10 september 2006

En efterlängtad premiär

Snart är den här!
Pedro Almodóvars senaste film Att återvända med bland andra Penélope Cruz och Carmen Maura i huvudrollerna. Skriv 29/9 2006 i almanackan!

7 kommentarer:

 1. Jag ser själv också fram emot filmen, ska bli jättekul att äntligen få se!

  SvaraRadera
 2. Jag kan knappt vänta. Tyckte mycket om "Tala med henne" och hoppas att den här är lika bra. "Dålig uppfostran" såg jag aldrig, eftersom den sägs vara så vidrig. Har du sett många av hans filmer?

  SvaraRadera
 3. Nej, tyvärr är det ingenting jag kan skryta med... Jag ser så lite amerikansk mainstream-film som möjligt, men det blir oftast att jag då väljer något asiatiskt eller franskt (!). Men på senare tid har jag uppmärksammat Almodóvar mer och mer (såg bl.a. Carne Tremula och Todo sobre mi Madre i våras), och ser fram emot att se Volver. Har jag inte fel för mig fick den ett väldigt varmt mottagande i Cannes.

  SvaraRadera
 4. Jag gillade verkligen Hable con ella, men inte Todo sobre mi madre, även om alla hans filmer har en speciell karaktär och en del helt genialiska scener.
  Ska bli spännande att se den nya.

  Anna Malaga

  SvaraRadera
 5. Linda, jag är ingen filmkännare eller så men jag blir lite förvånad över att du kallar Almodóvar för "amerikansk mainstream" (om jag uppfattade dig rätt). Jag kanske bara avslöjar min okunnighet, men ok... jag gillar att se på film, men är ingen cineast. I mina ögon är Almodóvars filmer väldigt "spanska".

  Anna, jag tycker inte heller om alla hans filmer. Generellt så gillar jag bättre de senare än dem han gjorde i början av sin karriär.
  Ett tips till dig: När du kommenterar så välj alternativet Other för att få med länken till din blogg. :)

  SvaraRadera
 6. Nej, nu uttryckte jag mig nog lite slarvigt och dåligt. Jag menade absolut inte att kalla Almódovar för amerikansk mainstream, inte på långa vägar! Jag slarvade nog lite när jag skrev... Min poäng var att jag ser väldigt lite sådan (d.v.s. amerikansk mainstream-film) och hellre film från andra delar av världen, men att spansk/latinsk (inkl. Almódovar) tyvärr inte varit med bland dem så mycket.
  Huva, nu hoppas jag att ingen tror att jag så dum kulturellt att jag tror att Almódovar kan placeras i samma fåra som Jerry Bruckheimer och Wolfgang Petersen ;P

  SvaraRadera
 7. Hehe, tänkte väl det! Men det är nog jag som framstår som den mest korkade i det här sammanhanget eftersom ingen annan skulle ha kommit på tanken att du menade att Almodóvar är amerikansk mainstreaming. Oj oj, nu blev det rörigt! För att återgå till ämnet så håller jag med dig fullständigt: ser hellre "smalare filmer" och mindre massproduktion. Utbudet är tyvärr inte så stort, men biografen Zita i Sthlm är rätt bra. På tv ser man sällan bra filmer från andra delar av världen.

  Idag ska jag se Fjärilens tunga som jag lånade på bibblan!

  SvaraRadera