27 januari 2007

Det är farligt att leva

Ibland undrar folk hur jag vågar resa iväg till Långtbortistan men då påminner jag dem om att sannolikheten att bli påkörd eller råka ut för en annan olycka här hemma är större än att det skulle hända mig något livsfarligt på resande fot. Att leva är farligt men för den skull kan man ju inte sluta leva. För mig är kvalitet en mycket viktigare måttstock på ett bra liv än kvantitet. Jag vill ta vara på de dagar jag har till förfogande. Man vet aldrig när det tar slut. Oj, vad klyschigt det blev nu men samtidigt så sant!

Kulturbloggen undrar om/hur livet skulle förändras om vi var mer medvetna om att vi ingenting vet om morgondagen. Jag är helt övertygad om att det skulle påverka oss och våra prioriteringar positivt. När en svår sjukdom eller plötslig död drabbar någon i vår närhet får vi en brysk påminnelse om vår egen dödlighet. Det i sin tur höjer livskvaliten på längre sikt när vi inser att livet inte varar för evigt. Men vi glömmer fort och behöver påminna oss själva om och om igen.

Gör någon glad idag, om det så är bara dig själv!

5 kommentarer:

  1. Hej Pumans dotter - vilken spännande och innehållsrik blog!
    Så hit kommer jag på besök fler gånger.

    Ugh,
    Inkan
    (Gaupas dotter)

    SvaraRadera
  2. Yusulpayki! (tack på quechua, inkans språk)

    Tack Inkan! Roligt att du hittade hit. Gaupa? Googlade för att få en förklaring: lodjur på samiska. Man lär sig något nytt varje dag. :)

    SvaraRadera
  3. Vilket är ditt "bästa gör-någon-glad" tips???
    Även om det gäller DIG själv.. :)

    SvaraRadera
  4. Oj, det var en svår fråga! Inte svårt att komma på tips, men att välja den bästa av dem... :)

    Jag blir glad av omtanke - som t.ex. igår när jag blev bjuden på lunch av en person som jag hade känt i ett par timmar... och utan någon speciell anledning.

    Jag blir också glad av att göra någon annan glad. Det är smittsamt som sjutton! ;)

    Om jag vill skämma bort mig själv lyssnar jag på bra musik. Det är ren lycka.

    Kom gärna med ditt eget bästa tips!

    SvaraRadera
  5. Neeej, men vad kul att du kommenterade på min blogg!! Undrade just häromdagen var den där roliga bloggen med alla frågorna var! Hade slarvat bort den av misstag.

    SvaraRadera