20 juli 2014

Skyltsöndag - piratkopia

23 kommentarer:

 1. Ingen kopia hos mig inte! Men jag vet inte vad jag skyltar om...

  SvaraRadera
 2. Liten diskret skyltning från blomsteravdelningen som jag ska försöka lyda efter bästa förmåga ...
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2014/07/det-blommar-pa-skyltsondagen.html
  Brasiliansk Volvo? Tja, jag har haft en mexikansk Volkswagen. Eller var det i Brasilien den också var ihopsatt? Minns inte. Men jag ska i a f inte prata med busschauffören i onödan, det lovar jag!
  Trevlig skyltsöndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog ingen fara, alla andra pratade på, inte minst busschauffören... både med oss och sina vänner i mobilen.

   Radera
 3. Klokt att låta föraren koncentrera sig på körandet av bussen.
  Nog få som tar foto som du på skyltar som dessa. :-)
  Gör de Volvobussar i Brasilien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen aning faktiskt. Den var i fint skick så den kan inte ha varit en exporterad avlagd svensk iaf.

   Jag fotade för att jag hade lite dötid vid gränsövergången till Argentina när föraren sprang iväg med våra pass. Lite lustigt att de gör så på en vanlig lokalbuss men det är smidigast så, så han. På argentinska sidan fick vi gå själva.

   Radera
 4. Oavsett får man inte prata med föraren där heller;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissa två ggr om man gör det! =)

   Radera
 5. Long time no see! :)

  SvaraRadera
 6. Jo, men Volvo är väl inte så svenskt längre - och att man inte ska prata med chauffören... nja, det vet nog inte alla chaufförer ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är om det är brasilianskt. ;)

   Radera
 7. Jag säger som Eva Trillian: inte är Volvo svenskt inte. Är det inte kineserna som äger det nu för tiden? Eller är det Saab? Svårt att hålla ordning på alla storföretags affärer. Kineserna piratkopierar ju allt möjligt så varför kan inte brassarna kopiera lite kinesiskt då? :)

  Nu har jag också, sent som vanligt, hittat en skylt. Den sitter liksom din på ett fordon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min tanke med rubriken var egentligen att skoja till det men jag får väl konstatera som jag har lärt mig i bloggvärlden att "humour doesn't travel well". :)

   Fordon gillar jag skarpt, speciellt de med vingar. ;)

   Radera
 8. Måste vara så att man inte får prata med föraren samtidigt som man röker....nej...men det är nog den som har säte nummer 49 som inte får tala med föraren....nej....Skämt åsido. Det är en Volvo som får ta 49 sittande passagerare. Man får inte röka och inte prata med chauffören. Sen tror jag att någon skojat och satt dit Brasilienskylten. Men nu har jag fastnat för en annan sak. Det är en buss avbildad och så står det No. Vadå? Vilken siffra skulle det stått där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många valmöjligheter här, man kan bli virrig för mindre. Och inget man följer ändå så det är bara att ta det lugnt! :) Den där nuffran som du undrar över tror jag är ett "id-nummer" för just den bussen man sitter på. Finns liknande i Sthlms lokaltrafik, ett fyrsiffrigt nummer som finns både ovanför vindrutan inne i bussen, bredvid dörren och i baken om jag minns rätt. Men vilken siffra som skulle stått här... det vet de bara där nere i sambaland.

   Radera
 9. Kunde inte låta bli att googla på om Volvo görs i Brasilien och visst är det så. Bl.a. har man just busstillverkning där.

  SvaraRadera
 10. Jag var också nyfiken på vem som äger VOLVO och gjorde en sökning innan jag postade mitt inlägg. Fick fram en låång lista, ni kan se 10-i-topp nedan. Att tillverkningen inte finns bara i Sverige är ingen hemlighet men frågan är var "pengarna bor".

  1. Industrivärden
  2. Cevian Capital
  3. Norges Bank Investment Management
  4. SHB 2
  5. Alecta
  6. AFA Insurance
  7. AMF Insurance & Funds
  8. AP4 Fund
  9. Swedbank Robur Funds
  10. Skandia Liv

  SvaraRadera
 11. Snyggt fotat! Och visst känns det lite skumt att Volvo inte är svenskt längre... Fast snart sagt allt i världen ägs ju av ett fåtal multinationella företag nu, så det är svårt att koppla varumärken till länder över huvud taget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt omöjligt att koppla varumärken till länder, precis som du säger, för det mesta ägs av storföretag. Tänkte först att jag skulle "följa kedjan från Cevian" när jag hittade VOLVOS aktieägare men insåg ganska snart att jag slösar bort min tid. :)

   Radera
 12. Fin skylt som även jag inte kunnat låta bi att föreviga om jag skulle passera. Om jag nu sett den...
  Åker aldrig buss och pratar därmed inte heller med några förare ;-)
  Förr, då de gamla antika bussarna körde runt på gatorna här på Malta pratade jag inte heller av den orsaken att bussförarna var riktiga busar. Hade säkert blivit avslängd om jag så bara knystade ett ord. Inte ville de bli störda där de satt och rattade med ciggen i ena mungipan och armbågen halvt hängandes utanför fönstret, med en slapp blick på trafiken. De körde oss resenärer som i rena vilda västern med de skrangliga bussarna genom trånga, eländigt slitna och nedgångna gator med stora hål i den ojämna asfalten.... Ja, nu är den tiden förbi och vägarna har blivit något bättre men ofta känns det som att åka på en tvättbräda när vi ger oss ut i vår lilla Smart. Hoppsan där var det visst ett stort hål i asfalten och titta, där är ett till... Gissa om jag kör bil på Malta ;-)

  Tveksamt om det blir några bilder från festivalen. Kom hem igår kväll med över 300 bilder i min nya kamera. Har inte tittat på dem ännu. Kameran kändes inte riktigt som den gjorde vad jag ville men stämningen var iallafall på topp ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, det var roligaste kommentaren på mycket länge! Inte så att jag fattar långsamt... har bara inte hunnit svara ännu. Bussförare är ett släkte för sig, iaf en del av dem. ;) Eller snarare så finns det alla ytterligheter, för det finns de som underhåller trafikanterna med sina historier, ler och önskar trevlig dag också. De får gärna vara fler. ;)

   Jag är en tålmodig person så jag väntar så snällt på dina bilder!

   Radera
 13. Undrar om det finns någon som vet vem som egentligen äger Volvo numera, kan ju vara någon hobbit i en jordhåla på Nya Zeeland, skulle inte förvåna mig... Att inte prata med chauffören verkar i alla fall vara allmänt vedertaget runt om i världen.

  Orkade inte skylta i går igen, ska försöka skärpa mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, hobbiten i jordhålan skakar på huvudet... mitt heta tips är att det är en vit medelålders man over there. Men jag kan ha fel. ;)

   Det är lugnt, det är ju söndag varje vecka. :)

   Radera