1 mars 2013

Veckans fönster - valfritt

 Veckans fönster

Svårt att komma på några bortförklaringar och ologiska motiveringar när man får välja temat själv.
Inte för att jag har valt ngt... imponerad av grönskan i den spanska hettan kort och gott.

26 kommentarer:

 1. Idag har vi galler för fönstren båda två!
  Men jag tror inte du är i Andalusien för här har vi mest vitputsade husfasader. Men det ser varmt och skönt och lite grönt ut hos dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, du har rätt. Det är baksidan av stadshuset i Alicante. När man ser bara snöblandat regn utanför fönstret tycker man att det där är ganska mycket grönt. ;)

   Radera
 2. Ja, inte så konstigt med vårt "apklimat" tror vi alla längtar till underbara spanksa fönster. Fin och varm bild!

  SvaraRadera
 3. Det finns ju utrymme i den krukan för att fylla på med vatten så växten klarar sig. Fin bild.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Iofs, men är det är 30-gradigt och inte en vindpust så storknar åtminstone jag. ;)

   Radera
 4. Tycker att det ser riktigt inbjudande ut med den vackra buxbomen (eller hur man nu böjer ordet buxbom) på trottoaren. Lite hetta vore inte helt fel just nu, på alla plan... ;0P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köper din stavning rakt av, oavsett om den är rätt eller inte. Betydligt lättare att stava till hetta... men det värmer inte nämnvärt. ;)

   Radera
 5. Håller med dig att det är svårt att göra vidlyftiga tolkningar när man bestämmer själv! Men snyggt arrangerad bild, för jag vill tro att du bar dit krukan själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, den var tung! Nu har jag jobbat färdigt för idag. =)

   Radera
 6. Nej, det blir ingen espresso bakom mitt fönster. Det är en butik som säljer bryggmaskiner och kapslar med snabbkaffe. BP är ett stort fan av deras produkter. Har aldrig prövat själv, men är lite skeptisk inte minst ur miljöaspekten. Fast kaffet kan ju vara gott för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag känner till BP´s nespressoberoende och jag förstår henne för det kaffet är gudomligt gott. Smakade på det när jag bodde på hotell i Lissabon men det kommer inte innanför min dörr, dels för att det är en Nestlé-produkt och dels för att det inte är miljövänligt.

   Radera
 7. Trettio grader låter alldeles lagom behagligt och avundsvärt just nu när jag sitter och småhuttrar i fleecejacka vid datorn. Fast det är kanske för att jag är trött och borde lägga mig under det varma täcket i stället för att sitta här och spana in alla fina fönster. Nåja, jag spanar en stund till och njuter av varma bilder.

  SvaraRadera
 8. Vid första (snabb-)titten trodde jag att det var ett fängelse där kommunen hade satsat på lite utsmyckning. Men sedan såg jag den franska balkongen...
  Gillar bilden just p g a precis det du säger.

  PS. Oooops Jah och du gillar Nespresso och känner väl till mitt beroende. Snacka om bloggvärlden - alla känner alla;-) Nestlé, Findus - same difference som maken skulle säga. Å dessa kapslar är inte mera än mindre miljövänliga än alla plastförpackningar. Dessutom har Nespresso på sin hemsida en lång orgie om hur kapslarna återvinns. Men ärligt talat - allt det där struntar jag fullständigt i;-) DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu menar jag självklart inte DIG så ta inte djurliknelsen personligt men du vet ju att "Alla känner apan men apan känner ingen". ;) När det gäller miljötänket gäller det att välja sina strider och jag har kommit fram till att jag klarar mig utan Nespresso. Inga pekpinnar här men jag försöker undvika "alla de andra onödiga förpackningarna" också. :)

   Radera
 9. Det bästa är gott nog!!!!!!!!!!!!!!
  Och här menar jag solljus och hetta men det fattar förstås en begåvad fönsterfångare.

  SvaraRadera
 10. Fint fönster, och stramt vackert alltihopa. Ser ut att vara tjocka väggar som håller värmen ute. Buxbomen är så perfekt att den ser konstgjord ut.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 11. Ju längre man (jag) tittar på den krukväxten desto underligare tycker jag den ser ut. Som om den var till för någon jättes värld.

  SvaraRadera
 12. Någon har tydligen tagit på sig uppgiften att bevattna det gröna i värmen.

  SvaraRadera
 13. Det hade varit svårt att få in den krukväxten i ett fönster, så det blir ju alldeles utmärkt så här i din fina och varma bild!

  SvaraRadera
 14. Måste ju vara attans stor den växten, mycket gödning som gott åt där;)

  Ps. Varför har Du fixat till så jag måste skriva en massa konstiga ord för att kunna puplicera en kommentar!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är illa tvungen för jag får så mycket spam att rensa bort annars. :(

   Radera
 15. Genom de fönstrena kommer ingen tjuv in i alla fall...
  Ha det bra!
  Kram Kakan

  SvaraRadera
 16. Härligt att drömma sig bort till Spanien med ditt vackra fönster med tillhörande krukväxt!

  SvaraRadera
 17. Ja men det blev riktigt snyggt tycker jag. Gillar kontrasten mellan det levande trädet och de hårda stenarna.

  SvaraRadera