21 juli 2007

Vad händer 2007-07-21?

Förutom världshändelser som Pumitas namnsdag (jag vet att jag är tjatig, nu ska jag inte nämna det förrän tidigast nästa år), det stora tågrånet med Jesse James 1873 och utgivningen av den allra sista Harry Potter-boken (Kulturbloggen har skrivit ett roligt inlägg om tillställningen där boken släpptes), firar Belgien sin nationaldag idag. Det var nämligen denna dag år 1831 som kung Leopold I tillträdde tronen i flamländarnas och vallonernas land.

Vadan detta plötsliga intresse för Belgien? Det beror på att landet inom en ganska snar framtid ska få celebert besök i form av en gul randig katt med stora trasiga öron... och det måste förberedas. Vad finns det för intressant i Belgien kan man fråga sig. Jag har precis påbörjat reseplaneringen och har hittills stött på följande saker: diamanter i Antwerpen, George Simenon, världsutställningar 1935 och 1958, Jacques Brel, gamla spetsar, René Magritte och Tintin. Och öl förstås. En mörk Leffe kommer att sitta fint. Nu ska jag ut på nätet och jaga nånstans att bo. A tout à l´heure!

8 kommentarer:

  1. Grattis på namnsdagen! :)

    SvaraRadera
  2. Grattis på dina namnsdagar! Vi har det lugnt här nu... festandet är över! Vi är trötta och slut!!! Ät en glass idag för oss och för dig! Du får nog äta många glassar idag... ;-)

    SvaraRadera
  3. Tack Haydee! :)

    Sobri: Tack! Det är kul att festa till ordentligt ibland, men rätt skönt när livet återgår till det gamla vanliga. Men ni kan väl inte avbryta så där helt tvärt, lite feststämning finns det väl kvar idag? ;D För min del räcker det med en glass, bara den är tillräckligt god!

    SvaraRadera
  4. Jovisst finns lite feststämning idag... Vi har haft en stilla grillkväll med goda vänner men inget märkvärdigt...

    SvaraRadera
  5. Brügge (hm, stavas kanske Brygge på svenska...) är en fin liten stad! Nu var det i och för sig evigheter sedan jag var där, men jag tror nog ändå att jag kan rekommendera ett besök där. Goede reis! :D

    Och grattis på namnsdagen!

    SvaraRadera
  6. Jaa, jag håller med dig, Brügge är fint! Jag brukar skriva med ü, rätt eller fel, vet jag inte. Jag var i Brügge för sex år sedan, bara över en dag så jag hann inte så mycket. Det var riktigt mysigt hursomhelst. Gent ligger lite närmare Bryssel så jag har funderat på att åka dit den här gången. Det blir antagligen två nätter. Tar gärna emot fler tips! :)

    SvaraRadera
  7. Grattis på namnsdagen till dig! Och till mig! :)

    SvaraRadera
  8. Tack detsamma, Johanna! :D

    SvaraRadera