21 juni 2007

När solen står i zenit

söker sig Puman till skuggan för att svalka sig och vila. Midsommarstång och små grodor känner hon inte till, och bryr sig inte heller om sill och nubbe, men vilan är välbehövlig och efterlängtad. När natten åter är längre än dagen smyger hon försiktigt fram från sitt gömställe och utbrister ett skrik (ett Månadens inlägg, kan hända...). Lev väl, mina vänner!

11 kommentarer:

  1. Även utan sill och nubbe så önskar jag dig en underbar midsommar :-)

    SvaraRadera
  2. Hoppas du får vila ut! Det behöver du så väl! KRAM

    SvaraRadera
  3. Hm, jag tycker att Puman är klok som strunar i den där midsommarstangen och de sma grodorna. ;) (Och för den delen sillen och nubben - det är ju inte ens gott...)

    SvaraRadera
  4. Bryr hon sig inte om midsommar? I så fall vill jag utbrista: TACK GUD FÖR ATT DET FINNS FLER!

    I år ska jag dock se något sorts traditionellt dalafirande för första gången i mitt liv, det ska bli trevligt. Men sill och nubbe har aldrig varit min grej Ungefär som högtider överhuvudtaget.

    SvaraRadera
  5. lev väl du med! jag ska ha en glad midsommar. :-)

    SvaraRadera
  6. ...och Puman vilar 20 timmar om dagen, sâ du har en hel del att ta igen ;-)
    Ha det skönt!

    SvaraRadera
  7. Hyvaa Juhannusta sinulle sinne yottoman yon maahan!

    SvaraRadera
  8. Emma: Tack detsamma! Hoppas att du har haft lite roligare väder. Lite duggregn gör iofs inte så mycket. Jag har fått vara ute mycket men det blev inte så mycket vilande i skuggan... Det var ju "skugga" överallt. ;) Ser framemot det soliga vädret imorgon.

    Tack Sobri! Många kramar till er alla! Pussa F lite extra från mig.

    SvaraRadera
  9. Elisabeth: Puman är ett klokt djur! ;D Själv vill jag inte avstå från sillen men nubben saknar jag inte, varken till jul eller midsommar.

    Johanna: Härligt att vi är fler, att nån förstår! ;D Där är vi nog väldigt lika! Sill tycker jag iofs om, men jag skulle inte riva upp himmel och jord om det inte fanns på bordet på midsommarafton. Jag är inte så mycket för traditioner heller. Om jag nån gång känner mig "osvensk" så är det när grodorna hoppar runt midsommarstången, hehe. Så här års räcker det gott med lite smarrig sommarmat och trevlig samvaro. Då är jag nöjd.

    Spännande med en riktig dalamidsommar! Det vore kul att uppleva! Du kanske fotar så man får se...

    Vargakvinnan: Underbart! Sköt om dig och lilla vargadottern!

    SvaraRadera
  10. Anna: Åh, vad jag har sovit... tio timmar i natt! Det var länge sedan sist. Känns riktigt lyxigt! Sover jag lika mycket natten till sönda´n så blir det ju 20. Hittade ingen skugga där jag var så det blir till att räkna nätterna istället. Utan blommor under kudden dock. ;)

    Sipriina: Sitä samaa myös Sinulle ja perheellesi! Toivottavasti teillä satoi vähemmän. :)

    SvaraRadera
  11. Om jag fotade...? Självklart. :)

    SvaraRadera