16 augusti 2013

Veckans fönster - huvudlöst

På gatuplan säljer de hängmattor och en trappa upp ponchos och annat som håller en varm.
Kan berätta att även priserna är huvudlösa eftersom de mest riktar sig till turister.

37 kommentarer:

 1. Inget huvud så långt ögat kan se men väl vackra textilier! Skulle önska mig en varm poncho inför vintern för jag är väldigt frusen av mig!
  Ha det så bra du kan med din onda fot!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är på väg åt rätt håll. Gäller bara att ha tålamod. :)
   Mammas strumpfabrik jobbar på högvarv året runt och raggsockor är inte så dumma heller. ;)

   Radera
 2. Ser fint ut men som du säger är nog priserna i överkant. Och inga huvud vad jag kan se. Nu längtar jag verkligen till Mexiko igen! Inte snällt att locka sådär, Pumita!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju inte vara snäll för jämnan. ;)

   Radera
 3. Olé..ja här har man tagit siesta och hängt upp finkläderna på vädring..helt huvudlöst.
  Exotiskt så det förslår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, det där är nog inga tjurar... tippar på hjortar istället. ;)
   Jag fick förresten fiska upp din kommentar från spamlådan för att du hade lagt till Krusmyntan. =)

   Radera
 4. Huvudlöst var det och jag ser då inte ett enda huvud men en väldigt fin och färggrann bild med två hattar :-) Ja, Pumita inte snällt alls att locka med bilder från Mexico. Har varit turist, vad är man annars när man reser till ett annat land, på Cozumel / Playa del Carmen / Isla Mujeres. Föll naturligtvis huvudlöst för en matta i starka färger. Inte minns jag vad den kostade men fin är den. Dök i underjordiska grottor gjorde jag !! Måste ju skryta lite över vad modig jag en gång var för lääääänge lääääänge sedan. Du tar väl väl hand om foten din ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så där ja, det var väl inte så farligt! ;) Kul att du delar med dig! :)

   Radera
 5. Har aldrig haft nöjet att besöka detta spännande land. dina bilder lockar.
  Huvudlöst, Japp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderas varmt! Trots alla "dåliga nyheter". :(

   Radera
 6. Poncho och Mexikohattar, helt huvudlöst. Perfekt, men priser till turister kan väl få vara huvudlösa. Lite bidrag till det lokala näringslivet, eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, inga priser ska vara huvudlösa. Jo, jag förstår vad du menar men här var kopplingen mellan pris och kvalitet ganska svag. Jag är inte den som brukar gnälla över turistpriser och tycker att det är ok att vi som har råd kan betala mer men nackdelen för lokalbefolkningen är att det driver upp priserna även för dem. När jag vill bidra till det lokala näringslivet söker jag mig till torghandeln och små butiker och dyl.

   Radera
 7. Sin dudas sin cabezas! No hay ninguna. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. No hay dudas ni cabezas! ;) Fick mig att tänka på en glad sång som heter "De pies a cabeza" av Maná (mexikaner, vad annars). Smått huvudlös den med.

   Radera
 8. Ser nästan ut som om två taniga mexikanare som tagit en powernap på avsatsen. Man kanske skulle skaffa sig en sombrero, det skulle vända lite blickar på stan :0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt för att få uppmärksamhet, sombrero är inte fel... funkar säkert bra som regnskydd också. ;)

   Radera
 9. Snygga prylar, men jag tror inte jag skulle tycka de var så värst praktiska här, med eller utan huvud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säg inte det, du har ju inte provat. ;)

   Radera
 10. Då blev det ingen affär för dig, misstänker jag... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det blev det. Köpte små figuriner av vulkaniskt glas, bl.a. en sköldpadda. De var inte så dyra. Fast de var långt ifrån samma kvalitet (eller pris) som den jag blev av med tre år innan när min ryggsäck blev kvar.

   Radera
 11. Härligt, Tack Pumita !! Du har inte godkänt min kommentar ännu. Gör inte det eller ta bort det där förbaskade skrytet. Fattar inte varför jag aldrig lär mig att tänka efter INNAN jag skriver. Eftertankens kranka blekhet ;-) Nä, tror det finns ett dubbelt jag. En som är ok och en som är lite tokig. Alltså en mix jag inte kan styra. Gud vad det är knepigt att vara människa. Tror jag ska konvertera till en sten....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det bra om man inte är så snabb. ;) Fast helt ärligt, jag förstår inte varför du ångrade dig. Det finns INGENTING i din kommentar som jag uppfattade som negativt eller skämmigt! Tvärtom tyckte jag det var spännande att få veta var i Mexiko du har varit och framför allt att du hade dykt i grottor - skulle jag aldrig våga! På riktigt alltså. Blev superskraj en gång när jag dök och en kompis hoppade på mig från bryggan (var inte så gammal då, i tonåren) och det sitter i fortfarande.

   Lustigt det där med skryt för jag får ibland känslan av att folk tycker att jag skryter när jag berättar om mina resor... men det är oftast såna som helst stannar hemma eller skulle vilja men inte reser av olika anledningar. De andra förstår att jag bara vill dela med mig av mina erfarenheter och ta del av deras reseäventyr. Delad glädje dubbel glädje liksom.

   Jag hoppas att du ändrar dig ang kommentaren. Jag har inte tagit bor den ännu. Den ligger där och väntar på ditt godkännande. ;)

   Radera
 12. Inget huvud i sikte så långt ögat når höll jag på att skriva tills jag upptäckte två huvuden på hjortar (????) på den där röda "saken" till vänster i bild;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, hjorthuven räknas inte! ;) Om det nu är det, jag har ingen aning.

   Radera
 13. Hmmm.. tack snälla Pumita. Men nu försvann ju också min kommentar om ditt fina huvudlösa fönster. Tycker framförallt om färgerna och de två huvudlösa hattarna.... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Betyder det att du inte vill att jag postar den andra kommentaren?

   Radera
  2. Äh.. det kan du gärna göra. ...sen lovar jag att sluta vimsa. Iallfall till allmänt beskådande ;-)

   Radera
  3. Nej, snälla, sluta inte! Det är så kul att känna igen sig. ;)

   Radera
 14. Herregud!!! Vad håller ni på med - du och Anita;-) Asgarvade åt er "ordväxling":-)))))
  Kan väl säga som så att 1. Anita inte skrytade ett dugg i sin första kommentar. Bara kul att läsa! 2. Om folk tycker att du, Pumita, skryter när du lägger upp bilder från dina resor så är dom bara avundsjuka. Bra! Låt dom vara det. Jag njuter av att resa runt med dig och erbjuder mig gärna som bagagebärare nästa gång du sticker iväg någonstans.

  PS. Jag läser ju sällan (= nästan aldrig) ett kommentarflöde. Vet inte varför jag gör det hos sig. Gillar ju "kvalitet", å det gäller även kommentarer - uppenbarligen. Å du tjejen - tack för stjärnan:-). DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vassego! Om det är upp till mig så får du hela Karlavagnen! :) Väskbärare är aldrig fel men jag är inte så mycket för att hunsa folk så du får följa med som sällskap istället. ;)

   Vad VI håller på med??! Det är bara Anita som är blygsam och stoppade en kommentar men jag lyckades övertala henne. ;) På bloggen har jag inte mött den attityden för de som följer PUMITA är oftast intresserade av resor, det är "värre" IRL. Men jag orkar inte bry mig, det är deras problem. :)

   Radera
  2. P.S. Det är därför jag gillar mina läsare så mycket! Kommentarerna är smarta och träffsäkra, fyndiga och roliga... you name it!

   Radera
 15. Me again: Glömde ju fråga hur tassen mår. Alltså: hur mår den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Welcome back! ;) Idag har jag mest legat och spottat i taket... och försökt vicka på tårna för att inte alldeles stelna till (tassen alltså, annars är det ok). Svullnaden har gått ner ganska mycket som tur är så det finns hopp. Inget brutet, tror jag. Börjar bli rätt less på att inte kunna röra mig. Att ligga och läsa är visserligen kul men det ska vara frivilligt.

   Radera
 16. Ja, det var en bra variant på temat. Och att hattarna kostar skjortan för turister kan jag mycket väl tänka mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev inte förvånad. Tur att jag inte var ute efter en sombrero. ;)

   Radera
 17. Nej har du skadat dig? Hoppas det redan är över och glömt nu när jag är så senfärdig i mitt besök! Det är så kul att se dina mexikanska bilder att jag nästan glömde bort det huvudlösa. Själv skulle jag ha fallit handlöst - ok då tappat huvudet - inte för hattarna men för hängmattorna på nedervåningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, inte svårt att hålla sig för skratt. Inte över på långa vägar... men det som inte dödar förstärker en, eller hur det var. :/

   En hängmatta vore kul att ha, fast frågan är om den skulle bli hängande i klädkammaren. ;)

   Radera