11 februari 2007

Alla hjärtans dag

närmar sig och det är många som gnuggar sina händer. Själv tänker jag låta dagen passera utan att handla varken gelehallon, choklad eller blommor. Jag gör som jag brukar: uppvaktar mina närmaste när jag känner för det, oavsett vad det står för siffror i almanackan. Kram på er!

P.S. Om du ska köpa rosor, köp rättvisemärkta!

7 kommentarer:

  1. Å, äntligen en klok människa! ;) Jag tycker faktiskt att hela idén med alla hjärtans dag är kommersialiserade fjantigheter, och precis som du skriver kan man uppvakta sin vänner när man vill. Det blir dessutom mycket roligare, för då blir det mer som en överraskning! Alla hjärtans dag innebär mest en massa krav på att man MÅSTE göra något "gulligt", och då blir det egentligen inte alls speciellt roligt.

    Snygg design på bloggen förresten!

    SvaraRadera
  2. Helt rätt. (Fast idag RÅKADE jag köpa en minichokladask format som ett hjärta som jag ska skicka till en kompis, var tvungen.) Alla singlars dag heter dagen för övrigt. ;)

    SvaraRadera
  3. Elisabeth: Visst är vi smarta. ;) Håller med dig, överraskningsmomentet är klart underskattat!

    Barajagjohanna: Så det kan bli ibland! ;) Alla singlars? Det har jag faktiskt aldrig hört. I Finland kallas Valentines day för "Ystävän päivä" = Vännens dag.

    Susanne: Skönt att ni har slopat "rostävlingen". Det är ungefär lika dumt som att välja balens kung och drottning. Det bara trissas upp mer och mer för varje år.

    SvaraRadera
  4. Rättvisemärkta rosor? Hurra vad bra. ALLT borde vara rättvisemärkt. Det borde inte ens finnas något som hette det, för det borde vara så självklart att allt var det att det inte ens skulle behöva påpekas...
    "Och i en perfekt värld..."

    SvaraRadera
  5. Visst är det bra med rättvisemärkta rosor tills alla fattar att även ecuatorianska bönder (Ecuador exporterar mest rosor i hela världen fick jag höra när jag var där för några år sedan) ska ha drägliga arbetsvillkor och inte ska behöva utsätta sig för en massa växtgifter och annat s**t. De får inte ens ordentligt betalt, trots att de äventyrar sin hälsa, eftersom mellanhänder snor åt sig största delen av pengarna som vi betalar för rosorna.

    SvaraRadera
  6. Haha, förra året kom jag på att dagen minsann snarare är "alla singlars dag", och så är det ju. En dag som får alla ensamma att känna sig ännu mer ensamma.

    SvaraRadera
  7. Johanna, det kanske är så, men jag tycker att det låter mycket roligare med Alla vänners dag. :)

    SvaraRadera