1 juli 2007

Pablo Neruda och Paulo Coelho på SVT

Ikväll ska jag se en tysk dokumentär om den chilenske poeten och Nobelpristagaren Pablo Neruda. Programmet visas på tv2 och börjar kl. 22.10. Lite konstig planering, kan jag tycka, när SVT1 visar en dokumentär om den brasilianske författaren Paulo Coelho samma kväll. Det börjar kl. 23.25, alltså tio minuter innan programmet om Neruda slutar på grannkanalen. Tur att det finns video!

5 kommentarer:

 1. Jag hade faktiskt tänkt se men fastnade i telefonen istället. Fast jag ska erkänna att jag inte är något Coelho-fan , har bara läst Alkemisten och den tyckte jag var så där. Förstår inte allt prat omatt den är så fantastisk om jag ska vara ärlig. Jag kanske borde ge honom en till chans och läsa något annat av honom

  SvaraRadera
 2. Jag tittade på nästan hela dokumentären om Coelho, mycket intressant livshistoria måste jag säga. Visste inget om honom innan. Nu förstår jag bättre varför han har skrivit Veronica bestämmer sig för att dö, som handlar om mentalsjukhus. Han har själv varit inlagd vid tre tillfällen. Den boken var mycket gripande och sorglig.

  Jag har också läst Alkemisten och tyckte att den var bra. Fantastisk skulle jag inte säga, det är överord. Har också Once minutos och El Zahir hemma, men dom har jag inte läst än. Många säger att Pilgrimsfärden är hans bästa.

  Dokumentären om Pablo Neruda däremot tyckte jag var fantastisk. Den handlade inte bara om poeten utan gav en bild av Chile och det chilenska folket. Fotot var helt underbart! Se den om den kommer i repris.

  SvaraRadera
 3. Håller nog med Therese, åtminstone till viss del. För Alkemisten tyckte jag nog var en trevlig, enkel bok med ett fint budskap. Resten av Coelhos böcker känns emellertid så där lagom pretantiösa och lite väl urvattnade. Nej, bättre författare än Coehlo finns det allt.
  Men programmet om Neruda var fint. K-special dokumentärer brukar ju ofta vara lite konstnärliga.

  SvaraRadera
 4. Nadia: Visst, Alkemisten är inget litterärt storverk men jag uppskattar den just för budskapets skull. Allt som får en att reflektera över livets väsentligheter får pluspoäng av mig.

  SvaraRadera
 5. anne-marie körling23 juli, 2007

  missade det totalt, men det är båda två mycket intressanta personer och stora författare...dessa program repriseras väl inte...Anne-Marie

  SvaraRadera