26 oktober 2014

Skyltsöndag - men i arbete


Vet inte riktigt vad varningen syftar på, männen bakom gallret ser inte speciellt vilda ut, däremot är en del gator i centrala Buenos Aires helt livsfarliga att gå på, gropar och andra snubbelrisker. Min vana trogen dök jag två gånger på senaste resan. Hann knappt fatta vad som hände förrän det var några vänliga själar omkring mig som skulle se om det gick bra. Av det skälet är det underbart att se men i arbete även om de förde ett himla liv.

P.S. Vad roligt att vi är fler som skyltar! Jag uppdaterar listan så snart jag hinner. Har inte skött mig på den fronten, det är jag medveten om men det är bara att hojta ifall jag missar. Det är inte värre än att man rättar till det som har blivit fel. Önskar er en fortsatt skön söndag. Lev väl!

41 kommentarer:

 1. Män i arbete ja, det kan kanske vara riskfyllt, men mest för männen själva kan jag tro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tro det, speciellt som alla inte har hörselskydd. Men där hjälper ju inga skyltar i världen. Jag höll för öronen när jag gick förbi det värsta borrandet.

   Radera
 2. Som mujer måste jag väl invända mot skylten att det endast skulle vara hombres som grovarbetar. Okej, nu verkar det bara vara hombres på bilden, men vad händer om en mujer tar på sig en hjälm och kavlar upp ärmarna? Kanske räcker med att kryssa över s:et så är det löst... Bra att de kom till undsättning i alla fall, några gentlemän verkar finnas kvar på 2000-talet :-)

  Nu är ordningen återställd hos mig, har hängt upp en skylt jag med, eller slagit ned i backen rättare sagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skyltmakaren måste ha gjort en sannolikhetskalkyl. ;) Hur sannolikt är det att en señorita de Argentina står där med den blytunga borren och skakar? Inte så stor, kanske lika stor som i Sverige.

   Ska vi gå in på det gramatiska räcker det inte med att stryka ett "s". I det spanska språket är det så finurligt att så fort det finns en karl sällskapet använder man den maskulina formen av "de" t.ex. Är det fem kvinnor heter de "ellas" (feminint med ett "a") men är det fyra kvinnor och en man heter de "ellos" (maskulint med ett "o"). Nu i moderna tider försöker man ändra på det t.ex. i text genom att skriva "ell@s" men det går trögt.

   När det gäller att komma till undsättning var det nog jämnt fördelat män och kvinnor som hjälpte till, precis som det ska vara. ;)

   Radera
 3. Hos mig är det både skyltfönster, skyltar och man i arbete

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar din svartvita bild och imponeras av att du har fått med allt det ovannämnda i det. Skulle ha kommenterat hos dig men den möjligheten fanns inte. Respekterar det om du har valt att ha det så, vill bara säga ifall du inte vet om det.

   Radera
  2. Tack Pumita. Det går nog att kommentera om man klickar på inläggsrubriken, då kommer en kommentarfunktion fram :-)

   Radera
  3. Åh, vad bra! Jag såg ingen rubrik där det står 3 Kommentarer, typ, och hade ingen tanke på att famla i blindo. Det är tydligt att min hjärna har tagit helg! ;)

   Radera
 4. Lite undrande blir man ju. Kanske är det varning för att de arbetande plötsligt kan rusa ut för att hjälpa förbipasserande som inte är riktigt stadiga på benen?
  Hos mig sitter man ner. Mycket enklare. http://vardagettaventyr.blogspot.se/2014/10/skyltsondag_26.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos dig är det förenat med livsfara att stå upp. Yikes!

   Radera
 5. Gillar att de flitiga männen bär hjälm på jobbet! Det brukar vara lite si och så med skyddsutrustning tycker jag mig se när jag är ute och reser. Lustigt, tittade på en resa till Buenos Aires igår, men såg inget om fallgropar i gatorna!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååh, jag blir alldeles knottrig på armarna när du skriver att du ev. ska till Buenos Aires. Vad roligt! Att du inte såg ngn varning om fallgropar måste bero på att de har jobbat färdigt nu. ;) Bilden är ju tagen för ett år sedan, ganska exakt faktiskt. Sköt om dig du med!

   Radera
 6. De ser ju ganska fridsamma ut. Inte tycks de förta sig med arbete heller. Skönt!
  Jag ger dig några råd på vägen hos mig- ha en trevlig resa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Goda råd är dyra, precis vad jag behöver! Men jag lovar att inte mata apor eller simma med krokodiler. Och inte ska jag sy heller, är fullständigt urusel på det! ;D

   Radera
  2. Tack heter det visst! ;)

   Radera
 7. Men det är ju alltid läge att varna för arbete. Vad som helst kan hända och det går så många rykten om vad det befrämjar... Kom in till mig istället och lär dig leva bekymmersfritt http://wp.me/p1YIih-3JC

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart som alltid! Att jag inte tänkte på det... men vi ska inte förhasta oss och låta oss förblindas av reklammakarna. Det går inte lika bra med terylene, här behövs det blåställ. ;)

   Radera
 8. Haha! Jag såg en sån skylt i London också som varnade för "Men at work": En fullt befogad skylt tycker jag.

  sv: Vi testade skum tvätt först, men det blev inte bra. Nu ser dom rena ut i alla fall. Återstår bara att se om dom går på också...
  Haha! Nej, av rädsla för BP ska jag inte sno din skyltsöndag :-D Men jag funderar på att ta patent på skylttisdag? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, det var den rubriken (Men at work) jag tänkte mig först men vid närmare eftertanke kändes det bara dumt, de talar ju spanska i Argentina.

   När det gäller Skyltsöndag och patent droppar jag det temat. Ingen ska få mig att sluta skämta (varken om det eller ngt annat) men det känns som att det är för känsligt just nu. Har stängt kommentarerna till förra veckans Skyltsöndag. :) Men sno dig på med skyltningen innan det blir måndag! ;)

   Radera
  2. Klart att man måste få skämta! Hur trist vore det inte annars... Jag lyckades till och med leta fram bilden med skylten från London. Men nu är det måndag... Äsch! Det kommer väl fler söndagar :-)

   Radera
 9. Idag anser jag att jag har hittat väldigt originella skyltar, ett helt par faktiskt ...
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2014/10/skyltsondag-pa-ta.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du slår helt klart rekord i originalitet, vilket fynd! :)

   Radera
 10. Även jag har en varningskylt idag. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att vara ett språkgeni för att förstå den, eller iaf kunna finlandssvenska flytande. ;)

   Radera
  2. Och även behärska finlandssvensk stavning av finska ord. ;)

   Radera
  3. Precis! Efter en stund fattade jag att det var det som var kruxet. Allt är inte vad det ser ut att vara. ;) Eftersom jag har finska som modersmål uttalar jag inte kåkå på samma sätt som koko. Det första med långa vokaler och det andra med korta. Förmodligen det som förvirrade mig. :)

   Radera
 11. Jisses vad du har mycket i ditt arkiv..det är verkligen intressant att studera vardagslivet i länder man besöker. Att jobba i värmen måste vara tokjobbigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lättare att snubbla också så jag är glad över att de jobbar. ;)

   Radera
 12. Betyder det där vilda män? Intressant...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, det är snarare min vilda fantasi... eller nåt. Försöker liksom hitta en bra förklaring till just varningen men kan inte komma på ngt. Hjälp gärna till! ;)

   Radera
 13. Hoppas iaf att du slipper gå omkull i Las Palmas;-)
  Maken min skulle ha sagt: "Stating the bloody obvious", så då säger jag det också.
  Om du har tråkigt i Las Palmas, vilket du självklart inte har, rekommenderar jag att du läser Bosse Lidéns långa inlägg...

  PS. Visste inte ens att du har en lista med oss skyltare - ooops. Minns (har iofs ett dåligt och väldigt selektivt minne) att Klimakteriehäxan någon gång la upp en. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hoppas jag också! Men på den korta tiden borde det funka. Och nu ska ni inte tro att jag ragglar runt på nattkröken utan det händer oftast på eftermiddagen när jag har gått alldeles för länge i solen och inte orkar lyfta på fötterna längre. Haha, det uttrycket ska jag komma ihåg! :)

   Jag har läst Lidéns inlägg... det gjorde jag imorse. Jag bad om ursäkt och nu är det upp till honom vad han gör av det. Har stängt inlägget för nya kommentarer och kommer inte att säga mer om detta.

   P.S. Ja, det är lite tokigt att listan finns gömd i inlägget men det blir för omständligt att ha med den i varje inlägg. Och när jag inte skyltar så kommer den inte fram iaf. Ett alternativ är att ha en egen sida, under en annan flik alltså, men jag vet inte om jag ska lägga ner så mycket kraft på det. Vi får se.

   Radera
  2. Listan finns här: http://pumansdotter.blogspot.se/2013/02/skyltsondag-sha-la-la.html

   Radera
  3. För att vara ärligt så skulle jag inte lägga en större kraftansträngning på listan. Men självklart är det ju roligt för dig att se vem som hänger på.
   Å nu ska jag kolla listan bara för att;-)

   Radera
  4. Nej, du har rätt, fördelen är att man ganska enkelt kan se vilka som har skyltat, både för mig och för er andra. De flesta vet vilka som brukar göra det och är det ngn nykomling så hittar vi varandra i kommentarsfältet.

   Radera
 14. Men at work - gammal musik som man kanske ska varna för ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, är det triangelmusik?! Det visste jag inte. ;)

   Radera
 15. Ja den där skylten känner jag igen! Fanns ju lite överallt i Sydamerika. Men i La Paz var det faktiskt flest kvinnor som låg i groparna och borrade etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att det fanns gott om gropar, det minns jag men att det fanns flest kvinnor, det var inget jag reflekterade över. Kanske för att det är så naturligt. ;)

   Radera
 16. Bolivianska cholitas - det är riktig girl power!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tog jag för givet... men det kanske inte var cholitas du menade. De är starka och driftiga de andra också.

   Radera