13 juli 2014

Veckans fönster - valfritt

Jag missade tillfället att visa den här bilden när Susanne hade temat gigantiskt men jag visar den idag istället. Valfritt är precis som det låter... fritt val... och då gör man som man vill. Passar perfekt. Men bara ibland för det är ganska skönt att få det uppstyrt så man slipper tänka själv. Haha, jag vet inte hur det är med er andra men jag tror inte Sassa gick på det. Hur mycket val de har som sitter där i skuggan bakom flaggan vet jag inte men förfriskningarna på caféet under är valfria iaf. Och som av en händelse: där har jag nåt att skylta med. Så bra! Duger inte skyltarna får jag åka till Staren och fika med Edward. Bilden är tagen på city sightseeing i Porto.

21 kommentarer:

 1. Den flaggan vajar trots allt inte ... Jag har en helt annan sort skylt! För skyltsöndag är det ju!
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2014/07/skyltsondag-hjalp-sokes.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag menade iofs café-skyltarna nedanför flaggan, sköna damen etc, men du har alldeles rätt. Flaggan vajar inte. Det brukar inte skyltar göra heller.

   Radera
 2. Även om skyltarna duger (och de gär de ju - mer än väl :)) så är väl inte en fika med Edward och Staren att förakta ;) Satsa på det än då du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att passa på när det bjuds - i finfint sällskap dessutom! ;)

   Radera
 3. Här visar du upp en redig skylt. Den måste synas bra på avstånd också!
  Smart att slå ihop fönster och skyltar. De brukar ju ofta förekomma ihop. :-)
  Ta du en kvällsfika, om du inte ska se fotbollen då blir det kanske annan lokal ...?
  Jag tog med dig på slutet i mitt inlägg ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, fotboll på lokal är inte min grej. Det går bra med en fika och så kan man kika på matchen med ena ögat. ;)

   Radera
 4. Det är lite som att få komma ut i vida världen varje gång jag surfar in här hos Pumans dotter..
  Ja men då kompletterar vi ju varandra du o jag..jag håller mig mest inom riket och du visar mig hela världen. Kan det bli bättre..no no no..vilken mäktig flagga..Porto..mmmm säkert tokintressant.

  Här har jag huset fullt av mina vuxna barn..det är berikande kan jag meddela. De lär mig vad som är inne och vad som händer utanför min lilla trädgård typ..hi hi där jag trivs som allra bäst med att bara lukta på blommorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har väl sett mycket av världen du med, varit på många ställen som jag bara kan drömma om! Men det kanske inte syns på bloggen lika mycket. Hursom, det är klart vi kompletterar varandra. :)

   Du har det bra du, man vill ju inte verka gammal och mossig... men glöm inte blommorna! ;)

   Radera
 5. Morr, verkar som om min kommentar ramlat bort, det är något med blogger just nu, man måste kopiera kommentaren innan man publicerar, för oftast försvinner den på en gång, men eftersom du granskar dina kommentarer vet man inte om den kom fram eller inte. Skrev hur som helst att jag gärna sitter där bakom och dricker drinkar, speciellt om det är svalt. Orkar inte leta på någon skylt i dag, huvudvärk och tryckande värme... :-P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också haft problem m kommentarer på olika Blogger-bloggar. Har uppdaterat sidan och då dyker kommentaren upp. Mysko är det. Fick två från dig nu men postar bara en.

   Är det åska i luften kanske eftersom huvudet känns tungt.

   Radera
 6. Blir riktigt nyfiken här. Det är ju Portos stadsflagga, så egentligen borde den ju hänga på stadshuset. Men stadshus har ju inte caféer i entrén. Mmmmmhhhhhh. Ja du ser - så tänker jag;-)

  Du lyckades iaf med både skyltar och valfria fönster om jag fattar det hela rätt;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrade just varför det luktade bränt här i söndags men nu fick jag förklaringen. Överansträng inte de små stackarna. ;) För mig såg det ut som ett vanligt bostadshus så jag vet inte varför de flaggade.

   Radera
 7. Du är så välkommen att fika med Edvard och mig! Vi kanske kan ragga upp någon annan gåsapåg också! Eller ta en sväng till Kalle på Spången? De har säkert kaffe där också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för vänligheten! Kalle på Spången träffade jag på i London för ett antal år sedan. Nu vet jag inte om det var just den restaurangen du menade men då gick jag förbi så varför inte!

   Radera
 8. En fika i Portugal tackar man ju inte nej till! Eller varför inte lite gott portvin!
  Linbanan i La Paz var bara 3 månader gammal, så helt ny. Riktigt häftig utsikt från den. Gillade La Paz jättemycket även om höjden var jobbig. Men sen i Cusco som ligger på 3300 möh kunde vi gå på i rask takt helt utan problem. Kanske berodde på at tvi hade vant oss då... Machu Picchu var så mäktigt, glad att vi reste till Peru/Bolivia. Vi tänkte först hoppa över det och åka till Colombia istället, men tror vi valde helt rätt :) Ha en skön vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Portvin kanske inte vore helt fel. Inte ofta jag har nöjet att dricka det.

   Ja, jag sökte på nätet och hittade en artikel om den där linbanan. Det var européer (österrikare om jag minns rätt) som hade financierat bygget. Mm, jag minns också att syrebristen var besvärlig i början men mådde bra efter ett par dagar. Och så ska man inte ha så bråttom... säger en som är van att rusa runt. ;) Jag har inte varit i Colombia (det finns säkert massor av fint där också!) men jag hade också valt Peru/Bolivia. Önskar dig en fortsatt fin resa!

   Radera
 9. Enorm, ser den ut den där flaggan. Jag vill inte sitta bakom en sån. Om det inte är alldeles väldigt soligt förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns fördelar och nackdelar med allt. Men hellre på café-terassen med ngt gott att dricka.

   Radera
 10. Svar: Jo du, du har sååååå rätt.
  Men vet du vad jag tycker är kul: Skrev inlägget delvis på jobbet (oooops) åsså kompletterade jag lite här hemma. Slängde upp det på bloggen. Gick en bloggpromenad åsså läste jag Aftonbladets Sportsektion på datorn. Oooooops igen. Där skrev det samma sak som jag redan publicerat. F*****n, jg har nog ändå fel jobb verkar det som;-)
  Du kan också fotboll har jag en känsla av, även om du aldrig tar upp "ämnet" på bloggen. Synd tycker jag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som att du har en "tillåtande arbetsgivare" så det är nog ingen större fara. ;) Du kan ju börja frilansa på halvtid inom ngt fotbollsrelaterat och så har du ditt roliga kvar på andra halvan. Vore inte det perfekt?

   Njae, det är att ta i... det är du som har smittat ner mig, haha, ren överlevnadstaktik! ;)

   Radera
 11. Det där kaffet har jag ingen vidare koll på förutom att det är gott! Trots att jag är en "kaffewoman" jag med. ;)
  Jag har genomskådat dina finska flygplan...

  SvaraRadera