5 mars 2013

Tisdagstema - genomskinlig

Fönstret är knappt genomskinligt (det har inte sett fönsterputs sedan huset byggdes*) men man kan åtminstone ana konturerna av en person... det är värre med de andra rutorna. Det finns grader i eländet med andra ord.

* Läs: Skyll inte på fotografen/redigeringen!

20 kommentarer:

 1. Jodå visst går det att skymta en person inne i butiken. Nåväl nedgånget kanske, men som fotoobjekt sett är det finfint.

  SvaraRadera
 2. Bra bild till temat, att tvätta fönster är inte min favoritsysselsättning men våra är i allafall renare;-)

  SvaraRadera
 3. Om det ser ut inne som ute, så är det klart att det inte ska vara mera genomskinligt än så här!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker hela motivet är spännande. Jag går ju igång på allt som är slitet och har patina. Himla snygg dörr och fasad på huset :0)

  SvaraRadera
 5. Fin bild...det ser ut som du har en textur på bilden!

  Ha en skön tisdag!

  SvaraRadera
 6. Huset är allt lite ruffigt och samtidigt lite spännande. Portugal har många hus som är betydligt vackrare men det är ju inte det som gäller nu. Visst har du genomskinlighet med även om det är lite oputsat!

  SvaraRadera
 7. Vilken smart idé till temat !! Det skulle jag ha tänkt på när jag försökte klura ut ett lämpligt fotoobjekt. Smutsiga, ibland till hälften genomskinliga fönster är inte svårt att finna bland alla tomma övergivna hus här på Malta. Gillar din lite murriga färgton. Tycker faktisk det är riktigt snyggt.

  SvaraRadera
 8. Ett hus jag skulle tyckt mycket att fota själv,
  precis så där ruffigt så man undrar hur någon kan bo där, men det kan någon uppenbarligen göra!

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 9. Harkel hrum - oputsade fönster är något av ett känsligt ämne.
  I ditt hus har man gjort val. Varför putsa fönstren och insynsskydda med gardiner som övervåningen när man kan få ett naturligt insynsskydd alldeles gratis som i markplanet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur menar du? Har inte ALLA skinande rena fönster, jag förstår inte. ;) Om sanningen ska fram... när jag drar upp persiennerna på morgonen kan man lätt tro att de fortfarande är nere, så svårt är det att se ut just nu. Men men, livet är för kort för att städa bort. ;)

   Radera
 10. haha! Jag skymtar en person genom den genomskinliga rutan ;-)

  SvaraRadera
 11. En härlig bild! Jag gillar de där slitna, ruffiga husen. Och inte skulle de se så där charmigt slitna ut om fönstren var skinande blanka!?!

  SvaraRadera
 12. Ser jag dessa fönster så har jag genast betydligt bättre samvete för mina egna. Är benägen hatt hålla medd llhertz här;-)

  SvaraRadera
 13. Svar: Japp, ju got it! Vilken tävlingsmänniska du är! Är vi släkt eller;-)
  Förstår inte att inte ALLA känner till Caps Lock eländet. Här hemma har maken "stängt" av det, men på jobbet är det kvar - eländet i båda fallen alltså. Om jag ska trycka på tabb eller shift så trycker jag i 40% av fallen ner Caps Lock f*nskapet.
  Är väldigt förvånad över att så få råkar ut för samma missöde. Men kollegan X (avdelningschefen) kommer att stråla ännu mera imorgon då egentligen ingen (hittills) kände till ikonen. Å du , som kan det mesta fick googla. Undra vilka sökord du använde;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, visst gillar jag att tävla... på gott och ont. Och jag tror banne mig att vi har ett antal gemensamma gener... vi kanske är sysslingar eller nåt. ;) Fast minst lika mycket beror det på att jag ville veta och såg det som en utmaning som ska lösas. :)

   Inga sökord alls. Om man inte kan eller vet får man vara listig istället. ;) Jag använde bilden men det satt jäkligt långt inne iaf för jag fick fram japanska och kinesiska sajter. Det rätta svaret hittade jag till slut här: http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=12&t=87475

   P.S. Jag kan trösta dig med att du inte är ensam! Jag kommer ofta åt caps lock när jag ska tabba. Det måste vara genetiskt betingat, det med. ;)

   Radera
 14. Skamset medger jag att fönsterputsning inte är så vanligt hemma hos mig heller ...

  SvaraRadera
 15. Inte är gardinerna genomskinliga, men ett vackert foto som vanligt...

  SvaraRadera
 16. Läcker bild trots, eller på grund av, "förfallet". Jag har dock litet renare fönster, som tur är. :-)

  SvaraRadera
 17. Äh jag är inte så mycket för att putsa fönster, man ser ju igenom det här fönstret helt klart och tydligt tycker jag :) Bilden är jättefin!

  SvaraRadera
 18. Mer eller mindre genomskinliga fönsterrutor, passar väl till husets yttre :).

  SvaraRadera