22 februari 2013

Veckans fönster - vanligt

Vanligt eller inte vanligt... men framför allt för vem? Allt handlar om perspektiv. Det ligger nära till hands för mig - med reseintresse och allt - att välja en icke-svensk aspekt men det känns för enkelt. Jag utmanar mig själv genom att välja en annan väg och visar ett vanligt fönster som blir mindre vanligt med ett blommigt skydd mot alla nyfikna fönstertittare. Vi skräms inte iväg så lätt... det kan till och med få motsatt effekt. DET är vanligt!
Tack Della för ett givande tema!

19 kommentarer:

 1. Mmm det svarta tegelt runt fönstret käns lite mindre vanligt. Men speglingen i fönstret visar absolut ett vanligt hus.
  Gillar bilden. Man ser mkt mer än vad man tror först!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Ja, vad härligt och jag gillar insynsskyddet :-)

  SvaraRadera
 3. Själva fönstret ser ganska vanligt ut, men resten är inte så vanligt.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att de är trevliga de där insyns-skydden, bättre än att ställa dit en massa bråte som skymmer sikten. Enkelt och snyggt :0)

  SvaraRadera
 5. Den där blomparaden var lite oväntad! Matchar den krukväxter på insidan, undrar jag? :-D

  SvaraRadera
 6. Ett vanligt fönster kan med fördel piffas upp med ett blommigt insynsskydd! Jag ser sådana då och då, de håller kanske på att bli vanligare.

  SvaraRadera
 7. Modigt att utmana sig själv och du fixar det så klart!
  Det är spännande, jag gillar det att se det ovanliga i det vanliga. Hum eller menar jag tvärt om. Temat är givande.

  SvaraRadera
 8. Jo, vanligt för en del, men inte för alla. Ditt fönster känns väldigt vanligt för mig men jag kan förstå om t.ex. en centralamerikan tycker det ser väldigt exotiskt ut. Speciellt med de konstiga blomkrukorna som insynsskydd.

  SvaraRadera
 9. Vet inte om jag hänger med här riktigt. Du menar alltså att plastremsan (som jag tycker faktiskt är ganska söt) gör att du attraheras av fönstret och därmed struntar totalt i vad den där stackars lägenhetsinnehavaren hade för avsikt med att förhindra insynen.

  Ja, min kommentar blir då (förhoppningsvis) lika invecklad som texten i ditt inlägg, vilket då verkligen INTE är vanligt;-)

  SvaraRadera
 10. Det är alls inte ovanligt med sådana här fönsterskydd. Har själv sett flera på senaste tiden. Så visst är det här vanligt!

  SvaraRadera
 11. Jag gillar dina tankar..du har alltid en förmåga att vrida o vända lite på temat..väldigt underhållande. Ja du har helt rätt kanske kikar man över kanten där på det frostiga för att ändå se in..:)

  SvaraRadera
 12. Precis, vanlig men samtidigt ovanligt. Det är väl så det ofta är. Man har olika perspektiv och det är kul.

  SvaraRadera
 13. Jag är inte hundra på att jag hänger med i resonemanget, men nog verkar det vara ett ganska vanligt fönster i alla fall. Ha det!

  SvaraRadera
 14. Jag hade också stannat och tittat!

  SvaraRadera
 15. Nog ser det rätt vanligt ut. Och dessa skydd är ju bra mycket snyggare ändå än att fönstret täcks av gardiner helt.

  SvaraRadera
 16. Det var snyggt. Gillar de där insynsskydden. Har sett att de finns o köpa på designtorget här i Stockholm. Snyggt fotat tycker jag.

  SvaraRadera
 17. För att vara ärlig så måste jag säga att det är ett ovanligt konstigt fönster. Är inte ens säker om jag gillar det. Det är nog plastblommorna som jag gillar bäst i så fall.

  PS. Dessutom kommer jag inte ihåg om jag redan kommenterade inlägget igår. Men det gör inget, då får du eventuell två kommentarer, som förhoppningsvis skiljer sig åt;-) DS.

  SvaraRadera
 18. Fönstren är vanliga, men bilden är kanonfin med spännande redigering!

  SvaraRadera
 19. Fönstret i sig kanske är vanligt, men för mej är det ganska så ovanligt med så mycket blomkrukor;)

  SvaraRadera