30 juli 2006

Demonstrationer i Mexiko City

D.F. ar ingen stad for en kvinna att vistas ensam i under kvallstid sa darfor sitter jag har pa hotellet och uppdaterar min dagbok. Jag fibblar med datum och klockslag for att fa inlaggen i ratt tidsordning. Klockan ar snart halv atta lokal tid pa lordagkvall och jag har varit pa en narliggande restaurang for att glufsa i mig vitloksrakor. Det var riktigt gott! Internetuppkoppling kostar dubbelt sa mycket har pa hotellet som pa stan och den ar inte speciellt snabb heller men vad gor man? Nu askar det rejaalt... och osregnar. Tittade pa prognosen for helgen och den lovade samma sak for resten av min vistelse har. Trist, men det ar bara att anpassa sig... och dessutom far jag halla mig borta fran Zócalo imorgon. Pratade bade med taxichafforen och receptionisten och bada tyckte samma sak. Over 1 000 000 (en miljon) manniskor kommer namligen att taga fran olika hall till Zócalo for att visa sitt missnoje mot hur valet har hanterats och valresultatet ocksa forstas. Forberedelserna ar i full gang. Killen tyckte jag skulle halla mig inne helt och hallet tills manifestationen ar over pa eftermiddagen (de som ar ute och demonstrerar "kan inte skilja pa en gringa fran en annan utan jag skulle fa sta for allt ont"), men hon i receptionen tyckte jag kunde ta tunnelbanan har i narheten och aka nagon annanstans, till Coyoacán och Zona Rosa t.ex. Det tycker jag later som en lysande idé, dit ville jag ju ocksa. Se Frida Kahlos hus bland annat. Hur som helst, det kan det kanske vara smart att ha pa sig FINLAND-trojan. Om det osregnar, kanske det inte blir sa mycket promenad, men da far jag hitta pa nagot annat.

4 kommentarer:

 1. Åh, Frida Kahlos hus hade jag så gärna viljat se! Du får tala om om det är lika vackert i verkligheten som på bilder när du varit där!

  SvaraRadera
 2. Nadia, det var helt underbart! Och valdigt intressant ocksa. Visserligen vet jag en del om henne sedan tidigare (har last nagra bocker om henne och sett en utstallning i Sthlm for ett par ar sedan), men det kan aldrig bli for mycket av det goda. Inomhus fick man inte ta nagra kort sa det blev bara i tradgarden. Fanga kanslan gar ju aldrig riktigt, men det var klart ett av hojdpunkterna pa min resa.

  SvaraRadera
 3. Jag har också läst en hel del biografier om Frida kahlo och lånat massa böcker på biblioteket med fina bilder men jag kan tänka mig att det är annorlunda i verkligheten. Inga bilder att lägga upp på bloggen?

  SvaraRadera
 4. Jo, några stycken, det kommer. De är på väg hem från Schiphol... inte alla förstås, men hann bränna 2 cd-skivor. Jag är förresten rätt besviken på mina kort den här gången. Är absolut inget proffs, men några bra kort brukar jag lyckas med. Vet inte, om jag har sjabblat till det med inställningarna eller vad det kan bero på, men det är jättekonstiga färgnyanser på många av dem. Hmmm, det där måste jag försöka kolla på något sätt.

  SvaraRadera