8 november 2006

Blogger-frågor

Anna i en kommentar:
"Ah, jag hade en beta-frâga ocksâ: kan man bara byta till beta om man har blivit "inbjuden"? Jag ville byta, men lyckas inte hitta nâgon blâ kvadrat... men jag är verkligen inget datasnille *s*"

Jag är inget datasnille heller... det mesta har jag lärt mig via trial and error. Det är ett tag sedan jag bytte till beta-versionen men då var det bara en liten del av bloggarna som kunde byta. Det verkar gälla fortfarande:

"The Blogger in beta program is going to start out small, so only a low percentage of people who log in to Blogger will see the option to switch over. If you're one of them, you'll see a blue box in the sidebar of your dashboard highlighting the new Blogger in beta."
Som jag berättade för Nadia i inlägget om etiketter så var jag tvungen att lägga in alla mina länkar i mallen igen och uppdatera mina inställningar. Det var lite pyssel med det. Jag har alltså ett mellanting mellan den nya och gamla eftersom jag inte har uppdaterat "template" = mall (vågar inte) så jag får greja och pilla lite fortfarande. Velar mellan att uppdatera mallen och att starta en helt ny blogg i beta-versionen. Den är mer användarvänlig på många sätt. Vore intressant att höra hur det funkar att uppdatera mallen, om någon av er har gjort det.

7 kommentarer:

 1. Âh tack!! Dâ väntar jag tills jag fâr en blue box dâ. Eller startar en nu blogg. Tack för svaret.

  SvaraRadera
 2. Jag har uppdaterat mallen, men har inte beta-blogger. Jag sparar bara länkarna, så är det bara och byta sen. :) Good luck!

  SvaraRadera
 3. Åh, en vacker dag ska jag byta min webblogg till en blogger-blogg istället. Verkar så mycket roligare med alla inställningar man kan göra :P. Men jag är en idiot då det kommer till allt vad html och kodning heter (jag vet inte ens om det är det man sysslar med :P). Mina försök hittills att skaffa mig en snygg blogger-blogg har bara slutat i haveri, och jag håller mig nu till det mer opersonliga, men lättförståeliga för en internet-dummie som mig.

  SvaraRadera
 4. Med hjärtat i halsgropen gjorde jag det... och det gick bättre än väntat. Ser lite annorlunda ut än tidigare men helt ok. Tappade min besöksstatistik så den måsta jag "fiska upp" på något sätt. Och så ska jag väl "polera" bloggen så jag får den som jag vill ha. :)

  Linda, med beta-blogger behöver du inte kunna html och sånt, det är det som är det fina med kråksången eller vad det nu heter... ;)

  SvaraRadera
 5. hej hopp, dufrågade mig om politiken här. jag är ju själv totalt ovetande, politik intresserar mig noll tyvärr. ( jag brode bättre mig) så jag frågade maken vad de stod frö och vad skillnaden var, o inte ens han visste!
  Så tyvärr, inget bra svar där... om det blir ngåra bra förändringar, det vete tusan, vi hoppas det :)

  SvaraRadera
 6. Tack, brazilian Linda, för att du tog dig tid att svara i alla fall. :)

  SvaraRadera
 7. Nu är det gjort, uppdateringen av mallen alltså. Vad tycks? Jag är rätt nöjd med resultatet, men jag skulle vilja ha spalten med text lite smalare. Tror att den skulle vara enklare att läsa då. Finns det någon vänlig själ som vet hur man löser detta? Antar att man får själv greja till det i mallen, men jag vet inte hur man gör.

  SvaraRadera