15 januari 2007

Madrid nästa!

Min favoritstad i Europa är Madrid, utan konkurrens. Thérèse på bloggen Betraktelser från omvärlden, som har bott där tidigare, har skrivit ett antal inlägg. Här ett kanonbra inlägg om denna underbara stad. Piggar upp en grådisig och trist dag som denna! Om reskassan är för tunn efter julens utsvävningar kan du alltid trösta dig med Mimos smarriga tapas-recept. Testat och betygsatt med MVG!

10 kommentarer:

  1. Min favoritstad var också Madrid tidigare...nu tror jag dock att den är på väg att slås ut av Buenos Aires.

    Håller med om att thereses guide verkligen var jättebra och heltäckande!

    SvaraRadera
  2. Tack , tack vad fint skrivet. Vad glad jag blir. Längtar också till Madrid en sån här grå och blåsig dag

    SvaraRadera
  3. Du gissade rätt också, det är min dotters huvud man ser vid björnen

    SvaraRadera
  4. Nadia, dina BA-kort är suveräna! Jag har funderat mycket på Argentina och Chile som nästa resmål i LA och din blogg visar bara att jag är på rätt spår.

    Thérèse, the pleasure is all mine!

    P.S.Jag la till receptet på räkor också för att det passar så bra till Madrid-temat.

    SvaraRadera
  5. Madrid, den enda stad där jag blivit rånad.
    Men jag blev så arg när rånarna försökte rycka min väska att jag skrek så högt att han tappade väskan.
    RS
    kulturbloggen.com

    SvaraRadera
  6. RS, det var jättetråkigt att höra! Men man får inte glömma bort att det är storstad och det kan hända saker om man är på fel ställe vid fel tid. En kompis till mig har rest runt "hela världen" och det har aldrig hänt henne några allvarligare saker. Hon blev rånad i Stockholm för ett antal år sedan.

    Och visst är det mycket droger och elände i Madrid, i alla fall i vissa stadsdelar, men jag är inte så insatt i den biten så jag kan egentligen inte diskutera det.

    SvaraRadera
  7. Pumans dotter; Ja, Buenos Aires far man for allt i varlden inte missa. Santiago kan man skippa men det finns manga andra fina stallen i Chile, speciellt kring kusten.

    SvaraRadera
  8. Jag har hört många positiva kommentarer om Chiloé-ön (i Chile) och den lär hamna högt upp på listan.

    SvaraRadera
  9. Jag har ocksa hort att Chiloe skall vara valdigt speciellt och fint. Tyvarr ligger det ruskigt langt bort fran Santiago.

    SvaraRadera
  10. Ja, det är sant. Det är som bekant ett vääldigt avlångt land. Det vore kul om du skrev om fler chilenska pärlor. En turistguide är alltid "bara en turistguide" och på nåt sätt är tipsen från de lokala och tidigare resenärer mycket mer värdefulla.

    SvaraRadera