Trixan är bonnigare än Margrethe som har anor från Oden eller nåja åtminstone från vikingakungar som Gorm den gamle och Harald Blåtand ;)

   Radera
 7. Majestätet så glad ut trots att hon inte fixat bra väder till dig ;-)

  men den grå byggnaden framför den vackra byggnaden - finns den bara för tillfället där på grund av t.ex. reparation av något....den ser trist ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser inte klokt ut med den där gråa ladan framför (egentligen baksidan) men du har alldeles rätt: de reparerar och en del av museet är stängd.

   Radera
 8. En intressant tolkning på temat majestätiskt. Men vad gör man inte för att få perfekta bilder, du skulle ha accepterat våta fötter, tycker jag! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att jag skulle blöta tassarna för en perfekt bild... finns inte på världskartan. ;)

   Radera
 9. Jag är inte så mycket för kungar och andra regenter heller, de flesta skulle inte bli valda om man skulle ha val om vem som skulle vara värdig kung/drottning. Men för det kan man ju fotografera dem eller deras omgivningar som ju är fina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, absolut, det gör jag också. Fast någon sultan har jag tyvärr inte varit i närheten av än så länge. *ler avundsjukt*

   Radera
 10. Turistloggan i sann internationell anda gör sig onekligen bra i bilden utanför Riksmuseet. Drottningen ser onekligen glad ut där hon hänger på fasaden. Så bra att du visar bilden och bevarar den goda relationen mellan länderna. Diplomatiskt trassel vill vi ju inte ha, snyggt att du galant undvek det! ;-)
  Undrar hur många födelsedagsljus Beatrix fick blåsa ut på sin födelsedagstårta?
  Tack för din kommentar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl det minsta en kan göra så vi inte hamnar i onåd. ;)
   74 ljus när hon blåste sist... måste ha rätt starka lungor men hon kanske fick hjälp.

   Radera
 11. Klockrent säger jag om den och har samtidigt fullt förståelse för att du inte under sådana omständigheter var intresserad av att blöta ner tassarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under inga omständigheter... när jag precis hade klarat mig från att bli nedsölad av en mås. Kunde iofs ha tipsat finskan och japanen om att dyka ner. ;)

   Radera
 12. Jag tycker att såväl huset som damen ser rätt skamfilade ut. Om nu huset fixas till, kan man inte göra något åt tanten också? Jag är glad att du ser till att vi har goda relationer med omvärlden- och loggan är bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu tycker jag iofs inte att det är nåt större fel på Trixans utseende. Hon ser glad och trevlig ut. Vi kanske inte ens hade kommenterat det om hon hade varit en knug. Spelar ingen roll vad det är för färg på vingarna bara man kan flyga... om du förstår vad jag menar. ;)

   Radera
 13. Direktlänken tänkte jag klämma dit:

  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2012/09/voila-skyltsondag-pa-franska.html

  SvaraRadera