4 juli 2007

Ordlös onsdag - Ansvar

19 kommentarer:

 1. Vilken söt liten pojke!

  Jag gillar bilden jättemycket! Var har du tagit den nånstans?

  SvaraRadera
 2. Vilken fin bild. Jag får känslan av Guatemla. Har jag rätt?

  SvaraRadera
 3. Haydee: Vad roligt att du tycker om bilden! Det är faktiskt en liten tjej och hennes storasyster som är 12 år gammal.

  Thérèse: Tack! Det skulle kunna vara Guatemala, men det här kortet är taget i Chiapas (Ocosingo, närmare bestämt) i södra Mexiko.

  SvaraRadera
 4. Jättemysig bild!!!! Skulle kunna vara härifrån med, för även här har flickorna ansvar för sina småsyskon från en väldigt tidig ålder.

  Tack för att du vill vara med i Ordlös Onsdag!

  SvaraRadera
 5. Hoppsan! Jag är helt enkelt jättedålig på att se om små barn är pojkar eller flickor. Men vacker bild i alla fall.

  SvaraRadera
 6. Nejma: Nöjet är helt på min sida! :)

  Av någon anledning ser jag ett röd- och naturvitrandigt tygstycke framför mig... Har för mig att syskonen (eller mammorna) bär bebisen på ryggen i Marocko?

  Haydee: Det är inte så lätt att se på den här bilden. Kunde ha tagit fel själv också, men nu råkar jag veta.

  SvaraRadera
 7. Så vackra barn och en underbar bild!

  SvaraRadera
 8. Vilken söt unge! Fast storasyster ser lite trött ut... en tung börda i dubbel bemärkelse.

  SvaraRadera
 9. Jo, ansvar får verkligen barnen i Mexiko och Centralamerika ta. Barnen förresten, det är oftast bara flickorna som tar hand om småsyskonen när mamman är upptagen med annat. Fast så var det ju även här i Sverige för en sisådär 50 år sedan.

  SvaraRadera
 10. Pumita, jo, oftast bär kvinnorna barnen på ryggen, i stora randiga tygstycken eller badhandukar. Men det blir allt vanligare med olika sorters bärselar och då hänger barnen som trasdockor på framsidan istället. Jag tror ryggvarienten är bekvämast för både mamma och barn. Fast bärsjalar verkar vara den allra bästa varienten men har inte nått hit ännu.

  SvaraRadera
 11. Ah, vilka fina människor!

  SvaraRadera
 12. Hej
  Mysig bild!Barn är härliga var än i världen dom finns.
  :)

  SvaraRadera
 13. Fin bild - och passande rubrik med "ansvar".

  SvaraRadera
 14. Milda makter, Bim, Magnolia: Tack!

  Anna: Storasyster ser verkligen trött och ledsen ut. Egentligen var hon mycket gladare än vad hon verkar. Hon blev allvarlig så fort jag tog fram kameran. Annars log hon mest hela tiden. Pratade inte så mycket, men svarade på tilltal.

  SvaraRadera
 15. Susanne: Pojkarna hade andra sysslor utanför hemmet. De gick inte och rullade tummarna heller. Dagens ungar (i Sverige alltså) får/vill inte ta ansvar på samma sätt... både på gott och ont, för att de vill också vara delaktiga och känna sig viktiga.

  Nejma: Mm, det hade jag för mig. Det här barnet är rätt stort, men mindre barn göms helt och hållet i det där tygstycket så att de kan sova i lugn och ro.

  Barajagjohanna: Ja, de var verkligen fina. Jag är riktigt avundsjuk på deras färger och de mörka ögonen.

  Gunnar: Människor (barn eller vuxna, spelar ingen roll) är väl inte så olika, oavsett var de bor.

  Elisabeth: Egentligen skulle man väl inte satt någon rubrik, eftersom det skulle vara ordlöst, men jag tyckte att det passade så bra.

  SvaraRadera
 16. Vad innebär ordlös onsdag?

  SvaraRadera
 17. Sobri: Det är en "bildkedja". Bloggen Nejma i Marocko startade kedjan och länkar till alla bilderna (och de som deltar, länkar till henne). Det ska alltså vara ett inlägg med en bild och inga ord, förutom i kommentaren. Om du klickar på länken under det här inlägget, kan du läsa mer hos henne.

  SvaraRadera