19 oktober 2014

Skyltsöndag - cykeltur


Nu är han ute och cyklar, Bosse Lidén som påstår att han uppfunnit Skyltsöndag! Han måste ha redigerat texten... för vad jag minns stod det så förut, hur som helst menar han att Pumita är en copycat. Eller så svävar han uppe i det blå. Jag förstår att man inte kan ha koll på hela cybervärlden, den är ju hjuudz, men uppmärksamma BP (tack för din kommentar, vännen!) har upplyst honom om att originalet hör hemma på en annan breddgrad. Jag har absolut inget emot att fler skyltar, tvärtom, men om han vill uppfinna en egen fotokedja är det smidigast om den heter ngt annat. Det har jag vänligt föreslagit honom.

 

Cykelturen i äkta pumitisk stil är hämtad från en fasad i Argentina, närmare bestämt staden Resistencia.

P.S. Nu ljög jag! Skyltsöndag såg dagens ljus den 29 maj 2011. Börjar visst bli gammal och gaggig. ;)

29 kommentarer:

 1. Hahaha! Visste väl att du skulle reagera. Trodde nästan att han inte kände till dig (Pumitas:-)))) och Skyltsöndag, men rätt ska vara rätt. Hoppas han ändrar namnet. Gillar inte plagiat, även om de är oavsiktliga.

  Å visst var du aningen impad över min "diplomatiska" kommentar hos honom;-) Var iaf impad över din reaktion i kommentaren till honom;-)

  Å cykelskylten du lagt upp kunde mycket väl ha funnits i Tel Aviv = jag gillar den:-)

  Å du - 1 000 tack för länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag reagerar. Skyltsöndag är ju min bebis. ;) Pumitas WHO? ;))) Stackars Bossel är förmodligen helt omedveten om vad han har ställt till med så vi ska vara snälla och inte starta ngn mobbningskampanj mot honom. Bara han ändrar namnet så är han förlåten. Och vill han så är han välkommen i gänget. :)

   Radera
 2. Men någon ordning får det väl vara! Han har redan fått en placering hos mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, självklart. PUMITA is number ONE!

   Radera
 3. Hej!

  Påhopp är aldrig trevliga. Har just läst ditt inlägg där du driver med min man… Mår du bättre av det? En söndag i somras gick Bosse och jag på gågatan i Ystad och tittade på olika skyltar. Bosse hade kameran med sig och fick idén att lägga till en kategori på sin blogg med namnet Skyltsöndag. Du får tro det eller ej, men varken han eller jag har tidigare hört talats om dig och din blogg. Att du skulle kunna ha patent på namnet på en kategori inom bloggvärlden har jag svårt att tro. Hans svar till BP var tänkt som ett skämt…
  Det här inlägget kanske du också kan använda för att driva med? Ibland gör man andra illa genom sina ord, och det har du lyckats med den här gången.
  Solveig Lidén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Solveig! Om jag har sårat honom så ber jag om ursäkt, det var inte min mening. Jag skämtade, men "humour doesn´t travel", det är tydligt. Läs gärna min kommentar ovan (till BP) så förstår du förhoppningsvis vad jag tycker om påhopp. Med det sagt är saken färdigdiskuterad för min del.

   Radera
  2. Min kommentar ovan, daterad 19 oktober, är även skickad till Bosse Lidéns blogg.
   Han väljer att inte publicera den. Nu stänger jag inlägget för nya kommentarer.

   Radera
 4. Tråkigt när det blir så här! För mig hör Pumita och skyltsöndag ihop, så är det bara! På tal om att vara ute och cykla gillar jag din bild!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en kombo jag gillar, Pumita och skyltsöndag. Cykla är jag inte så förtjust i, jag går hellre.
   Ha det gott du med!

   Radera
 5. Hmm, blir lite konfunderad över ditt "påhopp" som jag definitivt inte vill kalla påhopp. Bloggosfären är ju så stor och bred numera att det är svårt att veta vad alla skriver om. (Annat var det när vi började blogga i början av 2005.) Hade jag råkat starta en fotoutmaning med ett namn som redan finns i omlopp utan att jag hade vetat det, hade jag förstås ändrat och accepterat att någon annan kommit på idén före mig. Inte mer med det.

  Och så funderar jag på om det ska behövas någon slags "copyright" inom fältet fotoutmaningar. Vem vet, det kanske kommer nu när så många är i omlopp. Undrar förresten om någon annan driver "Veckans fönster" mer än jag.

  Nåja, jag är kanske ute och cyklar jag med. Inte idag, för det regnar så dant här i södern, men annars är jag nog ute på min cykel en hel del. Om jag nu inte springer i trappor och gör av med energi.

  Och nu ska jag nog sluta svamla, för det här förstår snart ingen mer än du, som sett mig svamla sedan 2005. ;)

  En skylt finns i alla fall även hos mig den här regniga skyltsöndagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev också förvånad och fundersam men det är väl som med allt annat, vi människor är olika.
   Veckans fönster har jag inte sett på annat håll och skulle jag se det så skulle du få veta det med en gång. :)
   Ja, jag förstår precis... man har väl vant sig under de här åren... och det gäller åt båda hållen, antar jag. ;D

   Kul att du skyltar! Hoppas att du slipper åskan, här blixtrar det reellt just nu.

   Radera
 6. Oj som det kan bli. Tråkigt :( Mitt skyltbidrag är färgglatt vilket kanske behövs denna gråa helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, riktigt trist! Färg piggar alltid upp. Tack för det!

   Radera
 7. Blev så tagen av kommentarerna att jag glömde av att kommentera din bild. Gillar den och gillar definitivt att man smyckar ut hus så här!

  SvaraRadera
 8. Vad ni än gör... missa inte skyltarna hos Ama idag. De finns här: http://amacasa.wordpress.com/2014/10/19/skyltsondag-3/#comment-142094

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är dom bra - AMAs skyltar. Har sagt till henne minst 100 gånger att lägga upp en skyltsöndag. Nu är det bara kvar att "lära" henne att hon ska länka till dig också;-)

   Radera
  2. Det är inte nödvändigt men jag insisterar inte. ;)

   Radera
  3. Ooops! Jag hade ju också skyltsöndag igår, fast jag hävdade inte att jag hade uppfunnit det hela. Jag hade mest den gamla hederliga julskyltningen i åtanke :-) Lovar att sköta mig bättre nästa gång - jag har ju en viss förkärlek för att fota skyltar som du kanske såg...
   :-)

   Radera
  4. Jadu, det är bäst du aktar dig... så jag inte bussar BP på dig! ;)
   Flera skyltar, tack! Du har ju rest så mycket att du måste ha massor på lager. :)

   Radera
 9. :) Även graffiti vill ha lite fart - därav cykel!
  Läser om "påhopp" och "skyltsöndagar" och "någons man" ... *suckar* Håhåjaja - lite mer humor och klacksparkar kan vi ju tänka oss ;) från alla håll!
  Än har jag inte hoppat på "skyltsöndag" - men när jag gör det så är det din :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Graffiti med lite "GO" är bäst tänkte jag skriva... men vad konstigt det blev. Det var ju cykla som var grejen. Eller? Det är svårt med humor, alla har inte samma sort, typ. Jag ska nog inte utveckla det. ;)

   Radera
 10. Nämen här finns det alldeles för mycket att läsa ! Eftersom jag varken vill svamla eller vara ute och cykla så cyklar jag vidare... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt valfritt att läsa, svamla eller cykla, det vet du. ;)

   Radera
 11. Hej! I dag gav jag upp hoppet om skyltsöndagsprojektet, så det bidde inte ens en tumme hos mer, varken upp eller ner ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur ska jag tolka det... att det inte bidde ngt idag eller att det inte blir det framöver heller?

   Radera
 12. Stå på dig! Skyltsöndag är DIN och du skriver ju klart och tydligt att du inte vill hoppa på/mobba någon. Tyvärr uppfattas ju inte tonen när man skriver, utan bara orden, sen är det upp till läsaren att tolka. Har alltid sagt till mina barn att är det gäller lite känsliga saker är ett telefonsamtal bättre än ett sms som så lätt kan misstolkas... Dags att cykla vidare... Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Man uppfattar inte nyanserna... och framför allt ska man inte skoja med folk man inte känner. :)

   Radera
 13. Finner inga ord till det så kallade påhoppet... gillar dock den svävande gubben och cykeln. Ska försöka skärpa mig och bidra med skyltar jag med hädanefter. Nu har jag ny blogg (igen) och egen domän, en nystart så att säga ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är svårt. Bäst att inte säga så mycket. Svävande gubbar gillar jag också. Och din nya blogg. Vilken rivstart! Nu äntligen har jag länkat. Jobbet och allt det andra stör bloggeriet... Du får byta blogg precis så ofta du vill bara du talar om var du finns nånstans! :)

   Radera