16 oktober 2006

Tema: språk

på Kunskapskanalen ikväll kl. 20:00. Dagens tablå kan du läsa här.

Språket som arena
Vad gör vi med svenska språket just nu? Och vad gör det svenska språket med oss? Gäster är Ebba Witt Brattström, professor i litteraturvetenskap, författare och språkdebattör samt Martin Gellerstam, huvudredaktör för svenska akademiens ordlista.

8 kommentarer:

 1. Det låter intressant!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Det skall jag försöka komma ihåg att titta på.
  hälsn
  Gunnar

  SvaraRadera
 3. Synd att man inte är där och kan gå, men det låter onekligen intressant! Du är fantastiskt duktig på att tipsa så att man verkligen önskade att man bodde i Stockholm ;)

  SvaraRadera
 4. Haydee: Ja, det är väl nåt för en blivande lärare. :)

  Gunnar: Det var så lite så. Och välkommen hit! Kikade lite snabbt på er hemsida och hittade massor med fina bilder och annat spännande. :)

  Linda: Den här gången räcker det med att sätta sig i tv-soffan. Jag hinner tyvärr inte se eller göra allt jag tipsar om heller men ambitionen finns... Ärligt talat, är det så synd om dig som det låter? ;D Du måste ha ett fantastiskt utbud av aktiviteter därborta.

  SvaraRadera
 5. Fast nu kom jag att tänka på att Kunskapskanalen nog är något jag inte kan titta på. Var det så att man behöver digibox eller något motsvarande ? =/

  SvaraRadera
 6. Jag vet faktiskt inte. Det är mycket möjligt. Mitt bostadsbolag har det i sitt basutbud så jag behöver inte bekymra mig. Du kan ju försöka få in kanalen och se om det går.

  SvaraRadera
 7. Jag gillar verkligen din "ordfoljetong"! Kul att lara sig mer om ord och kanske ocksa fler ord.

  SvaraRadera
 8. Tack Nadia! :) Det vore kul att plugga mer språkhistoria. Jag kanske gör det när jag hamnat i gungstolen. :D

  SvaraRadera