21 januari 2014

TisdagsTema - rädsla

Nej, inte är jag rädd för den här lilla sötnosen... jo, de heter så i Pumitas värld, vildsvin och leguaner. Försöker bara skrämma mina stackars läsare. Undrar om jag lyckas. Hen ser rätt snäll ut, visst? Drar på smilbanden ju. Fler otäcka saker hittar du på TisdagsTema.

16 kommentarer:

 1. Ja på din bild är han riktigt söt men om jag mötte honom ute i naturen skulle jag nog bli rädd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, den här var ju i "tryggt förvar" med de som sprang runt i det fria i en park i Cancún (Mexiko) gjorde mig lite tveksam... men å andra sidan de var lite mindre och gråsvarta. Verkade ofarliga. De är väl växtätare, tänkte jag, när de blåste upp kinderna, haha.

   Radera
 2. Hm, tycker att hen ser lömsk ut och verkar vara en riktigt slemmig typ. Rädd? Nja... mer otrevlighetskänslor ;0)

  SvaraRadera
 3. Den sötnosen kan jag motstå men så här på bild är den så tokig! Inte såg jag någon när jag var i Brasilien! Gillar bilden med de varma, sköna färgerna!

  Ja, nu börjar jag räkna! Har inte riktigt fattat att det snart är dags att ge sig iväg.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hen bodde i fågelparken mittemot ingången till Foz do Iguaçu. Kan hända att just den här sorten inte är så vanlig i naturen eftersom de tog hand om utrotningshotade arter. Men det är inget jag vet. Tyckte färgen var väldigt speciell, rostbrun.

   Radera
 4. Ännu har jag inte mött en ödla i naturen som inte tycker att jag är läskigare än den och sprungit all världens väg ... det kanske finns de som inte skulle springa ... och DÅ, då skulle jag nog i alla fall backa :)
  Men spindlar där emot...*ryser*

  SvaraRadera
 5. Oj, först reagerar jag på de häftiga färgerna, här är någon som inte vill kamouflera bort sig, tvärtom, någon med gott självförtroende. Nu ser jag inte hur stor den är på bilden, saknas någon jämförelse, men nog skulle jag sätta benen på ryggen om jag mötte sötnosen utan galler emellan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en riktig linslus. :) Det är lite synd att inte går att se storleken men jag skulle tippa att den är en meter lång, ungefär som den här (länk till youtube) men fetare.

   Radera
 6. Den ser skräckinjagande ut inte tu tal om det.

  SvaraRadera
 7. Söt tycker jag! En orm hade skrämt mig mer! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska se om jag kan hitta en i byrålådan. ;)

   Radera
 8. De är häftiga! Jag passade på att äta upp en också. Fick det serverat på en restaurang som hade det som specialitet. Och den är god!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, reta den inte för då lever du farligt! ;)

   Radera
 9. Ingen hicka hos mig Pumita. Tycker också den är söt och visst har den en lite eldigt skön färg på ben, tassar och lite här o där... Tror att den är riktigt snäll. Alla djur är förresten snälla även om man är en krokodil... ;-)

  SvaraRadera
 10. 1. Han har rätt färg! Fanns hans släktingar i lila eller limegrön kanske?
  2. Litte gäddhäng bara, men det kan jag också leva med. Han är ju riktigt sötful tycker jag;-)

  SvaraRadera
 11. Ja, den är lite söt tycker jag! Bara den håller sig på behörigt avstånd ;) /Anette

  SvaraRadera