1 januari 2014

Onsdagstema - fototokig

Inte alls svårt att  förstå att folk blir fototokiga i Iguazú men visst undrar jag vad killen i vit t-shirt riktar sin kamera mot. Nedanför oss är det bara vattenångor, åttio meter ner som djupast. Många låter kameran gå hela tiden - som uppspeedade duracellkaniner - och då är frågan hur mycket de njuter av att vara just här just nu men var och en blir salig på sin fason. Inte är de rädda om sina kameror och surfplattor heller för det är som ett lätt sommarregn när man kommer närmare vattenfallet. På gångbron nedanför kommer man riktigt nära, rakt in i Djävulsgapet, så jag tar på mig regnponchon och stoppar ner glasögonen i ryggsäcken. Vattnet strilar ner i mitt ansikte när jag står där och beundrar regnbågen som bildas i solskenet. Det blir inget foto för att inte förstöra kameran. Men vad gör det? Inte ett smack.

31 kommentarer:

 1. Det är så lätt att glömma upplevelsen i nuet bara för att man håller på att fota hela tiden! Bra av dig att stoppa undan kameran och njuta! Ser riktigt häftigt ut!
  Börjar bli ressugen när jag ser alla dina spännande bilder! Tur för mig att jag har en Indienresa inbokad i februari. Av någon underlig anledning hamnar jag ofta i Asien.
  Ha en bra nyårsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt med en februariresa! Du dras till Asien och jag vill nästan alltid åka åt motsatt håll, konstigt det där. ;)

   Radera
 2. De bästa bilderna har jag ofta bara i minnet! Men visst blir man nyfiken när någon riktar kameran åt ett annat håll- vad ser han som inte vi ser? Kanske han bara tittar på displayen och kollar om han fick en snygg bild på tjejen?
  Ha ett fint 2014!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det för mig med! Fördelen med riktiga bilder är att de funkar bra som minnesstöd.
   Ja, det kanske han gör. Tyckte bara att han "siktade" så långt ner. =)

   Radera
 3. Kombinationen bilder i kameran och bilder i minnet är inte dum. Även om det är en urusel kamerabild för alla andra kan den vara jättebra för mig för jag ser någonting helt annat.
  Iguazú finns med på min att-göra-lista. Långtidsplanen. Undrar vad jag ska kombinera det med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, den var svår! Men om du kan tänka dig att flyga skulle jag säga Patagonien, fantastiskt vackert (både Argentina och södra Chile). Jag skulle gärna se mer av Brasilien, och norra Chile, eller resa västerut till nordvästra Argentina.

   Radera
  2. Dvs... det finns mycket att se åt i stort sett alla håll. Anade väl det. ;)

   Radera
  3. Heh, så kan man också se det men framför allt beror det på vad du är ute efter, dvs. vad du prioriterar och vad du helst vill uppleva och så. Det vet ju inte jag. Eftersom jag tror att du gillar natur föreslår jag Patagonien. Oslagbart! Och åker man tillräckligt långt söderut får man se pingviner också, kanske inte Misha då men iaf... ;)

   Radera
 4. Bästa bilderna får man när man tar tid på sig, oavsett om man har kamera eller inte. Att fotografera är som att måla. Det måste ta tid samt att man får njuta av motivet,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att fota är som att måla... vilken klok tanke!

   Radera
 5. Det där är ju en sån där plats som ska upplevas live för att få rätta känslan, foton gör det långt ifrån rättvist. Mäktigt är det dock och som skyltfotograf kan jag inte låta bli att se skylten där det står trilha, anar att det betyder stig och inte att den hänvisar var man kan drutta i om man vill... Gott nytt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, Iguazú ska upplevas live. Det finns gott om skyddsräcken överallt så det är iaf svårt att trilla i som tur är. :)

   Radera
 6. Även fototokighet har sina gränder ... frö kloka fotografer som du - men inte för alla tydligen!
  Kameran är det räddaste man är om!
  God fortsättning på nya året ... jag klurar ännu på dina meningar i bokutmaningen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken gränd står de fototokiga i? ;) Måste ha missat dem sist jag var i Gamla stan, hihi.

   Jag var tvungen att släppa det där med meningarna... fick nästan hjärnblödning när jag försökte komma fram till ngt vettigt. Men å andra sidan, då kanske du hade kunnat spela Mozarts Requiem för mig. ;)

   Radera
 7. En bra bild som det stänker om. Ja, man kan ju undra varför de inte är rädda om sin utrustning.

  SvaraRadera
 8. Ja det kan man undra. Kanske har han upptäckt något som ni missade. Imponerande fall det där. Bra fångat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tro att Staren är på rätt spår...

   Radera
 9. Min kamera klarar fukt bra, jag hade fotat som en galning ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, men då så! Då har du ditt på det torra. Själv har jag en gammal kamera så den klarar inte så mycket. Tänkte dock mest på de där plattorna som folk viftar med.

   Radera
 10. Makalös utsikt som aldrig gör sig lika bra på bild som i verkliga livet. Men visst vill man ha med sig nån bild som minne, men riskera kameran skulle jag aldrig göra. Bättre då att backa lite och samtidigt få lite perspektiv på allt. :)
  God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, jag vill inte heller komma hem utan att föreviga detta men för den skull behöver jag inte springa runt som en skållad råtta och knäppa på allt som rör sig. ;)

   Radera
 11. Vilket vattenfall! Wow! Svårt att låta bli att fota antar jag. Å eftersom jag älskar min lilla kamera så hade jag nog också stoppat undan den.. och glasögonen.

  PS. Artlover is back hos dig, det var ett tag;-) DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul att du är tillbaka! Välkommen hem!! Men var är alla inläggen??? Har inte sett ett enda. Ta och ryck upp dig nu, så jetlaggad kan du inte vara. ;)

   Radera
 12. Åh! Det är så vackert vid Iguazú-fallen. Vi var där -89, borde faktiskt vara dags för ett besök snart igen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det hög tid, tycker jag. Fast å andra sidan, det finns så mycket att se i världen att det är svårt att hinna med repriser på en livstid. ;)

   Radera
 13. sv: Jag är ju alltid i farten så himla tidigt ;-) Det blev betydligt mer folk på marknaden lite senare på dan :-)

  SvaraRadera
 14. Mmmm, undrar om jag inte hade försökt fota med min kamera än då. Hoppas att den skulle fixa det, reklamen påstår detta.
  Ha en skön fortsättning på det nya året!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju stämma men ofta lovar reklamen mer än den håller så jag skulle nog vara försiktig. Inte dränka den iaf.

   Radera
 15. Ja det har jag tänkt på många gånger, att folk är så ivriga att fota så de glömmer bort att vara i nuet - men de får sig en bild iallafall ;)

  SvaraRadera