8 april 2007

Sanningens ögonblick - Elvis och jag

Kvällen var perfekt. Löven på den blommande hibiskusbusken susade av en svag bris som kändes behaglig och svalkande efter en lång dag i den starka solen. De färggranna fåglarna kvittrade förtjust till varandra i den brunkande trädgården. Doften av underbar mat letade sig ut från det lilla köket och snart dignade middagsbordet på innergården av alla läckerheterna. Hummern var utsökt och sällskapet mycket trevligt hemma hos charmige Elvis (med efternamnet Turiño Vilvas) och hans kära fru Marely på Francisco Cadahía-gatan No. 120 i den underbara kolonialstaden Trinidad på Kuba. Familjen har en casa particular (typ pensionat som har tillstånd av staten att ta emot turister och får ersättning för det) som Elvis driver medan Marely arbetar som lärare. I familjen ingår tvillingpojkar och två nyfikna taxar. Kan varmt rekommendera dig att bo hos dem om du har vägarna förbi Trinidad. Om jag fick välja skulle jag hellre uppleva detta igen än äta middag hos the Presley´s på Graceland.

Med uteslutningsmetoden kan man alltså konstatera att jag inte har kört bil, vare sig med eller utan körkort, i Bolivia. Min självbevarelsedrift är starkare och lusten att leva väger tyngre än så. Ta en titt på Dödens väg och helt plötsligt är det inte så svårt att förstå. Nej men allvarligt talat, trafiken i storstäderna dödar många människor och är det största hotet för en turist... inte att dö av någon svår sjukdom eller att bli rånad och kidnappad eller att bli utsatt för andra brott.

10 kommentarer:

  1. Köra bil i Bolivia är väl knappast något att rekommendera för den som inte är van tror jag. Jag har bara kört i andra europeiska länder och e kort sträcka på en liten mycket lite trafikerad indisk väg. Annars skulle jag inte gärna köra i Indien , förutom att trafiken är kaotisk har dom vänstertrafik också. Jag har aldrig kört i vänstertrafik och ska jag göra det skulle jag föredra att göra det i något land med lugnare trafik än Indien.
    Natruligtvis kör jag med körkort ;)

    SvaraRadera
  2. När jag åkte på Dödens väg hade vi en chaffis som var uppvuxen i Los Yungas (i Coroíco) och hade kört den vägen i 20 år. Dessutom jobbade han som taxichaufför i La Paz så bättre meriter kan man nog inte ha.

    SvaraRadera
  3. Låter som en bra merit ;) Jag visste väl att det inte var "den riktiga" Elvis. Men den kubanska Elvis var säkert minst lika trevlig , ja kanske t.o.m trevligare.

    Jag har ju glömt bort att jag ska bli bloggmiljonär. Ska klura lite så hoppas jag du snart får min motivering till varför du ska välja mig. Antar att det anses som fusk att muta domare med en del av den evtuella vinsten ;)

    SvaraRadera
  4. Det var en ny variant. TVÅ falska...

    SvaraRadera
  5. Thérèse: Han var himla mysig faktiskt! Hela hans familj var supertrevlig.

    Jag började smått undra om du har glömt bort tävligen. Tänkte slänga iväg en påminnelse när det börjar närma sig. Än så länge är det ju en månad kvar så ingen panik. :)

    Niklas: Jag förstår att det är bittert... men det är bara EN som är falsk och det är bilkörningen. ;) Jag HAR ätit middag hemma hos Elvis... ingen Presley eller ödla iofs men det påstod jag aldrig heller.

    SvaraRadera
  6. Tjenare...

    Idag vid mitt frukostbord, så gör Nelson Mandela, Olof Palme, Marilyn Monroe och John Lenneon mig sällskap till frukost.




    Ja, vaddå´rå - jag har nyss döpt mina köksstolar...

    Nä, det håller inte - du hade två falska.

    SvaraRadera
  7. Haha, så kan man också se det, kanske... men jag gör det inte. Men eftersom jag anar att du är rätt envis tänker jag inte säga mer om det. Hälsa Marilyn att hon ska stå på sig så att ingen sätter sig på henne! ;D

    SvaraRadera
  8. Niklas - haha visst du har en poäng men jag tycker det är en aning långsökt. Den kubanska killen Pumans dotter åt middag med hette ju Elvis. Dina stolar kan du ju hitta på nya namn åt flera gånger om dagen om du vill. Den här killen i Trinidad på Kuba heter ju Elvis från vaggan till graven. Inte konstigare än att Pumans dotter skulle sagt att hon ätit middag med Therese och hon och jag gjort det någon gång.
    Intressanta samtal det verkar kunna bli vid ditt frukostbord förresten.

    SvaraRadera
  9. Thérèse, så resonerade jag också. Jag har ju inte döpt om någon.

    Skulle hemskt gärna vara en fluga i taket ovanför Niklas frukostbord!Tänk er, alla människor... *asg*

    John: Nelson, could you pass me a peace of bread, please.
    Marilyn: Put some honey on it and it´ll taste more delicious.
    John: All I want is to give peace a chance.
    Olof: Politics is to want something. Did you sleep well, Marilyn?
    Marilyn: Oh yes. It's not true I had nothing on, I had the radio on.
    Nelson to Marilyn: If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his language, that goes to his heart.
    Marilyn: I know, I know. Good girls go to heaven and bad girls...
    Niklas: BTW, where´s Elvis?
    All in one voice: He´s still sleeping. He ate dinner with some deceitful cat woman and now he´s in heaven.

    SvaraRadera