12 januari 2014

Skyltsöndag - trafik

Enkelriktat är populärt i Rosario och i övriga Argentina. Det är underbart! 
Då slipper man stå där som en tennisdomare... och kan bara bli påkörd från ett håll.

20 kommentarer:

 1. Det gäller att se det positiva i tillvaron! Kul med grön skylt, tycker den ser vänligare ut än våra. Smaksak kanske!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ser den snäll ut! Fast egentligen är den blå, det är jag som har mixtrat med bilden. :)

   Radera
 2. Hahaha! Kul att du har vaknaat eller kommit upp ur idet. Alltid nå't måste jag säga:-)

  PS Å du - ja, jag vet att de flesta har en väldigt skev bild vad gäller Israel. Jag menar rapporteringen i svenska (och engelska för den delen) medier är ju minst sagt pro-palestinsk. Men eftersom jag/vi totalt struntar i politik och religion så fick vi ett "opartiskt" intryck. Ett fantastiskt intryck dessutom. Det "unga" Israel är något man ALDRIG ser i media. Människornas entusiasm, stolthet, vänlighet, high-tech, sååååå mycket vi inte visste. Men nu vet vi. Vi love it! Å alla, precis ALLA pratar engelska flytande, bara en sådan sak;-9 DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, jag önskar nästan att jag gått i ide, tanken slog mig när jag såg snön imorse, men sanningen är den att jag efter en hysterisk arbetsvecka har tagit hand om celebert besök. Tänkte ändå att jag slänger iväg en skylt för det lär inte bli ngt bloggande nästa vecka (heller). :)

   Jag håller inte med om att rapporteringen är pro-palenstinsk, snarare tvärtom, men det är nog bäst att jag "släpper det". Har läst både Susan Abulhawas bok Morgon i Jenin och Shani Boianjius Det eviga folket är inte rädda (handlar om unga kvinnor) och tycker att jag har fått en klar och nyanserad bild av hur det är att leva där. Civiliserat är inte det första ordet jag tänker på.

   Radera
  2. Ja du, jag förstår hur du "tänker". Din kommentar väckte någon slags "försvarsmekanism" i mig. Kanske bloggar om det imorgon... om jag minns;-)
   Personligen så tycker jag att "man" ska uppleva/prova något själv och bilda sig en egen uppfattning om det "man" sett/hört i media. Det gäller allt från alkohol till droger etc. etc.. Nej, nu tror du kanske att jag är en nerdrogad alkoholist å det är jag då verkligen inte.
   Dessutom lägger jag/vi allt vad religion och politik åt sidan. Lätt, för jag är totalt ointresserad av sådant. Jag litar på det jag ser/upplever irl.
   Jo, jag ska nog blogga om det imorgon tror jag;-)

   PS. Å vem var det celebra besöket så????? Ja, du lär nog inte avslöja det, men det kostar ju ingenting att fråga;-)

   Radera
  3. Håller fullständigt med dig om att man ska bilda sin egen uppfattning istf att flyta med strömmen (det gör bara de döda fiskarna har jag hört). Sedan kan man förstås diskutera hur den uppfattningen bildas bäst. Jag tycker inte att det är nödvändigt att vara på plats. Som turist är du ändå alltid en åskådare och "bara skrapar på ytan"... nu menar jag inte att det skulle vara så i ditt för det vet jag ingenting om. Jag ser det som ett fullgott alternativ att ta del av nyheter (inte bara main stream från de stora nyhetsbyråerna) och läsa böcker eller prata med folk som har egna erfarenheter.

   Det celebra besöket? Det skulle du bra gärna vilja veta... ingen du känner, vad jag vet. ;)

   Radera
  4. Tänkte förresten läsa Mohammed Cohen - Den arabiske juden. Låter som en rolig och läsvärd bok.

   Radera
 3. Hur långt är det enkelriktat till Santiago?
  http://foto.rudenius.se/?p=2386

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det kan man undra! Jo, det är så att gatan heter Santiago. Det är vanligt att gator får sitt namn efter andra länder och städer.

   Radera
 4. Mycket befriande att slippa tänka vänster höger vänster eller tvärt om när man ska över gatan tycker jag som inte kan hålla reda på höger och vänster. (Höger? höger? hmm javisst god-dag-handen Vänster? lilla födelsemärket på pekfingret. Jaja annars är jag relativt normal).
  Räkgryta, chardonnay och celebert sällskap - jag hör att du har det bra, det gläder mig, fortsätt med det! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du inte större skavanker än så, måste du vara ett geni! ;)
   Nu har jag återgått till verkligheten men så är livet, ibland alldeles vanligt och ibland alldeles underbart. :)

   Radera
 5. Sent ska syndarn vakna ... jag vill också åka till Buenos Aires. har just haft middagsgäster därifrån!
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2014/01/skapt-som-en-nors-skyltsondag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är Pumita du menar så känner hen sig inte speciellt syndig... bara utnyttjar sin rätt till sovmorgon.
   Kul med finbesök från Bs.As.!

   Radera
 6. Haha, tänkte samma tanke som Birgitta. Lite väl spartanskt skyltat till en sådan stor stad, men du satt ju på förklaringen. Inte lätt för en lekman som jag att veta hur saker och ting är i Sydamerika :0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är därför du ska läsa kommentarerna noga här hos Pumita. Men tro inte på allt du läser! ;) Jo, i det här fallet får du göra det.

   Radera
 7. Jag är en sån där som viftar med goddaghanden för att hålla reda på höger. För då måste det andra var vänster. Typ. Enkelriktat borgar väl för lite lugnare trafik och det är inte fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du också! Verkar vara ett allmänt fenomen. Well, man kan inte vara bra på allt. ;)

   Radera
 8. Jaja, Santiago i Argentina! Skrattar åt Birgittas kommentar, men känner ju till att man ofta döper gator på det där sättet. Saknar dock ordet Calle eller Avenida eller liknande.

  Kul med besök, men det betyder ju att man måste ha tid för det också och inte bara sitta och blogga. Men snart är det dags för Veckans fönster igen, vilket jag förstås hoppas du har tid med trots ditt besök. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helgonet är allestädes närvarande. Syftar då på Sankt Jakob som du säkerligen förstår. Din kommentar fick mig att tänka på att det finns många städer som heter Santiago. Jag har besökt Santiago de Chile, Santiago de Cuba och Santiago de Querétaro (i Mexiko). Har alltså bara Brasilien, Argentina, Spanien, Dominikanska republiken och Filippinerna plus kanske några till kvar. Någon pilgrimsvandring lär det inte bli men vore kul att åka till Santiago de Compostela nån gång.

   Jaha, och nu svävar jag ut igen. Ingen Calle eller Avenida här, inte på de andra gatu"skyltarna" heller.

   Klart jag är med på Veckans fönster! Nu har dessutom besöket åkt hem så det är lugnt på den fronten. :)

   Radera
  2. Oops, jag glömde: Santiago i Ecuador, nära gränsen till Peru. :)

   Radera