9 mars 2014

Skyltsöndag - Spanglish


Jag rotade i byrålådan när jag skulle ha en bild till Veckans köttiga fönstertema och hittade då denna.  Dogo = hot dog eller varmkorv på svenska. Namnet på korvmojjen Valladogos är fyndigt värre. Valla- syftar på staden Valladolid samtidigt som  Valladogo uttalas på samma sätt som ¡Vaya dogo! som betyder: Vilken varmkorv!

11 kommentarer:

 1. Det var en glad hot dog på din bild. Korv är annars en sak som jag aldrig äter utomlands, den finska korven smakar bäst. ;)

  SvaraRadera
 2. Ha! Jag hittade också mitt skyltfönster när jag jagade det köttiga! Men jag är ju så hänsynsfull mot dig... Fast din skylt är vitsigare. Tror jag i alla fall, för jag vet inte vad det står på min.

  SvaraRadera
 3. Bra att du förklarar för oss mindre vetande! :)

  SvaraRadera
 4. Och jag undrar över de olika "dogos" som skyltas: "Dogo venezolano" - vad kan det vara?
  "Arracheras" - vad är det? I Nicaragua sa man "arrecho" när man var arg, men jag har alltid trott att det var nicaslang. Fast det är kanske inte just det ordet som åsyftas.

  Jag har två små förbudsskyltar som inte åtlyds. Mest på skämt.

  SvaraRadera
 5. Haha.. en riktig gladbild så här på morgonkvisten !! Fast korv det äter jag inte. Never !!! Vaya dogo ! Alltid kul att få lära sig något nytt ;-)

  SvaraRadera
 6. Skulle gärna köpa en korv i den där kiosken!
  Min söndagsskylt är ett sant mysterium. Såvitt inte nån kan komma med förklaringen, förstås?
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2014/03/kanner-du-leif.html

  SvaraRadera
 7. En happy hot dog som förde mina tankar omedelbart till vallhund. Vilken dogo alltså:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har missuppfattat det hela... å det grövsta! Vallhund är inget maneter (medveten felstavning på stockolmska), det är de som håller koll på att maten inte rymmer! ;)

   Radera
 8. Bra, nu har jag lärt mig något nytt idag också! Kan vara bra att veta om jag kommer till Mexico! Gillar skylten, den verkar vara rakt på sak!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. Vilken tur att du förklarar den spanska ordvitsen.
  Blev ju verkligen en köttig skylt. Snyggt handgjord, skulle kunna ha varit med i fredagstemat också. ;-)
  Valde själv en helt ordlös skylt!

  SvaraRadera
 10. Är ingen korvätare men varför måste de alltid göra maten till figurer eller ge dem liv när det ska visas reklam?! Mat är för sjutton mat och inte en gubbe som ser riktigt slemmig ut. Jag fortsätter korvstrejka.

  Orkade inte med någon skylt den här veckan, kom hem så sent. Brukar ha ett inlägg klart för publicering, men den här veckan blev det inget. Tar nya tag till nästa söndag.

  SvaraRadera