3 juli 2007

Bokmärken

Såg fina bokmärken hos Nadia och tänkte genast att jag måste lägga ut några egna. Den i mitten är från Chile, som synes, och de andra två från Mexiko. Till vänster indianhövdingen Pakal och till höger symbolen för september, min månad, i mayakalendern. Jag håller på att läsa Karen Blixens bok Skuggor över gräset (Sombras en la hierba), berättelser från en kaffefarm i Kenya.

13 kommentarer:

  1. Vad fina de var! Den till höger tycker jag mest om. :)

    SvaraRadera
  2. Oj, vad seriösa ni är! Jag har inte använt bokmärken på många år - förutom ett jag fick på Pocket Shop... När jag var barn gjorde jag ett eget i skolan, jag plastade in bilder på bäbisar, hahaha (älskade bäbisar). Numera blir det med nån pappersbit, lapp eller så...

    SvaraRadera
  3. Tack Haydee! Själv är jag väldigt förtjust i den där Pakal-bilden.

    Johanna: Seriös? Mooiii?! ;) Jag använder inte bokmärke, det är bara roliga souvenirer... och sedan ligger de mest i någon skrivbordslåda. *skäms* Allra bästa bokmärket är faktiskt en liten post it-lapp! Den ramlar inte ur när man har boken i ryggsäcken. Det är så jobbigt om man måste bläddra och leta hur långt man hade hunnit läsa. Jag skulle aldrig aldrig! vika ett hörn... trots att jag mest läser pocketböcker.

    SvaraRadera
  4. Det längs till vänster var väldigt snyggt. Ska vi byta ? ;)

    Johanna: I ärlighetens namn använder jag inte bokmärkena särskilt mycket när jag läser böcker. Föredrar sådana där små post it lappar, jättepraktiska! Försvinner inte eller glider ur boken och kan användas hur många ggr som helst.
    Fast riktiga bokmärkena är ju fina att titta på & kul souvenirer.

    SvaraRadera
  5. Pumita: ha,ha...ditt inlägg hade inte kommit upp när jag postade min kommentar. Vi tänker tydligen rätt lika :)

    SvaraRadera
  6. Pumita: ha,ha...ditt inlägg hade inte kommit upp när jag postade min kommentar. Vi tänker tydligen rätt lika :)

    SvaraRadera
  7. Nadia: Där ser man! Vad har du för färg på dina? ;D Mina är små gula eller lite större rosa. Hemsk färg den senare, men ok, de fyller sitt syfte.

    P.S. Om jag var du, skulle jag inte byta! ;D

    SvaraRadera
  8. Har du sett dom där post it lapparna som är gjorda av ett slags mjukt plats och dessutom är lite mindre i storleken? De är mina favoriter! Klistret är lite bättre, storleken är perfekt och materialet gör att de inte böjs. Rekommenderas varmt :)

    SvaraRadera
  9. Jaa, vilket bra tips! Mycket bättre än vanligt papper. Har jag aldrig tänkt på. Såna har jag på jobbet, men har aldrig behövt hemma... fram till nu. :)

    SvaraRadera
  10. Fina!!

    Jag skulle heller aldrig vika ett hörn.... *titta, en mâs*

    SvaraRadera
  11. Okej, ni är inte så seriösa då... :)

    Jag skulle heller ALDRIG vika hörnet i boken, det spelar ingen roll om det är pocket (det är nästan bara pocket jag läser), det blir så fuuult.

    SvaraRadera
  12. Jag var inne på en stor bokhandel i Stockholm för någon vecka sedan. Jag skulle ge bort en bok och ville då lägga i ett bokmärke. Det fanns ett i plast (som ett stort plastgem ungefär) eller så kunde man välja någon pappvariant med katter på.
    Det hade varit bra mycket trevligare med något av de du visar.

    SvaraRadera
  13. Anna: Fy på dig! ;D
    Och gaviotas (måsarna) bara blir fler och fler... Hör nästan hur de skriker.

    Barajagjohanna: Preciiiis! Säg det lite högre så Anna hör också! ;D

    Christina W: Vad tråkigt! Var det Akademiska? Post it-lappar är kanske inte så roliga att ge bort heller. ;D

    SvaraRadera