21 oktober 2007

Fadder på Plan Sverige

Jag surfade runt på Plan Sveriges hemsida och upptäckte att de har startat en ny sorts internetbaserat fadderskap: e-byfadder. Du får löpande information om byn som du stöder (6 de Febrero i norra Colombia) via sajten och kan ställa frågor direkt, diskutera med andra faddrar och skapa en egen sida där du berättar om dig själv och Sverige och kan lägga ut bilder om du så önskar. Det lät spännande. Det kostar bara 100 kr/månad att vara e-byfadder. Jag skulle hoppa på det direkt om det inte var så att jag redan har anmält mig som fadder till ett barn någonstans i Latinamerika.

Jag ska alltså skaffa ett fadderbarn till. Eftersom jag inte har några miljoner att bygga skola med som Henning Mankell får jag bidra med det jag kan. Nu har jag räknat mina surt förvärvade slantar och eftersom jag inte är så dyr i drift konstaterade jag ganska snabbt att jag har råd. Man kan ju inte mer än bo och äta sig mätt och lite till. Jag är inte intresserad av att samla pengar på hög eller att leva lyxliv. De pengarna kommer till mycket större nytta om jag hjälper ett barn till ett drägligare liv.

11 kommentarer:

 1. Grattis! Vad roligt med ett fadderbarn till! Vill höra om detta barn när du får besked om att du fått ett! :-)

  SvaraRadera
 2. Vad kul! Och spännande med tillökning ;-)

  SvaraRadera
 3. Hej
  Grattis till ett nytt fadderbarn!
  (Vi har själva ett fadderbarn via Plan i Sudan.)
  :)

  SvaraRadera
 4. Haydee: Visst var det! ;)

  Sorbi: Jaa, jag är eld och lågor som vanligt. ;D Det lär dröja ett tag innan jag får besked. Har för mig att jag väntade i åtta långa veckor innan jag fick första brevet om Marcelo. Men det är klart, det är inget mot nio månader. I´ll tell you all about it l8r.

  Anna Malaga: "Vi" är en storfamilj snart... *asg*

  Gunnar: Tack! Alltid lika roligt att höra om andra faddrar och deras fadderbarn. Hur länge har ni varit med?

  SvaraRadera
 5. Det var ett bra tips. Jag har inga fadderbarn - men ett hjärtans adoptivbarn - från Tanzania... som en dotter. Vet du , du gör mig så glad... Anne-Marie

  SvaraRadera
 6. Nöjet är på min sida.

  Alla sätt att stödja barn i u-länder är bra. Basbehoven kommer självklart först men t.ex. att höja självkänslan hos barn som "står på det lägsta trappsteget" är otroligt viktigt. Att känna att ngn bryr sig och att bli behandlad med respekt får de här barnen att växa och känna sig värdefulla.

  SvaraRadera
 7. Jag har inget fadderbarn, men när jag läser dina ord börjar jag fundera på om jag skulle skaffa ett jag med, eller iallafall ge bort mer pengar till bistånd..

  SvaraRadera
 8. Christel: Vilken bra idé! ;) Om du har frågor och undringar över hur det funkar på Plan eller Stiftelsen Gatubarn hjälper jag gärna till. Eller du kan vara med på Solidaritetsbloggen om du inte vill binda dig till nåt. Det finns många sätt. Det gäller bara att hitta sitt eget. :)

  SvaraRadera
 9. Vad bra att vara byfadder. Det ska jag också bli tror jag. Hinner inte läsa och skriva brev till ett fadderbarn, så byfadder verkar mycket bättre :-) /Magnus

  SvaraRadera
 10. Hej Magnus! Kul att du också ska bli fadder! E-byfadderskap låter som ett himla smidigt system. Jag har själv inte erfarenhet av det men det är säkert kul att följa projektet på nätet, se bilder och så. Även vi "vanliga" faddrar kan numera skicka meddelanden via nätet som Plan sedan skickar vidare till fadderbarnen. Alla sätt är bra!

  SvaraRadera