8 september 2013

Skyltsöndag - trafikvett


En åktur i kaotiska Mexico City kan vara en oangenäm upplevelse men i lugna Valladolid tar de till annorlunda metoder för att andra bilister ska hålla avstånd, rena skräckpropagandan om du frågar mig. Vem vågar slicka baken på det här fartvidundret? Om inte annat så skrämmer hen till vänster halvt ihjäl varannan trafikant som inte nått skolåldern. Fler skräckfyllda fönster hos Susanne.

29 kommentarer:

 1. Min bild kommer också från ett land i väster. Fast inte Mexico ... Med tanke på vad jag minns av trafiken i Mexico City var den gröne typen betydligt vanligare än Ghostbustern - fast alla satt fast i samma kö!
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2013/09/skyltsondag-pa-norska.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många grönvita är det... med och utan odjur... tänker på alla taxibilar. Kanske inte oväntat att det strular när 25 miljoner människor (typ) ska förflytta sig.

   P.S. Jag kör en bloggrunda ikväll, just nu är det rött ljus. :)

   Radera
 2. Inga figurer jag skulle vilja ha på min bil. Ifall du behöver nåt lugnande så bjuder jag på en drink hos mig. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tack gärna! Jag gillar mojito så jag hoppas du har det... :p

   Radera
 3. Välkommen tillbaka !! Smart att slå samman Veckans Fönster med Skyltsöndag :-)
  Ja, det där var ju en väldigt skräckinjagande metod för att få de bakomliggande att hålla avstånd ;-) ..kryddat med lite humor också :-)
  Kan tro att trafiken i Mexico City inte är den lättaste att handskas med. Palermo var nära nog en chock när vi kom dit med bilen första gången på vår väg mot Malta år 2000. Till och med maken som är en mästare bakom ratten blev lite svettig ;-) Hehe.. själv har jag inte kört bil sen vi flyttade men körkortet är ju bra som ID kort om inte annat.
  Skönt att du är tillbaka !! Hoppas du haft det bra vad än du nu varit och gjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kul att vara tillbaka! Har saknat er. :) Har turistat hos vackraste grannen, festat loss med lingoncheesecake i trevligt sällskap och haft det oförskämt bra. Nu orkar jag med vardagen igen... ett tag iaf. ;) Om sammanslagningen kan jag bara säga: nöden har ingen lag.

   Radera
 4. Jisses..ja det var väl avskräckande om något..men att åka omkring i en julgran är ingenting för mig :)även om man ibland skulle vilja påtala trafikvett till en hel del trafikanter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kalla mig gärna gammalmodig men EN färg på en bil är klart snyggast. ;)

   Radera
  2. Eller det beror på bilen förstås... när jag tänker efter. =)

   Radera
 5. Hua undrar just hur många som blev skräckslagan....?!

  SvaraRadera
 6. Ja, de där figurerna får nog en att hålla ett visst respektavstånd. Visst är det skräckfyllt, bara de inte skrämmer någon så man glömmer att bromsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller tvärbromsar... det är inte hälsosamt heller.

   Radera
 7. Härliga figurer som jag känner igen, kul!
  Inte så vanlig bakdel på en bil... härligt skyltbidrag.
  Jag är också inne på skräcktemat, men en annan variant. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket som är ovanligt i Mexiko. ;)

   Radera
 8. Välkommen tillbaka från Mexico eller landet i öst;-)
  Personligen så gillar jag figurerna, de skrämmer mig inte alls, men jag skulle nog akta mig att köra in i den bilen baifrån - vill ju inte förstöra dessa fina målningar;-)

  Svar: Svar: Weapons of mass destruction = massförstörelsevapen. Weapons of mass seduction = massförförelsevapen. Tyckte det var riktigt fyndigt och roligt:-) Det var för mycket rosa för mig med, men som "språkvetare" gillade jag faktiskt denna "slogan".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, BP! Österlandet blev det, Mexiko får vänta. ;)

   Jo, så mycket fattade jag (alltså förstörelse/förförelse) och tyckte att ordleken var komisk men trodde att det fanns ngn annan mening också. Vad har BB med saken att göra? Där ramlade jag av tåget. ;)

   Radera
 9. Välkommen tillbaka :) Så trevligt med livstecken från dig!
  Sv: Oj! :) Så många nya spännande titlar och författare, ja, för mig alltså! Men några känner jag igen. Som "Igelkottens elegans" - den gillade jag också .. eller, "gilla, känns som ett inte alls tillräckligt fint ord ...
  "Agaat" har jag nu hört/sett så mycket om att jag bara måste läsa den känner jag :)
  Och du? Egentligen? Slut aldrig ;)

  SvaraRadera
 10. Svar: Ja vad har BB att göra med sake. Det undrade jag också speciellt då BB butiken som fanns i Täby Centrum aldrig haft många kunder, men som nu ska flytta till nya flashiga lokalder i den nya delen. BB är ju inte känt för en högre IQ direkt, vilket jag iofs sympatiserar med, men jag förstår inte hur butiken ska bära sig. Men som sagt skylten var urkul och förvånansvärt fyndig för att komma från BB & Co.

  Boken om Ove - ja, att kalla den för årets komedi måste vara ett dåligt skämt! Den var rolig och komisk i ungefär 30 sidor, sedan blev den bara tragisk tycker jag. Dessutom försökte författaren nästan med våld att skapa dagens "etniska" och politiska korrekta läge i Sverige. Nej, där gick gränsen för mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte var det kommer ifrån att Ove skulle vara årets komedi... men det är det inte! Bätttre upp, skulle jag säga. Precis som du skriver är boken tragikomisk. Hög igenkänningsfaktor, tycker jag. Du kanske ska hålla dig till dina deckare och hundraåringar. ;) Vet du förresten att Jonasson har skrivit en ny bok. Den heter En analfabet som kunde räkna, eller nåt. :)

   Radera
 11. Hehe, vilken härlig dekoration... varför ser man inte sådant på våra bilar, funderar jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ärligt talat är jag inte speciellt ledsen över det. :)

   Radera
 12. Kul att se att du är tillbaka. Själv lade jag ju upp veckans fönster men ingen skylt, orkade inte. Snörvlar och tycker synd om mig själv här i min sjukstuga...

  Ägaren till den där bilen måste ha fastnat i 80-talet då filmen "Ghostbusters" gjordes. Eller så är hen bara ute efter ett effektfullt sätt att skrämma medtrafikanterna. Oavsett så vet jag inte om det skulle funka på mig, jag skulle nog stämma upp i "Who ya gonna call? GHOSTBUSTERS!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kul att vara tillbaka! :) Snörvlar gör jag också... men kom inte och säg att jag smittade ner dig. Jag hämtade finska bacillusker. ;) Det börjar lätta nu som tur är.

   Nädu, så lättskrämda är vi inte! Kan man få höra dig sjunga lite?

   Radera
 13. Snällskräckisar bedömer jag det, som är gammal och luttrad, som. Undrar bara vad andrahandsvärdet blir på en bil med sådana dekorationer. Sedan var väl stunden i biltvätten inte heller i ärlighetens namn så värst skräckfylld. Det är mer tanken på vad som skulle kunna hända om ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om 100 år är den antik. ;) Om den håller ihop dvs.
   Nä, det förstod jag (att du inte fick bestående men av biltvätten) men det är kul att bre på lite, visst? =)

   Radera
 14. Hallåj! Så kul att du är tillbaka! Själv har jag varit upptagen några dagar med annat trevligt, så någon skylt blev det inte igår. Såg din kommentar till mitt bidrag till Ordlös lördag. Vill bara säga att jag tänkte på precis samma sak när jag plockade fram bilden! Undrar om han fick något bildbevis! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på dig du! Kul att "ses"! :)
   Åh, du menar att du har gjort ngt "på riktigt"... utanför bloggvärlden alltså. Spännande! Tur att du inte gick vilse. ;)

   Radera
 15. Jo den trafiken har jag sett "live".....inte kul...

  apropå Auschwitz-Birkenau så trodde inte jag att jag skulle orka med att se det, men så här efteråt är jag glad att jag gjorde det. Fritt att fotografera överallt, ja förutom tror jag tre-fyra platser, men jag kunde inte ta bilder----blev bara några stycken jag som i vanliga fall smattrar av ett par hundra....

  SvaraRadera