10 oktober 2006

Höst i Paradiset


13 kommentarer:

 1. Vilka vackra höstkort!

  När solen skiner är hösten en fin årstid i Sverige. Men det rusket vi har här kan jag vara utan!

  SvaraRadera
 2. Anna malaga10 oktober, 2006

  Âââââhhhh....jag vill gâ pâ skogspromanad!!
  Jag riktigt känner doften av trä, fuktiga löv och murna stubbar.

  SvaraRadera
 3. Svensk höst, vad härligt!
  Ibland är Sverige minst lika fint (eller finare) än utlandet. Och ibland är det svårt att lägga märke till och upskatta det som man har precis framför näsan.

  SvaraRadera
 4. Vackra höstbilder. Jag håller med Nadia , ibland är Sverige minst lika fint som utlandet och jag har inte alltid uppskattat det som jag borde. Men nu efter ett år i Madrid uppskattar jag det sjukt mycket. Något jag inte kommer att sakna från Madrid är trafiken

  SvaraRadera
 5. Och jag som befinner mig i Sverige och inte vill ha höst, tycker inte alls att det känns lockande som ni andra utlandssvennar.... ;)

  SvaraRadera
 6. Så här långt tycker jag att det har varit helt underbart, soliga fina höstdagar och vackra färger i naturen... men senast i början av november vill jag bara fly. Regn och slask och mörker som lägger sig överallt och nästan kväver en. Det är vedervärdigt! Men jag vill inte tänka på det än. :)

  SvaraRadera
 7. Such lovely pictures and scenery! Made me homesick for my grandparents farmhouse that is still there, in Eastern Finland, in the middle of the woods. A peaceful place where my soul always rests. :-)

  SvaraRadera
 8. "Sipriina said: My soul rests"
  A beautiful expression and exactly what I feel while walking calmly in that deep forrest. It´s so relaxing. :)

  SvaraRadera
 9. Bor du i södra Sverige, Johanna? Annars lär du ju slippa slasket. :) Det var väldigt stora skillnader mellan vad vi tyckte om vintern, när jag bodde i Uppsala. De som kom från Syockholm och neråt (Uppsala, Halmstad, Malmö, Göteborg osv) avskydde vintern för de påstod att det bara var slask. Jag (Falun) och andra (Gävle, Umeå, Kiruna) förstod inte vad de pratade om. Vi älskade vintern, med massor av snö. Man har olika upplevelser av vintern tydligen. :) (Och nej, jag gillade inte heller vintern i Uppsala, bara de få dagarna då det varkligen var massor av snö, vitt, utan slask.)

  SvaraRadera
 10. Jag bor en bit utanför Stockholm och kommer med andra ord inte undan slasket. Det tråkigaste med att bo här är just att det blåser nästan jämt och att vi alltför sällan har riktig vinter som norröver. Innan jag flyttade hit bodde jag på en mindre ort med kalla härliga vintrar med glimrande och gnistrande snödrivor... Nej, nu blir jag för nostalgisk! Jag tycker om vinter men den är för lång, ett par månader vore lagom för mig. November skulle jag skippa helt om jag kunde.

  SvaraRadera
 11. Very pretty house you have.... or is it a house your're dreaming of? I wouldn't mind a little place of paradise like that...in the woods. Nice and peaceful.

  Jaana

  SvaraRadera
 12. P.S. Is that candle holder in picture 2 from Ikea? I have 2 just like it..

  How cute!!!

  Jaana

  SvaraRadera
 13. Jaana, the house is not mine. I really wish it was. The place is a nature reserve called "Paradise". Some people I know live nearby and we enjoy strolling around the area. There are several routes to wander, two small lakes, a couple of cottages where you can spend the night etc.

  I don´t know anything about that candle holder in the shelter. I guess some wanderer has left it there. I took that picture because of that guest book. Many people who had passed by that place had written their names in the book, where they come from and the length of their route.

  SvaraRadera