22 juni 2013

Ordlös lördag - bygd

 

14 kommentarer:

 1. Jaha.. Här har vi alltså i mitt tycke veckans absolut bästa bidrag !! En helt underbar bild Pumita. Var fann du den vyn tro ? Med ett sånt foto i arkivet hade den inte fått ligga kvar särskilt länge om den var min. Chile !! Så du tog en sväng dit under midsommarnatten förstår jag. Med dig vet man ju aldrig riktigt säkert var och vem och hur du är ;-) ;-)
  Ha en skön fortsatt helg önskar jag dig från ett hett Malta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Anita! Roligt att du tycker det. :)
   När jag såg temat tänkte jag genast på landsbygd och skruttiga bilar. Bilden kunde vara från Sverige eller Finland som det ser ut men den är från södra Chile, från Chiloé-ön, tror jag. Liite svårt att åka dit på en weekend-resa men jag önskar att det gick. ;) Själv tänker jag att jag alltid kommer dragandes med gamla arkivbilder men eftersom jag har valt resetema på bloggen och inte kan resa jämnt och ständigt så har jag inget val. Vars jag är?! Jag sitter här vid mitt köksbord och drömmer om fjärran länder. ;) Ha det gött du med!

   Radera
 2. Kul att läsa din och Anitas konversation:-)
  Det första jag tänkte på (innan jag såg taggen) var att: nu har hon hälsat på några hemlösa som byggt om en buss. Ja på sätt och vis gjorde du ju det, fast inte i Sverige. Men so du sa till Anita detta bygge kunde ha stårr varsomhelst.
  Håller med Anita att fotot är riktigt, riktigt bra. Inget nytt det heller här hos dig - alla dina bilder har ju "det":-)

  PS. Du måste nog skratta gott och Anitas och min nyfikenhet. Visst är det roligt (=konstigt) att man är mera nyfiken på vissa än andra. För det mesta är jag inte ett dugg intresserad av att träffa en bloggare irl, men dig och Agneta är jag väldigt nyfiken på. Bara för att liksom;-) DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, inte helt fel... att jag skrattar åt nyfikenheten och undrar vad di där två nu har kokat ihop. ;) Misstänker att min inbillade anonymitet gör det bara värre men det är smällar man får ta. Men du, vem är Agneta? Bloggar hon också? ;)

   Radera
 3. Den bilden är det aktion i trots att bussen är stillastående! Bilden är urläcker! Fortsätt du att använda arkivbilder, du visar oss så mycket som vi aldrig skulle få se annars! Och drömmer vid köksbordet gör vi lite till mans så du är i gott sällskap!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Arkivbilder är till för att användas! Stolpen i förgrunden ger perspektiv åt bilden och taggtråden förstärker det ruffiga bygget ännu mer. Grym bild!

  SvaraRadera
 5. Läcker bild som ger flera tolkningsmöjligheter - "intaggad" i fattigdom t.ex.

  SvaraRadera
 6. Ja det er et skønt billede, tænker det må have været fint som sommerbolig da den var ny ;-) I dag kan den vel næppe heller bruges til grisebasser :-)

  SvaraRadera
 7. Jag blir så imponerad över hur folk bakom kameran tänker. Jag hade säkert tagit bilden så att taggtråden inte hade kommit med... Men taggtråden är en mycket viktig detalj i bilden för att göra den spännande! Grattis till fin bild som drar uppmärksamheten till sig!

  SvaraRadera
 8. Wow, så läckert! Kanonmotiv till utmaningen!

  SvaraRadera
 9. Påminner lite om en husbil men... hmmm... vi föredrar vår ;)

  SvaraRadera
 10. Vilket bygge. Det gör mig nyfiken och många frågor trängs i mitt huvud! :)
  Tänk att bokhandeln förde dig till mig :) Jag är nyfiken på båda böckerna du nämnde (ja, den ena nämnde vi ju liksom båda två ;)). Kanske är det denna sommar som de ska läsas, faktiskt. Hoppas du skriver om vad du tycker om dem. Det skulle vara intressant!
  Ber om ursäkt för dåligt kommenterande. Tröttheten efter stressen i maj har nu slagit till. Det går över - snart :)
  Önskar dig en fortsatt bra vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boklådor för mycket gott med sig. ;) Jag har börjat läsa Susan Cains "Tyst", men det har blivit lite "hackigt", fem minuter här och tio minuter där, så jag har inte fått någon tydlig bild. Lite ytlig känns den så här långt men intressant ändå.

   Det är ok, Eva! Vi har alla våra svackor i bloggeriet och jag tar det inte personligt. Önskar dig en snar bättring och en skön helg! :)

   Radera