12 augusti 2013

Tiden står stilla

... det är vi som rör oss.

18 kommentarer:

 1. Mmm, den här bilden är verkligen fin! Redigeringen passar verkligen till miljön. Fast ska jag vara petig och hoppas på att du inte tar illa upp, så är mannen i kanten lite för halv för min smak. Jag vill ha hela män - eller så inga alls. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då, klart jag inte tar illa upp! Önskar också att han hade varit en hel karl men nu bidde det inte så. Funderade om jag skulle ta bort honom men jag gillade kontrasten med slipsnissen mot den gamla spårvagnen så han fick stanna kvar på nåder. :)

   Radera
 2. Flera eror i en och samma bild - precis som det är.
  Tid ja. Det enda som, helt demokratiskt ges i samma mängd, och takt, till alla - ändå vill en del ha mer ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din kommentar fick mig att tänka på en bok jag läste för länge sedan, Michael Endes Mommo - eller kampen om tiden. Fick en del aha-upplevelser, borde kanske läsa om den.

   Radera
  2. "Momo - eller kampen om tiden". Det finns många tänkvärda "sanningar" i den! Den borde ALLA läsa :)

   Radera
  3. Minst en gång! ;) Tidstjuvarna i sina gråa kostymer gjorde störst intryck på mig.

   Radera
 3. Jo, och bilarna bakom spårvagnen står stille dom också;-)
  Men du - för inte alltför länge sedan "tuffade" väl inte lika charmiga men ändå gamla spårvagnar från Norrmalms Torg till Djurgården. Det var kult det. De nya håller inte alls måttet om du frågar mig, vilket du inte gör. Jag vet;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var bilarna jag tänkte på allra först och undrade om de gillar läget eller om de svär sig fördärvade bakom lilla tufftufftåget. =) Nej, jag frågar inte dig... för jag vet att du talar om vad du tycker, precis som jag förväntar mig. :) De nya spårvagnarna... hm, gillar de gamla bättre... men de nya kanske håller... nej, förresten, det gör de nog inte. ;)

   Radera
 4. Lisboa..du den staden är mer än otrolig, där möter det mest förfallna nutid. Just i dessa backar med de gamla spårvagnarna är det ju bara så charmigt.

  Vi reste dit ett gäng kompisar och levde livet en långhelg för några år sedan. Vi har ett konto förstår du där vi sparar tillsammans, fyra par är vi som känt varandra forever. Så efter några år när pengarna flutit in, ja då spånar vi ihop oss om en resa. Snart är det dags igen. Konto är välfyllt redan nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är en speciell känsla i gamla delar av stan, spårvagnarna är mycket av en turistgrej, speciellt den gula 28:an, men de är oemotståndliga. :)

   Vilken bra idé med semesterkonto ihop! Vart bär det av nästa gång?

   Radera
 5. Jag vill oxå åka t Lissabon! har inte varit där på länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett bra sätt att hålla kvar sommaren lite längre. Önskar att jag också kunde åka!

   Radera
 6. Ser verkligen ut som om tiden stod stilla i din bild, snyggt!
  Idag har tiden stått stilla för jag har inte rört mig mycket, ligger hemma med förkylning nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, det låter inge´ vidare! Krya på dig!

   Radera
 7. Snyggt !! Gillar verkligen din redigering här. Ja, om du nu gjort någon eller om det bara blev så spelar kanske ingen roll ;-) Gillar att du behöll halva mannen. Tror det var just kontrasten där jag föll för. ..och den genomgående färgtonen som gör att allt ser lite gammalt ut. Vore detta Malta kan jag garantera att bilarna bakom den fina gamla bussen skulle hänga på tutan och inte ge sig förrän de tagit sig förbi genom att göra en farligt tokig omkörning. Tiden !! Ja, den står väldigt stilla men sjutton vad den (vi / jag)springer iväg ändå.
  Du, de där grabbarna som vågade vänta på vågen behöver du inte bekymra dig över. De väntar fortfarande på nästa våg ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då, jag har redigerat. Men att det skulle vara en halv man på bilden... det kom som en överraskning. Han bara hoppade fram när jag skulle ta kort på den charmiga spårvagnen.
   Det är svårt att sluta springa när alla andra gör det. En dålig ursäkt, jag vet. :)

   Radera
 8. Vilken snygg redigering du har gjort! Perfekt till motivet! Halva gubbar är bättre än inga alls, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får väl ta vad man får, haha. Fast egentligen tycker jag inte det men det lät kul. =) Det kanske är den halva gubben som gör bilden... inte perfekt, bara pumitisk. Självklart förstår jag Susannes kommentar, hon har större ambitioner än jag. Själv nöjer jag mig med good enough och rycker på axlarna. :)

   Radera