29 september 2013

Veckans fönster(skylt) - bortglömt

Veckans fönster

Den mexikanske skyltmakaren måste ha glömt bort allt vad rättstavning heter men jag gillar skylten i alla fall... eller kanske just därför. Vad då fönster? Ser du inte att det finns galler högst upp i dörrarna? Det får duga. Vilka petitesser! Stör mig inte, jag måste koncentrera mig på att återuppliva alla resor jag har glömt. Argentina t.ex. Jag tjatar om Mexiko och Portugal i tid och otid men Buenos Aires känns mycket avlägsen. Låt mig tänka... nu vet jag! 5-årsjubileum vid Silverfloden är precis vad som krävs för att friska upp minnet. Bueno, så får det bli!

P.S. Inte för att jag vet men jag tror att han ville skriva Bellísima, dvs. mycket vacker. Kan förstås vara så att det säljs ljus här (velas) men jag tvivlar på det. Skulle frågan störa min nattsömn alltför mycket får jag väl göra en avstickare till Valladolid för att ta reda på det.

23 kommentarer:

 1. Klart att dina fönster är bortglömda. På gränsen till osynliga. Klart godkänt! Jag behöver inte ligga vaken i natt och fundera på tolkningen av skylten, eftersom jag inte begriper alls. :-) Och min skyltning är väldigt klar, så där kan du också koppla av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, fönstren är bortglömda... ja, så kan det vara... att ingen har kommit ihåg att sätta dit dem! Så långt tänkte inte jag. Svamlade bara om annat - förmodligen ingen större förlust om du inte begrep. ;)

   Radera
 2. Oavsett vad som finns där innanför dörrarna så är det en himla snygg fasad. Gillar den ruffiga dörren, den rappade väggen, krukorna och så klart skylten. För mig som inte kan spanska kvittar det vad som står på skylten, eller kanske är det så att jag egentligen inte vill veta när jag berömt fasaden så mycket...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa skyltar ska man inte veta ngt om... det är bäst så för det kan förstöra illusionen.... men jag kan inte låta bli. Språknörden sticker upp sitt fula tryne. ;)

   Radera
 3. Smart av dej att lyckas få ihop två teman i en bild! Men mitt söndagsskyltande är fönsterfritt.
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2013/09/skyltsondag-utan-nodhjalp.html

  SvaraRadera
 4. Och apropå din skylts stavning - det är ju långt ifrån ovanligt att spansktalande blandar ihop B och V, så jag tror på din tolkning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är mycket vanligt. Jag gör det felet ofta, inte bara på spanska utan även på svenska, haha. Men det beror på att b och v sitter bredvid varandra på tangentbordet och jag orkar inte alltid sträcka på pekfingret för att komma åt b. =)

   Radera
 5. Tack för era kommentarer! Jag kör en bloggrunda ikväll. Ha det gött till dess! :)

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Det var länge sen som jag var och läste bloggar, men desto skönare var momentet nyss när jag hittade din blogg! Och glädjen blev ännu större när jag såg att du fortfarande är aktiv!!

  Hoppas att allt är bra med dig??

  Ska försöka komma ikapp med dina inlägg lite, men lär behöva lite tid för det...
  Men söndagen är ju fortfarande lång! :)

  Ha det så bra!! :)
  ~Haydee~

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heeej Haydeee! Kul att få ett livstecken från dig! Så kul att du inte har glömt bort Pumita. Jag har inte heller glömt bort dig och din blogg. Går där och "lurar" ibland men den verkar gå på sparlåga eller har du kommit igång igen? Bara bra med mig. Bloggar flitigt när jag har tid men ibland måste bloggen vila. Tror att det är nödvändigt att hämta andan mellan varven. Ha det superbra och sköt om dig! :)

   Radera
 7. Bilderna är jättefina och skylten mycket charmig med sin felstavning. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa felstavningar är mer charmiga än andra... och vissa kan man bli vansinnig över. Speciellt sär skrivning. ;)

   Radera
 8. Så snyggt! Väldigt behaglig färg på väggen där. Skönt och varmt ser det ut http://litenfagel.blogspot.se/2013/09/skyltsondag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker också mycket om den varma gula färgen. Mer sånt hemma, tack!

   Radera
 9. Betyder det att du ska?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är precis vad det betyder. Jag kan ju inte sitta hemma och sura när du far iväg i november. Månadens bokstav är B som i Bangladesh... och V som i Vuenos Aires. ;)

   Radera
  2. Roligt! Förstod att du var på gång. :)

   Radera
  3. Visste att du skulle snappa upp det. ;)
   Det var på tiden, eller hur? Över två år sedan sist... en långresa, menar jag.

   Radera
 10. Klart din hjärna går igång här, fattas bara annat. Dessutom bör hjärnan ju vara utvilad efter noll inlägg på ett tag;-)
  Kolla här http://personalshopperconsulting.wordpress.com/2012/04/02/tienda-de-velas-velissima/ . Visst är texten väldigt lik den på huset. Fick mig iaf ett gott skratt här:-)
  Bilden förresten gillas skarpt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du menar att hjärnan ska vara utvilad om bloggen vilat? Men så funkar det inte, inte hos Pumita iaf. ;) Snarare så att hjärnan har fått jobba så mycket på annat håll att den inte kan producera minsta lilla bloggtext. :)
   Jag googlade faktiskt på velissima och funderade på om det var ett märke men fördjupade mig inte i det för jag tänkte att de sajterna är ändå på spanska så det känns lite dumt... men du gjorde det! Tack för det! Det är precis samma logga. Att sedan fönstret ser ut som det gör verkar märkligt med tanke på att det är ljus de säljer. Men men, det är mycket som är märkligt här i världen. :)

   Radera
 11. ¡Ah, unas bentanas olvidadas! ¡Y tres basos grandes! ;)

  Idag skyltar jag lite tidigare än vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, jag får ont i magen!!
   Pero no te rias de mis bentanas, amiga... es una cosa seria, no es una vroma! ;)

   Skönt att du skyltar tidigt så jag kommer i säng innan midnatt. ;)

   Radera
 12. Gick in för att kolla på din bild på ordning. Och den är bra... MEN fastnade helt för den översta här. Så harmonisk, lugn o fridfull.

  SvaraRadera