1 december 2013

Skyltsöndag - Treriksröset på argentinska*


Här möts Paraguay, Argentina och Brasilien som skiljs åt av floderna Río Paraná och Río Iguazú. Jag står på argentinsk mark i staden Puerto Iguazú. Bakom grönskan till vänster finns Paraguay och till höger Brasilien.

*det heter Hito argentino eller Hito de las tres fronteras, ifall du undrar.

15 kommentarer:

 1. Stilla undran bara, kan man stå i alla tre länderna samtidigt?
  Har också lagt in en skylt: http://vardagettaventyr.blogspot.se/2013/12/skyltsondag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, mitt bästa tips är nog att försöka flyta i alla länderna samtidigt för floderna bildar en T-korsning och har man huvudet i Río Paraná mot Paraguay och resten av kroppen i Río Iguazú med armar och ben utsträckta så borde det funka. ;)

   http://www.viajeros.com/destinos/puerto-iguazu/3-que-hacer/hitotresfronteras/fotos-y-mapa

   Radera
  2. Hmmm... Måste genast testas, tänkte jag skriva, men det blir inte så lätt just nu i alla fall. :)

   Radera
  3. Du får lägga kartan på golvet, haha. Då behöver du inte vara rädd för att dras iväg med strömmen. ;)

   Radera
 2. Kul att det finns ett treriksrös där med! Kunde du vandra runt, eller krävdes det visum för att göra den promenaden? Jag kör en Bangladeshbild. Det är visserligen den "riktiga" (kanske tveksamt vilken som är riktigast?) skyltsöndagen idag, men det sätter vi oss över!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inget visum för här står jag bara på den argentinska sidan. Gränsen går längs floderna (länk till kartan finns i min kommentar till Della). Och som svensk behövs det inget visum till de tre länderna. Jag kunde iofs promenerat över till Brasilien för det finns en bro... men inte just här. Ciudad del Este i Paraguay besökte jag aldrig. Googlade lite bilder innan och den staden fick inte plats på priolistan. :)

   Radera
  2. Fast i Stockholm körde dom skyltsöndag förra helgen - jag var ute och la ut "äkta" skyltsöndagsbilder på bloggen!
   http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2013/11/skyltsondag-pa-riktigt.html

   Radera
  3. Det är bra att du höll ställningarna när jag var ute i världen och svirade runt. Fast äkta och äkta... för en som inte är så shoppingsugen känns fotovarianten som den enda riktiga. ;) Jo, jag håller med om att den traditionella varianten är fin på alla sätt men orkar oftast inte trängas med folk. Då är det tur att jag kan tjuvkika hos dig. :)

   Radera
  4. Så intressant! Jag har aldrig funderat över hur många treriksmöten det finns runt om i världen!

   Radera
 3. Där har jag varit - och med tanke på den fart och kraft som vattnet har rekommenderar jag ingen att försöka flyta med ...!
  Dock minns jag inte treriksröset. Fast vi kom från brasilianska sidan, kanske inget där???
  Min skylt i dag är liten, ganska diskret, rätt obegriplig - och VÄLDIGT långt från din!
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2013/12/skyltsondag-valdigt-tydligt.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det förstås men vill man vara i alla tre länderna samtidigt får man väl försöka även om det är det sista man gör. ;) Jodå, det finns en liten "obelisk" på brasilianska sidan också men den har jag bara sett på bild.

   Radera
 4. Spännande och kul att de samsas och gör en sådan grej. Lite mer exotiskt än treriksröset här hemma. Hm... stavningskontrollen gillar inte treriksröset, stavar jag fel eller har de glömt bort det ordet... Har slängt upp en skylt jag med nu, efter att skyltsöndag legat i träda ett tag hos mig med.

  SvaraRadera
 5. Kul med skyltar från tre olika länder på samma bild.

  SvaraRadera
 6. Intressant med de olika storlekarna och med ett imponerande vattenfall i närheten! Om bilden hade ljud så kanske vattenfallet hördes? Det vattenfallet kan man inte ana när man ser dina tre landsskyltar. Bra med länken.
  Trevligt att du är tillbaka igen, med spännande skyltar.
  Med en betydligt stillsammare lokal skylt deltar jag också.

  SvaraRadera
 7. Nej, du skulle inte hört vattnet här för här finns bara de två floderna (och de också en bit bort, långt ner från utsiktsplatsen kan man säga). Vattenfallen ligger en mil bort... minns inte det exakta avståndet men nåt sånt. Och här måste jag förtydliga: Iguazú är inte bara ett vattenfall utan många, massor. Över 200 stycken. Den ena vackrare än de andra.

  SvaraRadera