11 oktober 2006

De skapade historia

heter Kunskapskanalens serie i 10 delar och handlar den här veckan om Daniel Ortega och Nicaragua. Programmet sänds fredagen den 13/10 2006 klockan 21.30.
Möt gerillaledaren, den folkvalda presidenten och sedermera förloraren av den högsta politiska makten i Nicaragua. Daniel Ortega, nyss fyllda 60 år, hoppas återigen bli landets nya president. Del 5 av 10. Även 16/10. Text-tv sidan 793.

8 kommentarer:

 1. Redan i tonåren var jag intresserad av Latinamerika och var och lyssnade när Daniel Ortega höll ett föredrag i Stockholm.
  Nu har jag uppdaterat inlägget om norrsken med mina vackra spanska ord. Knepigt att välja ut bara tio

  SvaraRadera
 2. Oj, det måste ha varit spännande att se honom live! Latinamerika har jag varit intresserad av så länge jag kan minnas, men kan inte påstå att jag vet speciellt mycket om Ortega eller Nicaragua så därför ska det bli roligt att se det här programmet.

  Kul, då ska jag kila över och läsa din lista!

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset, säger även jag. Hoppas jag kommer ihåg det till på fredag. Minnet är just nu allt annat än bra.

  Daniel Ortega träffade jag förstås på i Nicaragua på 80-talet och fick även utbyta några ord med honom, förutom att höra hans föredrag. Ska bli intressant att se hur man skildrar honom.

  SvaraRadera
 5. Är det bara jag som inte har träffat Ortega personligen? ;)

  Det är ju lite dum tid på fredagkvällen, men jag kanske spelar in den, om jag kommer ihåg... annars får jag väl sikta in mig på reprisen på måndag.

  SvaraRadera
 6. Jag försökte hitta kunskapskanalens program online, men misslyckades. Så dumt. SVT lägger ju upp många av sina program så man kan se dem när det passar. :-(

  SvaraRadera
 7. Lena, du får börja mejl-bomba SVT eller starta en nätkampanj eller nåt! ;D Fast jag vet inte om de har tid med det nu när det är så mycket med tv-licenser...

  SvaraRadera
 8. Det måste jag se, låter högst intressant.

  SvaraRadera