6 september 2007

Dagens bildgåta

Vad innehåller det hemliga skåpet?

Uppdatering 2007-09-08
TADAA! Sesam öppna dig! Detta gömmer sig i det lilla skåpet.

36 kommentarer:

  1. En minibar? :)

    SvaraRadera
  2. Neej, inte helt fel men inte rätt heller.

    SvaraRadera
  3. Skor?

    Fast det verkar ju vara mycket långt ifrån minibaren, så det är säkert fel.

    SvaraRadera
  4. Nop... skåpet är så pass fullt att det är tveksamt om man skulle kunna trycka in ett par skor också. Barnskor i sånt fall. ;D

    SvaraRadera
  5. Det är ju en fläkt bredvid, eller en ventil... Kan det vara en ac av något slag??? Det är väl på ett hotellrum?

    SvaraRadera
  6. Sobri: En fläkt är ungefär lika långt ifrån en minibar som ett par skor... eller det beror på hur man ser det. Man kanske kan bli mer speedad oavsett vilken av dem man använder! ;D

    Lena: Det låter ju trevligt, men tyvärr fel.

    SvaraRadera
  7. Är det ett hotellkylskåp då?

    SvaraRadera
  8. Jag får nog vänta på ledtråd då... Det enda jag tycker det ser ut som i så fall är en diskmaskin, men det kan det bara inte vara...

    SvaraRadera
  9. Jag tror det är en telefon i lådan!
    Filla

    SvaraRadera
  10. Jag tror att lådan innehåller en telefon.
    Fila

    SvaraRadera
  11. Jag hade tänkt gissa på ett litet minikylskåp, men ser att det redan är gjort.

    Jag gissar istället på ett värdeskåp, alltså att ett låsbart värdeskåp finns inuti det skåp som syns... :-) Jag inser att det måste vara fel med tanke på att du skriver att det är fullt. Kan det vara en ismaskin... :-)

    Blir imponerad av din blogg som jag besöker för allra första gången. Jag kommer att återvända hit och läsa mer, bl.a om Ecuador. Min planering var att jag skulle göra en rundresa i det landet i höst, men den resa jag siktat in mig på blev inställd. Jag vill gärna ha en svensktalande guide, får ut så mycket mer av resan då.

    Mia

    SvaraRadera
  12. Hmm.. klurig fråga!

    Det ser ut som lådan står brevid ett fönster av något slag. En kikare eller teleskop?

    SvaraRadera
  13. Jag gissar på korrespondensmaterial!

    SvaraRadera
  14. Glasskåp? Alltså glas-skåp och inte glass-skåp. Ett skåp fullproppat med glas till minibaren. Då får inga skor plats ju. :-)

    SvaraRadera
  15. Is? Vatten?

    Det var svårt. Vilken innehåll kan motivera ett sånt tjusigt litet skåp??

    SvaraRadera
  16. Sobri: Ja, du får ge dig till tåls ett tag till men jag ger dig rätt på en punkt: skåpet står på ett hotellrum. Såna här gardiner skulle jag nog inte vilja ha hemma.

    Filla: Jag kan nästan se en sån där gammaldags telefon som man vevar framför mig... men nej, tyvärr fel. Välkommen till bloggen förresten! :)

    SvaraRadera
  17. Välkommen till Pumans dotter, Mia! Kul att du gillar bloggen.

    Synd att din Ecuador-resa inte blev av... eller den kanske blev uppskjuten bara. Landet finns ju kvar. ;) Jag har inte varit på Galápagos-öarna ännu och längtar tillbaka till fastlandet. Om du har några frågor, hjälper jag gärna till. Mejladressen är pumansdotter[kanelbulle] yahoopunktcom.

    Värdeskåp är ingen dum gissning, eftersom det är på ett hotellrum. Jag skrev tidigare att skåpet var fullt och då hoppas man förstås på pengar. ;D Neej, det har ju inte så mycket med minibar att göra.

    SvaraRadera
  18. En tv då? Eller uppblåsbar Barbara eller Berra? Hårtork? Potta?, eller två glas, en flaska mineral vatten samt hotellets informationsblad? Eller kanske, kanske, en brandstege som man kan slänga ut genom fönstret så att man kan evakuera i händelse av brand? Fast den borde varit väl synlig istället...

    SvaraRadera
  19. eller en liten julkrubba, eller religiös lektyr för resande? Kom igen nu.... Spill the beans!

    SvaraRadera
  20. Anna: I dessa tider när alla ska ha en platt tv som täcker halva väggen. Hhmm, det vore ju kul om man vill vara annorlunda. ;)

    Christel: Hehe, för att spana in vad hotellgästerna i skyskrapan mittemot har för sig... det låter som en amerikansk film.

    SvaraRadera
  21. Lox: Visserligen var jag på arbetsresa, men innehållet är mer förknippat till nöje (eller snarare njutning) än nytta.

    Susanne: Nej, några glas fanns det inte i det här skåpet men engångsmaterial.

    Annelie: Två gissningar på is och det är en kvalificerad gissning eftersom jag tidigare skrev att minibar inte var helt fel. Nu är det iaf så att den som har kommit närmast är Lena. Skåpet innehåller allt som behövs för att tillreda den ädlaste av alla drycker.

    SvaraRadera
  22. Karla: *asg* Kul med så många gissningar... Jag plitade ner svar samtidigt som du skrev din kommentar så nu kan du eliminera några av alternativen. Men jag måste säga att pottskåp hade varit lite annorlunda... på fönsterbrädan så där. Inga uppblåsbara saker heller, den servicen tillhandahölls iform att erotiska tv-kanaler som man kunde betala extra för i receptionen.

    Jag hade nog hellre sett en brandman komma upp på stegen... Nej nej, nu blev det fel! Jag menar inte istället för betalkanalerna utan istället för brandstegen i skåpet! ;D

    Julkrubba? Klosterbilderna kommer senare.

    Beans... Ja, du vet inte hur rätt du har! ;)

    SvaraRadera
  23. Kaffebryggare!!! Det är väl ändå det ädlaste av alla drycker! Kaffe!!! Det måste innehålla allt man behöver för att tillreda kaffe?????

    SvaraRadera
  24. Beans! Kaffe bönor!!! Det finns en coffee maker därinne!!! Och förmodligen teapåsar? Tell me!!!!

    SvaraRadera
  25. ett skåp fullt med möjligheter... en världsatlas, en ordbok, en vinflaska, en telefonlista, en dansmatta med fötter på så att man kan lära sig traktens danser, en doft av något nytt, ett användbart ord, ett plåster mot hemlängtan ifallatt, en karta över alla gatuhörn som skapar nyfikenhet, bra skor, penicillin, hostmedicin, en reskamrat... för mig är det ett magiskt skåp med ett magiskt innehåll... en möjlighet. Allt gott Anne-Marie

    SvaraRadera
  26. vattenkokare för att göra kaffe och kanske t om tea....

    SvaraRadera
  27. Sobri: Njaeoo, nästan rätt! Du får en guldstjärna och ett hedersomnämnande. :)

    Karla: Tepåsarna var rätt på den näst sista gissningen... tills du knäckte den! Gratulerar!

    Annemarie: Jag blir nästan tårögd när jag läser din kommentar (så blödig är jag... idag iaf). Det är mitt önskeskåp! Det måste jag skaffa mig omedelbart. Eller egentligen när jag tänker efter så tror jag att jag har en redan. Jag har bara inte tagit mig tid att rota i den tillräckligt ofta. Tack för att du påminde mig! :)

    SvaraRadera
  28. Var skåpet fullt med tepåsar???

    SvaraRadera
  29. sorbi: Nu förstår jag inte riktigt. Jag skrev att Karla hade rätt när det gällde tepåsarna... tills hon kom på resten av lösningen. Jag har länkat till svaret i inlägget. :)

    SvaraRadera
  30. Jaaaa, jag får skylla på mammahormoner... JAg är ju inte såhär blåst i vanliga fall... ;-)

    SvaraRadera
  31. Det säger du bara! ;D
    Kram!

    SvaraRadera
  32. Aha, samma funktion som en samovar alltså. :-) Fast inte riktig lika hög mysfaktor.

    SvaraRadera
  33. Just precis! Samovar låter mysigare men det här är väl en modern västeuropeisk variant. Jag dricker чай (te) max två gånger per år så jag vet inte så noga. ;)

    SvaraRadera