30 juni 2013

Fototriss - M som i Mulheres


När jag valde bild till gårdagens kvinnliga tema på Ordlös lördag fastnade jag först för den här bilden och min tanke var att det finns många sorters kvinnor... men jag valde till slut en maya-kvinna från Mérida. Kvinnan ovan, hon i uniform alltså (tror att hon är polis, vet iofs inte hur uniformerna ser ut), håller ordning på en parad eller vad man ska kalla det. De promenerade runt en kyrka med orkester och helgonbild på axlarna. Procession heter det.

***   ***   ***
Det där skulle ha blivit mitt inlägg (som hette Mulheres, kvinnor på portugisiska) men till min glädje upptäckte jag att dagens Fototriss-tema heter M som i...! Klart man lägger till två foton och får en triss i kvinnobilder, vanliga vardagsbilder från portugisiska Porto. Kvinnan nedan orkade inte går ner för att titta på processionen utan följde händelserna från sin balkong. Klockan var inte så mycket än, kanske hade det blivit sent kvällen innan.


Jag avslutar med en kvinna som har något helt annat i sikte, kanske försenad till middagen med fästmannen som bedyrat att det var sista gången han väntade. Inte konstigt att hon inte lägger märke till tavelförsäljaren utan traskar på med bestämda steg.

15 kommentarer:

 1. Vill bara tillägga att orkestern fick gå själv... orkar inte ändra i texten och det blev ju lite komiskt. =)

  SvaraRadera
 2. Ops här hinner jag knappast med i din takt! Det kommer nya inlägg medan jag tuggar på gamla kommentarer ;)
  Gillar de här bilderna jättemycket, kvinnor i vardagen är alltid intressant. och om jag på en gång ska försöka mig på att gradera blir flickan på balkongen absolut favorit. Här snackar vi karaktär och attityd under solen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är hon tuff, tjejen på balkongen! Eller så är hon bara yrvaken och grinig... svårt att se på långt håll. ;) Själv är jag smått förtjust i tanten i blå hatt och med lila plastpåse.

   Radera
 3. Vilka härliga vardagsbilder! Gillar den i mitten. Hon ser lite tveksam ut där hon står och kikar. Kvinna på språng skippar tavlorna men det gör inte jag. Lustigt, damen i grönt har jag också på bild. Finns utanför en restaurang runt hörnet som jag fotade för ett tag sen. Ingen originalbild med andra ord ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, originalbild på gatan? Du skojar. ;)

   Radera
 4. Detta är Stadsliv! Fint

  SvaraRadera
 5. Härliga kvinnobilder och härligast av dem alla tycker jag mittenbilden är! Ser ut att vara en riktigt tuff kvinna som står där på balkongen! Gillar hennes kroppsspråk!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Häriga bilder på kvinnorna!
  Mittenbilden blir en favorit.
  Ha en fin sommar!

  SvaraRadera
 7. Människor i farten ... kvinnor i farten, helt enkelt underbart att se i foto :)

  SvaraRadera
 8. Bakom damen i hatt som du gillar står en "fräsig" tant....med röd scarf, solbrillor och krycka. Den ger man sig inte i "olag" med :-)

  SvaraRadera
 9. nej inte krycka har hon - jag skrev fel men tänkte rätt...käpp har damen ifråga!

  SvaraRadera
 10. Härlig variation på kvinnobilder och triss i M!

  SvaraRadera
 11. Bra trissat! Ettan påminner otroligt mycket om paraden vi såg i Alicante ifjol. Det är ofta Guardia Civil som visar sig på sådana parader som är 100 meter långa - max. Ja en och annan hund är med också;-)
  Tjejen i tvåan tänker nog vad jag ville säga ovan. What's the point. Ska man verkligen stå bland sardinerna där nere på gatan för att se snutar att marschera förbi.
  Å på trean hade jag nog fastnat irl med start på den orangea tavlan och vidare till höger.

  SvaraRadera
 12. Det som började som en enda bild blev ju en jättefin triss när du bestämde dig för att bygga ut det hela. Man måste vara flexibel ibland, på ett positivt sätt.

  SvaraRadera
 13. Tre läckra bilder blev det, började med spanska mujeres o gick vidare till fototriss. Snyggt!

  SvaraRadera