21 april 2013

Veckans fönster bevakar skyltsöndag


Ett oplanerat litet inhopp... bara så där... av stundens ingivelse. Om du undrar över rubriken så tog jag fasta på Stare Ströms smarta skylt och slog ihop Skyltsöndag med Veckans fönster. Är inte det kreativt så vet jag inte vad som är! Ett inlägg var tredje vecka kan jag kosta på mig, tänkte jag. Bilden är tagen i Valladolid, utanför stadens fotbollsarena. Det står CAMPO DEPORTIVO MUNICIPAL AURELIANO CENTENO på skylten. Vem nämnda herre är, Aureliano Centeno alltså, har jag ingen aning om. Den ende med det namnet som jag känner till är han i Hundra år av ensamhet. Och då har vi hamnat väldigt långt bort ifrån Mexiko. Han som bevakar ordningen här ser ut att vilja vara någon annanstans, helst i fotbollspubliken troligtvis. Tack för idag, slut för idag. Hasta luego!

32 kommentarer:

 1. Ha! Där är du ju! Bra att du inte kunde hålla dig borta. :)Extremt kreativt att blanda teman till ett. Effektivt på något sätt. :)
  Hur är det för övrigt med kaoset?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kallas rationalisering. ;)
   I övrigt inget nytt så det är bara att jobba på tills det ordnar sig.
   Kul att du kikade in! :)

   Radera
  2. Klart jag tittar här! Måste ju kolla av läget.

   Radera
 2. Jodå, kombinationer kan bli mer effektivt. Kul du deltar igen och rymmer från kaoset. Hoppas det ordnar sig snart. Saknar dig i bloggosfären. ;)

  Fotbollsarenor behöver säkert bevakas lite extra när tifosi samlar sig till drabbning. Hmm, säger man egentligen tifosi på svenska?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verklighetsflykt genom bloggen fungerar bra som andrum. ;) Det mesta brukar ordna sig så jag hoppas på det.

   Men Sassa, jag har ingen aning om vad tifosi är... googla, googla, googla... ja, man kan kalla dem aficionados också. Fans helt enkelt. Din italienska variant har jag aldrig hört. Men om Zlatan ska tillbaka till espaguetiland får jag väl fräscha upp språkkunskaperna och bli en tifosa. ;)

   Radera
 3. Kul med ett inhopp, du verkar ka koll på ditt kaos - eller som jag skrev hos Stare: kaos ÄR kreativitet - det är åtminstone det jag intalar mig själv;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara som det ser ut. Jag är bra på att intala mig saker, jag med. ;)

   Radera
 4. Kanske mer obevakat...eller? Fast fotbollsmatchen bevakar de ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, det är väl en prioriteringsfråga som allt annat.

   Radera
 5. Fint att du skaffar dig lite andrum då och då. Ingen människa kan hålla på och kaosa konstant. Eller vänta nu du kaosar inte alls, du håller ju på och undvika kaos. Men det kan man inte heller göra i evighet.
  Hjälp vad jag krånglar till det, ville bara säga: gott med livstecken, gott att se dig! Och att jag hoppas att ditt kaos är ett kreativt kaos och inte ett sorgligt kaos. Ta hand om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var värst... det blev smått kaotiskt ju. Jag är rätt duktig på att krångla till det men jag undrar om inte du tar priset idag. ;) Gött att se dig med! :)

   Radera
 6. Bättre bevakat än när Djurgården spelar hemma kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan hända. Men alla Friends som följde med på flaket, frågan är vad de gör därinne. ;)

   Radera
 7. Läcker bild från Mexiko! Polismannen skulle nog bra hellre vilja vara inne på arenan än stå där.

  SvaraRadera
 8. Kaos är nog rätt kreativt, ibland. Och man blir hemskt snabb när man måst sno ihop något snabbt i ett ögonblick av icke-kaos. Och det lyckades du ju med.

  SvaraRadera
 9. Härlig bild och smart med kombinationen. Jag missade skyltsöndagen denna gång, men förhoppningsvis kommer det en från Prag nästa söndag, om WIFI fungerar på hotellet.
  Ha en fantastisk vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår i Prag, lyckodig! Önskar dig en superfin resa!

   Radera
 10. Kul att du dök upp! Smart att spara på kreativiteten så att du slog ihop två teman. Då räcker den säkert längre. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, du visste nog vad du gjorde när du tillägnade mig en egen skylt. Jag som brukar vara så karaktärsfast... svalde betet med krok och allt. ;)

   Radera
 11. Kul med ett livstecken från dig! Smart med två teman i en bild! Var rädd om dig!

  SvaraRadera
 12. Alltid kul att slå ihop teman, det brukar jag också försöka! Din bild får mig att tänka på vakterna på konserter eller idrottsevenemang, de som måste stå med ryggen mot scenen/spelplanen och inte kan njuta alls ...

  SvaraRadera
 13. Ja! Det var ett mycket intressant författarmöte eftersom båda kvinnorna lämnade Iran i 8-10 årsåldern. Allra intressantast blev det nog på slutet när de jämförde att vara invandrarkvinna i USA resp Sverige. I USA blir man amerikan, men i Sverige blir man aldrig svensk ...

  Boken är bitvis svårläst, mest p g a annorlunda namn och användningen av persiska ord (en liten ordlista hade varit bra), men vissa meningar är så vackra och innehållsrika att man måste läsa dem flera gånger för att de verkligen ska sjunka in.

  Nu skriver hon om en iransk mans upplevelser i USA, i tiden för Oklahomabomningarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns bekant det där med att man aldrig blir svensk men bara för att man blir amerikan i USA innebär knappast att det inte finns några fördomar... Ska bli så spännande att läsa boken (En tesked jord och hav - Dina Nayeri). Synd att det saknas ordlista, inte ovanligt alls. Märkligt att förlagen missar det, skulle underlätta så mycket.

   Radera
 14. Smart att kombinera skyltsöndag med veckans fönster som du har gjort. En passande bild, med den förstärkta polisbilen. Undrar vad polisen transporterar på det takförsedda flaket?
  Roligt att du lämnar ett bidrag, om så bara ett var tredje vecka... :-)
  Så fotbollsmatcher behöver extra bevakning även i Mexico?! Kanske inte så konstigt, våldet verkar trappas upp på många ställen. Bevakning kan säkert vara bra, men undrar vad det ger för samhälle på sikt? Hur välbevakade kan vi bli? Spelar det någon större roll. Det händer ju otäcka saker, även där bevakningen är god.
  Tack för din kommentar och ta hand om dig.

  SvaraRadera
 15. Ja det gjorde du bra..två teman i en o samma bild..perfekt. ..jag älskar fotboll :)men din bild är gott nog.

  SvaraRadera
 16. Hoppas du får en behaglig vila så inte kaoset breder ut sig! Lite småkaos lite då och då kan ju annars vara riktigt berikande!

  Om du får lite lugnare så kan du gärna passa på med lite spanskövning med skyltanknytning. Ja, ja jag vet förstås att du inte behöver öva men det kanske kan bli lite intresant ändå!
  http://ceciliaartista.blogspot.com.es/2013/04/skyltar.html

  SvaraRadera
 17. Smart, gillar din rubrik. Arena? Tycker mer det ser ut som en skylt in på en bakgård eller något liknande, kanske döljer det sig en leråker med vuxna män som sparkar på en boll därinne. Går segt hos mig också nu, blev ingen skylt i går. Sover urdåligt och har liksom tappat tråden lite, men skam den som ger sig. Hoppas du gör ett inhopp snart igen, saknar dig juuuu :0)

  SvaraRadera
 18. Visst är det kreativt att slå ihop två teman. Hoppas du får ordning på ditt kaos. :)

  SvaraRadera
 19. Så kreativt! Ibland lyckas jag få till två teman på en och samma gång!:)

  SvaraRadera
 20. Du får en skylt idag också för att pigga upp dig!

  SvaraRadera
 21. Jag bidrar också med en skylt denna söndag! :-)
  Bitvis tar jag upp Rembrandt och ett nyöppnat museum i Amsterdam.
  Fast jag stannar skyltmässigt i Stockholm. ;-)

  SvaraRadera