29 juni 2014

Veckans fönster - lokalt

Om glassen är hemmagjord bör den rimligtvis vara lokal. De italienska influenserna syns tydligt i gatubilden i Rovinj som tillhörde Italien under åren 1918-1945. I skyltfönstret till vänster skymtar ett annat lokalt inslag: rödrutig outfit, ett måste när Kroatien spelade i öppningsmatchen i fotbolls-VM mot Brasilien. Glassen må vara god men högarna ser nästan groteska ut.

21 kommentarer:

 1. Lokalt så att det stänker om det! Så du har varit i Kroatien och käkat glass! Antar att du hann med lite annat också!
  Ha en skön söndagskväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev lite annat också... eller mest annat faktiskt. Glass är inte riktigt min grej, två glassar (på en vecka) är väl ungefär vad jag brukar äta under en sommarmånad i vanliga fall. :)

   Radera
 2. Det är ungefär som på biblioteket - så mycket böcker att det är svårt att välja. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, iaf om man gillar glass. För mig var det inte så svårt att avstå. Men en bokhandel... tror vi släpper det. ;)

   Radera
 3. Jag gillar glass, men inte sådana lass som du visar. Ska det vara en portion? För övrigt en spännande bild (översta) med två lokala inslag.

  PS! Sååå kul att du är tillbaka, saknar dig när du drar dig tillbaka... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej, tack och lov! Jag skulle tippa att det är 3-4 liter glass i varje hög. :)

   Nu ska jag hålla mig på hemmaplan ett tag... alldeles för länge förresten för nu är sommarsemestern över. Ska börja jobba imorgon.

   Radera
 4. Jag tycker nog inte att glassen ser så aptitlig ut nej.... Men dina bilder är mycket tilltalande. Kroatien är ett outforskat land för mig och jag vet inte om jag tänkt mig det så färgglatt som det är på dina bilder. Jag kanske borde åka dit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag absolut! Jag vill se mer av Kroatien, en vecka var alldeles för kort tid. Det borde jag ha förstått och bokat minst två.

   Radera
 5. Rent spontant tänkte jag på att dessa glasshögar ser ut som grillade spädgrisar. Måste vara önsketänkande då jag inte gillar glass;-)
  Å fotbollströjorna gillar jag ju, även om stackars Kroatien fick respass. Synd, hade vart kul med ytterligare ett europeisk lag som tagit sig vidare till finalspelet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, typ. Fast den bilden hade du aldrig fått se hos mig. Spädgrisarna alltså, för det hade inte blivit ngn bild.
   Hellre Kroatien än Grekland om du frågar mig. Det där med kontinenter spelar iofs ingen större roll, tycker jag. Hade hellre sett Mexiko och Chile gå vidare än Holland och Brasilien.

   Radera
 6. Muuuuummmmms!!! Älskar italiensk glass, skulle kunna sluka alltihop, eller ja, i alla fall chokladen. Naturligtvis lokalt, du var ju på plats också :-) Smygläser i en av kommentarerna att du börjar jobba i morgon, hoppas du är utvilad och att vi får se mer av dig här framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Italiensk glass gillar jag också, det är presentationen som gör mig tveksam. Och så undrar jag hur glassen "mår" i solskenet.

   Utvilad är jag nog men när det är semestertider får man jobba för två så vi får se. Lite mer bloggeritid blir det säkert. Hoppas jag iaf. :)

   Radera
 7. Där skulle jag gärna handla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har tyvärr ingen koll på priserna eftersom jag inte gjorde det men är det godare än det ser ut så... ;)

   Radera
 8. Italiensk glass är världens bästa...självklart vill dom leva med den goda desserten även efter den Italienska perioden. Det är mycket fotboll nu..jag älskar det.

  Lokalt..absolut!! Bra jobbat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, efter den finska då. ;) Jo, jag håller med men jag är egentligen inte rätt person att uttala mig eftersom jag inte äter glass så ofta. Men italienskt gillar jag. Och Valio. :p

   Radera
 9. Här kommer jag lite på efterkälken men jag gillar glass i STORA lass !! Klart lokalt fönster men... glassen ser inte god ut ;-) Gillar inte när de lägger på en massa onödigt som dekoration.
  No comments about rödrutig outfit och fotboll. Vet inget om fotboll mer än att den finns. Var jag än ska sätta mig för att äta den där goda glassen, "after work" så finns den där förbaskade STORbilds-Tv´n där. Ja inte en utan minst fem... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är jag ännu mer i efterkälken men bättre sent... Jag gillar fotboll i lagom doser men inte så mycket att jag skulle klä mig rutigt och har inget behov av att se det på lokal tillsammans med andra fans. Men du kan väl sätta dig på klipporna och äta din glass, rikta blicken mot de djupblå medelhavsvågorna.

   Radera
 10. Just sådana där lokala lokaler i soliga länder gillar jag att traska in i. Kolla det främmande lokala utbudet - kanske köpa någon frukt för växelmynten i fickan, kanske avstå. Ofta sträcker sig det som ser ut som ett hål i väggen långt in i huset,
  Hmm vilken bra bild. Den fick mig att starta en egen resa i fantasin. Undrar hur Kroatien smakar och luktar....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lokala lokaler gillar jag också. Rätt mycket turister i Rovinj iofs, därav den engelska skylten, men inte så det störde mig iaf. Mysigt att strosa runt i gränderna och bara "ta in". Lukt och smak vet jag inte om jag kan uttala mig om. Det måste upplevas. ;)

   Radera
 11. Hej! Min söndagsskylt ligger ute!

  SvaraRadera