3 november 2006

Pumans dotter

Jag har tidigare nämnt boken/filmen Pumans dotter här på min blogg. Häromdagen när jag googlade på boktiteln hittade jag en sajt om henne. Hon finns inte längre. Hon miste livet endast 31 år gammal i samband med en graviditet pga brist på sjukvård. Det som är en självklarhet för oss här i Sverige är ett mycket vanligt problem för kvinnor i tredje världen.

4 kommentarer:

 1. Jag minns att jag sag filmen da den kom ut och tyckte da att den var oerhort spannande och bra, sorgligt att huvudpersonens eget ode inte var ljusare an filmens.

  SvaraRadera
 2. Mitt bibliotek hade inte filmen så jag fick beställa den från annat håll men jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan jag får den.

  Jag blev både bedrövad och förbannad när jag läste om hennes öde. Hon inte bara dog alldeles för tidigt utan också lämnade fyra små barn efter sig. Det är skamligt att vi inte ser till att alla människor på jorden får ett drägligt liv!

  SvaraRadera
 3. Hej! Vet du var det ar mojligt att fa tag i filmen? Jag befinner mig nu i byn Yalambojoch, som boken handlar om, men vill garna bestalla filmen for att visa eleverna pa skolan har. Du kan maila migom du vill:
  andreahertzberg@hotmail.com
  tack!
  Andrea

  SvaraRadera
 4. Hej Andrea! Jag mejlar dig. :)

  SvaraRadera