18 september 2006

Hösten är här

När jag klev upp imorse var det väldigt dimmigt och kallt utanför mitt fönster. Och kallare blir det... tills våren kommer. Ge inte upp!

Det ovanstående gäller både för väder och valresultat. Nej, jag blev inte glad över att få vakna till ett Sverige med en borgerlig alliansregering, snarare bedrövad och arg. Det är sorgligt att vänstern inte lyckades mobilisera sina väljare. I min kommun, där de röda traditionellt har majoritet, höjdes valdeltagandet något men var fortfarande långt under riksgenomsnittet. Det är inte acceptabelt. Bortsett från maktskiftet, det som skrämmer mig mest egentligen är sverigedemokraternas framfart. Hur kommer det att påverka inrikespolitiken? Vem kan tänka sig att samarbeta med dem? Bör man göra det? Det är många frågor som dyker upp.

3 kommentarer:

  1. Det är jätteläskigt med Sverigedemokraternas framfart... Jag läste i dagens Metro att de fick drygt 22% i Landskrona! Flera kommuner i Skåne hade väldigt höga siffror.

    SvaraRadera
  2. Just i Landskrona fick Folkpartiet ett jättebra valresultat (22,6%) och man undrar ju hur mycket det har bidragit att fp vill genomföra tester i svenska osv. Många kanske inte "vågade gå över gränsen". Det verkar som de främlingsfientliga vindarna blåser riktigt kallt i Landskrona just nu.

    SvaraRadera
  3. Jag har reagerat precis som ni: chockad. Särskilt över SD:s framfart. Jag har bott över 17 år i Skåne och både Lund och Malmö kommer alltid att ligga mig oerhört nära hjärtat. Hur SD kunde få mer rösterän både Socialdemokraterna och Moderaterna i mitt älskade, mångkulturella och toleranta Malmö är helt obegripligt. Sorgligt. Oroande. Minst sagt skrämmande.

    SvaraRadera